Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

LiinuVinkkejä ja tsemppiä uudelle6.7.2011 20:25
Hei!
Olen 33 v nainen, jolla ollut ajoittain pientä närästystä ja vatsakipuja, mutta usein menneet aika nopeasti ohi. Ärtynyttä suolta epäilty aikaisemmin. Nyt reilu kuukausi sitten ylävatsa kipuili yhtäkkiä paljon, polttelua ylävatsassa, ruokatorvessa ja suussa kitkerä maku. Kävin lääkärissä ja sain Somac 40 mg kuurin. 2 viikkoa Somacia ja olo oli ihan kamala, ruokahaluttomuutta, vapinaa, pahoinvointa sekä olin ihan itkuinen , ahdistunut ja lopulta unet meni. Lopetin heti lääkkeen ja menin lääkäriin, lääkärihän ei uskonut oikein psyykkisten oireiden johtuvan Somacista ja määräsi sitten Nexiumia, sitä en ole uskaltanut aloittaa. Lääkäri määräsi verikokeisiin, koska olen laihtunut reippaasti. Meinasi, että lähete tähystykseen jos oireet ei helpota. Olen vähän masennukseen ja ahdistukseen taipuvainen, joten pelottaa sen olon palaaminen, joten en uskalla happosalpaajaa aloittaa uudestaa . Nyt ostin silicum tonicia ja koittanut pitää ruokavalion neutraalina, ei kahvia, rasvaista ruokaa , hiilihappoja, vehnää jne. Ylämaha on iltaisin poltteleva ja iltaisin maha on pinkeä ja turvoksissa. Olen ihan hajalla kun en tiedä mitä tekis, huoli on tietty siitä , että on jotain vakavampaakin kyseessä. Verikokeet tsekattiin ja ne olivat kaikki ok, kävin vielä tällä viikolla labrassa ja otettiin heliko, keliakia ja laktoosi testit. En tiedä onko silicum tonic riittävä kun en oikeastaan tiedä edes mikä mun tilanteeni on aiheuttanut. Lääkäri epäily ruokatorven ja suoliston ärtyneen stressaavasta vuodesta , olen sairastellut flunssia viime talvena enenmmän kuin koskaan ennen. Kaikki vinkit otetaan vastaan ja se kiinnostaa kuulla, mitä tutkimuksia kannattaa vaatia. Olen asioinut terveyskeskuksessa , mutta myös yksityiselle on varaa mennä jos ei apua terkkarin lääkäristä saa. Eniten hämmentää se,että lääkäri ei yhtään uskonut somacin aiheuttavan sellaisia oireita , joita siitä sain.

Olen kesälomalla ja fiilis on hiukka paska, kun maha kipuilee ja turvottaa ja kuplii ja lomalla kun pitäisi olla rentoa ja mukavaa.

tyttöRe: Vinkkejä ja tsemppiä uudelle6.7.2011 21:29
Hei. mulla alkoi mun vatsaoireilu saman tyyppisesti aikoinaan että ensin oli vähemmän oireita joihin yksittäinen närästyslääke auttoi mutta nyt 4kk sitten oireet tuli jotenki voimakkaammin ja sit tuli inhottava palan tunne kurkkuun. otin siihen nexium kuurin joka auttoi mutta kun lopetin lääkkeet oireet jatkuivat. Kävin KNK lääkärillä ja hän laittoi lähetteen ultraan ja gastroskopiaan sillä sitä minulle ei ole vielä koskaan tehty. Siellä sitten todettiin, että mulla on sappirakko täys kivii ja että se on ainaki aiheuttanut vuosien saatossa minulle tätä oloa. Eli jossain vaiheessa multa ne poistetaan. Halusin kumminkin että vatsani vielä tähystetään ja katsotaan miten se puoli voi.
Olen lukenut täällä aiemminkin että tietyt lääkkeet aiheuttaa toisille erilaisia oireita. Minulle nexium on ollut hyvä vaihtoehto eikä ole tullut ainakaan mitään sivuoireita joita olisin huomannut.
Suosittelisin että pyytäisit ittelleski ajan ultraan sappirakkoa tutkii ja sitten se gastroskopia jos sulle ei vielä ole ikinä sellaista tehty.
mulla tosiaan huomenna se mun gastroskopia ja hiukan jännittää...
tsemppiä!

SitrusRe: Vinkkejä ja tsemppiä uudelle7.7.2011 18:53
Moi Liinu!
Lääkärit ei yleensä ota vakavasti happosalpaajien aiheuttamia sivuvaikutuksia.
Mulla on takana 1,5 v salpaajan syöntiä, enkä ikinä ole ollut näin sairas. Tästä ei ehkä ole sulle mitään apua, mutta et todella ole ainut. Mulla ei esim. ollut ollenkaan mahakipuja aiemmin, nyt niitä on enemmän tai vähemmän koko ajan.

