Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

M-MParietin haittavaikutukset10.6.2011 11:07
Parietille oli tuolla oma ketjunsa, mutta avaan tällaisen hieman tarkemmin rajatun uudemman.

Pariet ei ilmeisesti ole käytössä kovin useilla, mutta olisi kiva kuulla sellaisten kommentteja, jotka sitä syövät. Olen nyt viikon syönyt sitä ja refluksioireiden osalta voin sanoa, että festivaalit pystyyn, tämähän auttaa!!! Mutta...

Pakkauksen ohjepaperissa sanotaan, että haittavaikutukset ovat kestoltaan ohimeneviä ja voimakkuudeltaan lieviä tai keskivaikeita. Yleisiin luetellaan vatsa- ja suolistovaivat, melko harvinaisiin ruoansulatusongelmat. Ja näitähän minulla riittää. On vaikea sanoa, aiheuttaako Pariet niitä, koska kärsin muutenkin ärtyvän suolen oireyhtymästä, vai pahentaako se vain vanhoja oireita kovasti. Mahakipu on päivittäistä, aaltoilevaa ja sellaista, ettei nukkuminen kuin parin tunnin putkissa onnistu. Sitten on pakko istua tai seisoa ja odotella, että mahakivut hellittävät. Kivut ovat oikealla puolella navasta, ja lisäksi vaihdellen alavatsalla oikealla. Nämä ovat siis tulleet tällaisiksi pahemmiksi tässä viikon sisällä ja Parietin kanssa olen elänyt nyt viikon.

Yleisiin haittavaikutuksiin luetellaan myös flunssaoireet. Niitä minulle tuli melkein heti kun Parietin aloitin, mutta ne olivat luvastusti vain ohimeneviä. Toivottavasti tämä maha-/suolistotuskakin menisi joskus ohi! Lääke on nimittäin mainio siihen tarkoitukseen, mihin se on tehty, enkä haluaisi lopettaa syömistä heti alkuunsa edes koemielessä.

Toivoisin muilta Parietin käyttäjiltä tai ex-käyttäjitä haittavaikutuskokemuksia.

jetsRe: Parietin haittavaikutukset10.6.2011 11:12
Itse olen syönyt nyt Parietia sellaisen 100kpl ja ihan hyvin menee. Samalla tavalla jatkuu kuin Somacin ja muitten kanssa. En osaa perustella, mutta tämä tuntuu minusta hyvältä lääkkeeltä. Huimausoireita on, mutta mistä hitosta tiedän että ne on lääkkeestä. Kun ilman lääkettäkin näitä on...

Ehkä jonkin verran enemmän on ollut vatsan vihlomista Parietin kanssa. En ole varma.

M-MRe: Parietin haittavaikutukset10.6.2011 11:19
Taidan tehdä niin, että syön sitä vielä toisen viikon ja jos kivut jatkuvat, pidän viikon tauon nähdäkseni, oliko syyllinen Pariet vai joku muu. Lauantaina tuli otettua kaksin käsin riemujuomia, ja sen jälkeen nämä kivut pahenivat ja jatkuvat edelleen. Eli periaatteessa sekin on kai voinut tehdä tuhojaan suolistossa...

Harmillisen kallis lääke. Lääkäri tosin sanoi, että joka päivä ei tarvitse ottaa, jos oireet pysyvät kurissa.

Rabe PratsoliRe: Parietin haittavaikutukset19.7.2011 3:18
Niistä lääkkeistäkin kannattaisi pyrkiä vähitellen eroon.

Ei ole normaalia, että ihminen joutuu syömään PPI-lääkitystä jatkuvalla syötöllä.

Tuo oli aikoinaan sen pätevän ja kokeeneen yleislääkätieteen erikoislääkärin kommentti, kun minulle Pariet jatkoa kirjoitti. Silloin se kommentti ei heti kolahtanut, mutta rupesin kelaamaan ja funtsimaan asioita.

Pitkän marssin seurauksena olen nykyään PPI-lääkkeetön.

Kun vielä 10 kg laihtuisin, niin olisin tyytyväinen siihenkin puoleen. Se on seuraava tavoite.

PPI-lääkkeistä pitää pyrkiä eroon. Ne ovat vain ensiapu. Ei mikään lopunelämää kestävä "tukikeppi" jonka varassa nilkutetaan.

Syitä on monenlaisia. Minun kohdalla natsanneita syitä on kerrottu tarinassani toisaalla.

Tukirangan ja erityisesti rintarangan jumitukset ovat kait yleinen syy- joka ainakin pahentaa refluksisyndroomaa (jollei ole yksinomainen syy sille).

Samoin ahdistus. Ahdistus on sama asia suomeksi kuin: masennus, unettomuus, krooninen väsymys, työuupumus ja mitä niitä onkaan.

Sekin kannattaa hoitaa kuntoon. Serotoniinilääkitys auttaa osaltaan (mutta sekin on ensiapu - ei pysyvä tukikeppi)

jetsRe: Parietin haittavaikutukset19.7.2011 9:53
Minulle eräs lääkäri taannoin sanoi, että jotkut potilaat joutuvat syömään PPI-lääkitystä koko loppuelämänsä.

Epäilemättä pitäisi pyrkiä eroon, mutta mielipiteitä lääkäreilläkin on monia.

Miten siis tarkalleen ottaen "Rabe Pratsoli" pääsit eroon?

SitrusRe: Parietin haittavaikutukset19.7.2011 19:10
Tottakai ppi-lääkitystä joutuu syömään loppuikänsä, jos elimistö on saatu pilattua niin että hapan tavara tunkee jatkuvasti ruokatorveen.
Väärä hoitohan se tietysti on, siinä yritetään eliminoida oire, kun syytä, eli toimimatonta sulkijalihasta ei voida hoitaa.

MariaRe: Parietin haittavaikutukset19.7.2011 20:47
Eihän se jatkuva lääkkeiden syönti kaikkine mahdollisine pitkäaikaisvaikutuksineen kiva ajatus ole, mutta alkaa olla vaihtoehdot vähissä..on kokeiltu vhh:t, viljaton ruokavalio, kaurapuurodietti, stressitöntä elämää...ei juurikaan vaikutusta. Nesteet kurkussa lähes joka yö. Jos jollain on joku viisasten kivi tähän ongelmaan niin mieluusti kuulisin. Olen menossa leikkausharkintaan syyskuussa...

MariaRe: Parietin haittavaikutukset19.7.2011 20:56
Niin, mullekin on joku lääkäri joskus reseptiä uusiessani sanonut, ettei pitäisi syödä näitä lääkkeitä pitkään, koska nämä lisäävät hapontuotantoa lopettamisen jälkeen ja lääkkeistä eroon pääseminen on vaikeampaa. Kun olen kertonut että alasulkija on todettu löysäksi, niin lääkäri onkin sanonut että sitten onkin eri asia ja kirjoittanut reseptin..aion kysellä syksyllä kirurgilta ja toiselta gastrolääkäriltä nämä lääkeasiat perin pohjin syksyllä.

Rabe PratsoliRe: Parietin haittavaikutukset19.7.2011 21:18
Jets: olen jo "tarkallaan ottaen" selostanut miten pääsin vaivoistani eroon (enkä ole vielä edes laiha! mikä sekin auttaisi asiaa). Lue tuolta toisesta ketjusta ja kysy sinne jos kysyttävää jää.

Maria: Sulkijalihas voi ilmeisesti ruvetakin toimimaan normaalisti. Minullakin on löysä, tai ilmeisesti oli löysä. Rintarangan ja koko tukirangan mobilisoiva käsittely paransi ilmeisesti hermotuksen toimintaa samoin kuin masennus-ahdistus-uupumus-whateverin hoito. Toivottavasti tätä ei joudu kovin moneen kertaan toistamaan? Kirjoitin jo kertaalleen tuosta. Lisäksi joku kysyy täällä "voiko ahdistus aiheuttaa närästystä" ja joku toinen vastaa että "kyllä voi". Niin se ilmeisesti voikin, olen nykyään samaa mieltä. Ahditus = masennus = burnout. Ihan samoja asioita käytännössä kaikki. Rakkaalla lapsella vain monta nimeä. Käytännössä masennus voi ilmetä esim. unettomuutena ja mitenkäs se Suomessa olikaan, moniko kärsi siitäkin?

Autonomisen hermoston ongelmat heijastuvat ruuansulatusjärjstelmän ongelmina. Käsittäähän sen ilman sähkömiehenkin koulutusta, että kun kommunikaatiopiuhat pätkii niin se toiminta siellä suorittavassa portaassa (eli mahassa jne) voi kovin kummoista silloin olla!

Jotain tällaista on täytyny tapahtua koska eipä vaan närästä enää. Painokaan ei ole pudonnut maaliskuulta vaan pikemminkin noussut.

Muuta minulle ei ole tuona aikana tapahtunut kuin että masennusta on hoideltu ja tukirankaa käsitelty fysioterapialla. Molemmat kykenevät vaikuttamaan hermoston (ml. autonominen hermosto) toimintaan ja sen käytännössä huomaa jopa itse kun muutosta rupeaa tapahtumaan.

Rabe PratsoliRe: Parietin haittavaikutukset20.7.2011 8:50
"Pakkauksen ohjepaperissa sanotaan, että haittavaikutukset ovat kestoltaan ohimeneviä ja voimakkuudeltaan lieviä tai keskivaikeita. Yleisiin luetellaan vatsa- ja suolistovaivat, melko harvinaisiin ruoansulatusongelmat. Ja näitähän minulla riittää. On vaikea sanoa, aiheuttaako Pariet niitä, koska kärsin muutenkin ärtyvän suolen oireyhtymästä, vai pahentaako se vain vanhoja oireita kovasti. "

Vai pahensitko itse omia oireitasi kun menit lukemaan sen paperin? Fokusoit psyykeesi oikein tutkalla hakemaan niitä haittavaikutuksia?

Jokainenhan meistä tietää, että kun oikein keskittää ajatuksensa jomotukseen tai kipuun jota on jossain päin kroppaa, niin aijaijajai, voi että sattuu.

Sen sijaan jos on erittäin keskittyneenä tekemässä jotain, niin tuskin edes huomaa vaikka vasaralla päähän kalautettaisiin?

Ne lääkepakkausten lipuskat kannattaa skipata. Tai no säilytys ja nauttimisohjeet kannattaa lukea. Sen sijaan se tyhjänpäiväinen megalista kaikenmaailman sivuvaikutuksista -joka perustuu muuten aika hataraan pohjaan - kannattaa skipata. Kyllä ne vaikutukset huomaa jos niitä oikeasti on.

M-MRe: Parietin haittavaikutukset20.7.2011 11:52
Niin no kuten sanoin, en väitä Parietin niitä aiheuttaneen, koska minulla on muutenkin kipuja. Ilman Parietiakin ovat vastaavat kivut olleet tässä päällä pahoina, eli papereiden lukemisesta ei liene kysymys. Tuskin Parietkaan kuukauden tauon jälkeen haittavaikutuksiaan enää lähettää kehoon.

Pahimmillaan kivut (ilman Parietiakin) olivat sellaisia, että valvoin yöt ja mies meinasi viedä päivystykseen. En usko niiden johtuvan siis (ainakaan pelkästään) Parietista tai sen lipareen lukemisesta.

Pari vuotta sitten eräs lääkäri määräsi minulle antibioottikuurin ja kysyi tietysti muut lääkitykseni. Kerroin ne pariinkin otteeseen. Ostin lääkkeet ja aloittaessani niitä googletin huvikseni lääkkeen nimeä ja löysin tiedon, etten missään nimessä saa syödä kyseistä lääkettä, sillä se ei sovi yhteen silloin syömäni kolesterolilääkkeen kanssa. En tavoittanut lääkäriä, jotta olisin kysynyt asiasta, mutta soitin sitten tutulle lääkärille, joka sanoi, etten missään nimessä saa aloittaa kuuria, sillä lääkkeiden yhteisvaikutus on pahimmillaan kohtalokas. Lopulta tavoitin myös alkuperäisen lääkärin, joka sitten määräsi uudet anbit. Tästä oppineena luen AINA mitä pakkausteksti sanoo. Mutta tapoja toimia on monenlaisia.

Rabe PratsoliRe: Parietin haittavaikutukset20.7.2011 13:37
Eli vaivasi eivät olleetkaan Parietin haittavaikutuksia? Sen johtopäätöksen vastauksestasi voi vetää.

Monet lääkärit ovat tosiaan huonohkoja noiden ristivaikutusten kanssa. Tiedätkö mitä: sitä varten on olemassa ihan ammatti-ihminen, joka tekee homman sulle ilmaiseksi. Mene apteekkiin ja pyydä saada puhua proviisorin kanssa. Proviisori on korkeakoulutettu lääkealan ammattilainen, joka taatusti tietää lääkkeiden vaikutuksesta ja ristivaikutuksista jopa enemmän kuin keskivertolääkäri! Eikä maksa sulle mitään tuon ammattilaisen konsultoiminen.

Em seikka ei tietysti ole mikään tekosyy lääkäreille hoitaa huonosti hommaansa. Kyllä lääkärin pitäisi hallita ristivaikutukset ja nykyään on tuohon olemassa tietokoneohjelmakin joka tuon tekee asiantuntijalääkärin ammattitaidolla peruslääkärin puolesta.

Muuten, puhuit nyt vähän asian vierestä. Jos yritit kontraindikaatioluennolla tyrmätä ton mun kehotuksen jättää sivuvaikutukset lukematta. En minä kirjoittanut, ettei sitä pakkaustekstiä saisi laisinkaan lukea. Saa sieltä lukea sen käyttöohjeet ja kontraindikaatiot. Kielsin vain lukemasta sivuvaikutuslöpinää, joka on usein (tarpeettomasti) kilometrin pituinen opus kaikkea mahdollista ja todennäköisesti täysin turhaa höpinää (lottovoiton tasoa että osuu kohdalle, jos edes osuu tai on todellisia aineen sivuvaikutuksia). Mielikuvitus vain rupeaa tarpettomasti kehittelemään herkillä ihmisillä niitä sivuvaikutustuntemuksia sinne kroppaan kun sen kohdan erehtyy lukemaan.

Itse kuulun tuohon ryhmään herkät ihmiset ja olen todennut, että fiksuin tapa toimia on juuri tuo. Onpa siitä eräs kokenut lääkärikin sanonut, että "jonninjoutavaa niitä lukea, rupeat kuvittelamaan vain kaikenlaista".

M-MRe: Parietin haittavaikutukset20.7.2011 14:47
Aivan, missään vaiheessahan en tiennyt, ovatko kivut Parietin aiheuttamia ja mahdollista yhteyttä tuossa aiemmin pohdiskelin. Ne alkoivat (tai pahenivat) sen käytön myötä, lakkasivat kun lopetin käytön 10 päivän jälkeen, ja tulivat sitten muutamaa viikkoa myöhemmin takaisin, vaikka olen ollut ilman Parietia. Tästä aiheesta olen puhunut myös tuolla toisaalla keskustelussa.

Mutta mainio, mainio lääke närästykseen.

Ja jokainen lukekoon papereista sen verran kuin haluaa. Itse en menisi ketään kieltämään. Jos niiden lukeminen ei ole hyväksi itselle, niin ne voi kaikin mokomin jättää lukematta.

MakeRe: Parietin haittavaikutukset20.7.2011 14:55
Terveysportissa on lääkeinteraktioita varten oma tietokantansa. En tajua mikseivät osaa sitä käyttää, mutta kiire on vissiin sitten kiire. Nuo sivuoireet ovat tosiaan luokkaa 1/10 000, joten sama heittää härän pyllyä niillä. Ehkä ne kaikista yleisimmät luokkaa 1/10 on hyvä tietää aina. Toki omat perussairaudet vielä sotkevat noita lääkeaineiden haittaluetteloita, joten siinä google-lääkäröinnissä saa olla todella tarkkana.

Laulava GERDRe: Parietin haittavaikutukset9.8.2011 13:17
Sain tuossa englanniksi googlettamalla selville että Parietin rabepratzoli saattaa nostaa vatsalaukun pH-arvoa, niin että jotkin entorokapselit saattavat sen takia sulaa liian varhaisessa vaiheessa ruoansulatusjärjestelmää!

Mietin vain että oisiko tämä aiheuttanut nyt toista kertaa elämäni aikana Parietin aloittaessa todella voimakkaan (toisena päivänä alkavan) kuvotuksen, kuumeilun tunteen ja ripulin. Edellisellä kerralla ei mitään oireita Parietista, mutta nyt kun otin samaan aikaan duloksetiini-enterokapselin kanssa niin kävi näin... Eli olikohan se ohutsuolessa sulavaksi tarkoitettu duloksetiini-enterokapseli sitten emänsisyystason noustessa sitten räjähtänyt jo vatsalaukussa tai jopa ruokatorven suulla...?!??

Kommenttia, kiitos?

refluksikurkkuRe: Parietin haittavaikutukset9.8.2011 16:13
Vaikka käytänkin itse happosalpaajaa, periaatteena on se antasidipuolelta tuttu eli ei muita lääkkeitä samanaikaisesti/vähintään parin tunnin väli.

Oletko kokeillut ottaa niitä erikseen?

Laulava GERDRe: Parietin haittavaikutukset10.8.2011 0:52
Jep, eli nyt neljäntenä päivänä otin erikseen eli enterokapseli-duloksetiinin vasta illalla ja kumpainenkaan ei nyt ottaessa aiheuttanut ainakaan tuntuvaa pahennusta tilaan... Mutta vielä on neljän päivän Pariet-käytön jälkeen todella pahoja refluksioireita, joita joidun lisälääkitsemään haponneutralisoijilla... Tuntuu että ei ole omepratsolista lennosta vaihdon jälkeen vielä Pariet saanut mitään aikaiseksi vaikka piti olla vahvempi...

No annan Parietille vielä pari päivää, että jos alkaisi toimimaan ja jos ei niin alkaa taas pratsolikierros alusta, kun mikään ei tunnu puolta vuotta pidempään toimivan...

JaanaRe: Parietin haittavaikutukset13.8.2011 10:12
Hei kaikille! Minä olen käyttänyt vuoden verran kyseistä lääkettä.Ja kovasti on mietityttänyt niiden syönti.Nyt apteekissa käydessäni proviisori kertoi lääkkeellä ei ole tietävästi mitään suuria haittoja pitkäaikaisessa käytössä.Mutta myös sanoi kyllä niillä vatsahapoilla on myös tärkeä tehtävä ja jos niitä ei ole pesiin vatsaan kaikki "pöpöt".Ja hän sanoi myös joillekin on tullut vatsalaukkuun limapalloja,jotka häviää lääkkeen käytön lopetuksen jälkeen.Ja lisäsi vielä, kiisteltyä on aiheuttaako lääke vatsasyöpää jne.Eli ei ole varmaa,eikä tarpeeksi kauan tutkittu.Eli itse en aio syödä kyseistä lääkettä joka päivä.Ja olen itse hoitoalalla ja tiedän että jos vatsalaukun portti on löysä nesteet nousee nieluun helposti,eikä kyseinen lääke kyllä auta asiaa.Eri asia on pelkkä näerästys jne.Stressi vaikuttaa paljon asiaan ja kun miettii lääkkeen käyttöä oireet vaan pahenevat.Joten maalaisjärkeä pitää käyttää.Selvittää onko kyseessä takaisin virtausta vatsalaukusta jne.Ei turhia lääkkeitä kannata syödä.

refluksikurkkuRe: Parietin haittavaikutukset13.8.2011 12:02
Laulava GERD, miten oireilu?

Meillä taitaa olla vieläkin suurin osa keskivaikeata tai vaikeata refluksitautia sairastavia, joten turhia lääkkeitä ei taida oikein olla :-(

Jaana, hienoa, että olet saanut tietoa myös apteekista. Muut jutut oli tuttuja mutta limapalloista olisi mielenkiintoista kuulla lisää... Mistä apteekista kyselit näitä?

Harmi, jos sulla lääkkeen käytön mietintäkin aiheuttaa oireiden pahentumista. Auttaako sulla Pariet kuitenkin refluksitaudin oireiluusi?

JaanaRe: Parietin haittavaikutukset13.8.2011 17:58
Hei!No ihan tavallisesta apteekista!Siellä vain sattui olemaan fiksu proviisori joka kysyi lääkettä antaessaa,olisiko jotain kysyttävää lääkkeestä?Siinä sit mietin kun olen jo vuoden syönyt,että onkohan lääkkeestä haittaa pitkäaikaisessa käytössä jne.Hän kertoi mahalaukun pinnalle saattaa tulla niitä"limapalloja",jotka häviävät käytön jälkeen.Sitä en ollut ennen itsekkään kuullut,eikä kukaan minulle kertonut.Kyllä pistää ajatteleen haitat ja hyödyt.En osaa sanoa onko lääke juuri auttanutkaan.Ja tuossa joku kertoi vatsakivuista ym.oireista,jotka ovat sivuoireita!No minulla ainakin hälytyskellot soi siinä vaiheessa jos oireet eivät häviä.On paljon lääkkeitä joita ei ole vielä tutkittu riittävästi tai ei ole näyttöä pitkäaikaisesta käytöstä.Usein uudet valmisteet, joista lääkäritkään ei voi varmasti sanoa .Jokainen miettii omalla kohdallaan asian,käyttääkö lääkettä vai ei.Tänäpäivänä lääkäritkin ovat erimieltä asioista jne.

refluksikurkkuRe: Parietin haittavaikutukset13.8.2011 19:29
Apteekista tietty joo :-) mutta minkä paikkakunnan apteekista kuulit näistä limapalloista? Haluaisin ottaa heihin yhteyttä ja kysyä mihinkä tutkimukseen ja ilmiöön hän tässä kohtaa viittaa. Tiedä vaikka saataisiin siitä juttua myöhemmin tuonne uutispuolelle, jos YP innostuu ... ?? :-)

JaanaRe: Parietin haittavaikutukset15.8.2011 16:31
Hei! Kysyin vielä YA:sta.Parietin haitoista.Siellä sanottiin näin:Yleisesti hyvin siedetty.Erilaisia vatsavaivoja esiintyy yleisesti.Niinhän tässä ovat muut kertoneetkin.Olivat yhteydessä vielä lääkefirma Algoliin.Josta kerrottiin:aiemmin on ilmeisesti epäilty yhteyttä PPI-lääkityksen ja mahasyövän välillä.Nyt uusimpien tutkimusten mukaan yhteyttä ei ole voitu osoittaa.Eikä pitkäaikainenkaan käyttö ole riski.Valmiste ei