jariRe: Vinkkejä ja tsemppiä uudelle9.7.2011 4:24
moi liinu
mulla todettiin 2.v sitten reflukstauti ja palleatyrä ja oireet just samanlaiset todella raju ylävatsakipu ja kovaa polttelua rintalastan takana..niin kovaa että se häiritsee voimakkaasti elämänlaatua.. jos noi oireet vaan jatkuu niin vaadi lääkäriltäsi kunnon tutkimuksia esim sappi on hyvä katsoa ettei ole kiviä niinkuin esim "tytöllä" ja ultra ja gastroskopia vielä päälle. parenpi tietää mikä on kuin arvuutella. itse menossa 3:ta kertaa mahantähystykseen kun oireet vaan jatkuu ja jatkuu itse syön nexiumia 2-3 päivässä ne helpottavat joten kuten.ainoa mikä auttaa on elää tod söpösti ei kahvia ei tupakkaa ei paistettuja ja rasvasia ruokia ei alkoholia ei hiilihapollisia juomia ei voimakkaasti maustettuja ruokia sanoinkin lääkärille että "meinaatko että istun kotona appelsiini kädessä ja katon tv:tä pyörittelen appelsiiniä kädessä ja ihmettelen että tätäkään ei voi syödä kun se on sitrushedelmä ettei vaan rupee närästämään" mut sitten kun oireet on todella pahat niin ei ole kun kaksi vaihtoehtoa joko isohko elämäntapa muutos tai leikkaus mut se leikkauskaan ei ole aina mikään 100% varmuus että oireet loppuu... mut semppiä liinulle mene tutkimuksiin niin asiaa on parenpi purkaa sitä kautta...

refluksikurkkuRe: Vinkkejä ja tsemppiä uudelle9.7.2011 10:29
Liinu, sylikaupallinen tsemppiä oireiden kanssa! Ikävä, että loma menee sairastellessa :-(

Vaikka yksi happosalpaaja aiheutti tuollaisia oireita, kannattaa kokeilla seuraavaa, jos vaikka se sopisikin elimistölle paremmin (niitä on useampia)...
Ja tiukan paikan tullen onhan apteekissa kokeiltavana myös miedompia antasideja ja esim antepsin ja gaviscon nimistä liuosta.

Oireet ei välttämättä helpota millään kuukauden kuurilla vaikka mukana olisikin tiukka refluksiremontti. Itsellä meni kolmisen kuukautta oireiden tietylle tasolle vähentymiseen. Ruokavaliorajoitukset on alussa kovia (varsinkaan jos niitä ei ole aikaisemmin koskaan ollut) mutta kyllä niihinkin ajan kanssa jotenkin tottuu.

Olethan sinä erikoislääkärin hoidossa siellä terveyskeskuksessa?

Hyvä, että sulla on otettu jo helikokin ennen mitään tähystyskuvioita. Lähetteen voi pyytää (jos ei ihan heti siihen tähystykseen pääse tai voi mennä) esim. Gastropanel - verikokeeseen, joka kertoo mahan limakalvon kunnosta (kesäkuu 2010 uutisissa on lisää selitystä tuosta). Sen voi itse otatuttaa ilman lähetettäkin, jos lääkäri ei ole halukas sitä määräämään.

Toivotaan, että sulla on kaikesta huolimatta vain ajoittaista refluksitautioireilua, joka vaatisi vain kuurimaista lääkitystä.

LauraRe: Vinkkejä ja tsemppiä uudelle7.10.2020 6:34
Hei aloittaja!! Minulla täysin samat oireet ja olen tulossa hulluksi. Vapinaa, yläselän kipua, pahoivointia ja ei tee mieli syödä mitään. Miten sinun tilanteesi on nyt? Miten olet selvinnyt? En todella haluaisi jatkaa enää lääkkeen käyttöä. Minulla aloitettiin somac kuuri nielun turvotukseen/ limaisuuteen ja nyt tuntuu että onko minulla edes mitään närästystä ollut alunperin vaan olen nyt turhaan syönyt Somacia.... Auttakaa, tänään taas varmaan menossa lääkäriin.

SitrusRe: Vinkkejä ja tsemppiä uudelle7.10.2020 7:53
Näyttää olevan 9 vuotta vanha ketju.
Niin se aika hurahtaa.

female77Re: Vinkkejä ja tsemppiä uudelle7.10.2020 13:40
Jospa vain lopetat, ehkäpä vähitellen, olen itse kieltäytynyt ottamasta yhtä sun toista määrättyä lääkettä. Ruuansulatus entsyymi kapselit varmaan on tarpeen aluksi lopettamisen jälkeen, sillä ppi-lääkkeet tuhoavat varmasti ruuansulatuksen ja muunkin terveyden ja elimet. Myrkkyä tuollaiset ovat. Yritä hoitaa närää dieetillä. esim. vhh-paleo.Itse olen viimeaikoina syönyt hienonnettua ruokaa, kasvis-sosekeitot, soija-jogurtti, jopa raejuusto on ollut ihan ok. Joskus tonnikalaa currykastikkeessa noukkien pois sipulinpalat. Eli melko proteiinipitoisesti.

female77Re: Vinkkejä ja tsemppiä uudelle7.10.2020 13:42
2011, olisipa aika tuollainen ❤❤

LauraRe: Vinkkejä ja tsemppiä uudelle9.10.2020 8:11
Liinu minulla täysin samat oireet, vastaa jos näet viestin, että miten sinun tilanne selvisi?
Olen itse kanssa ihan sekoamispisteessä näistä oireista.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: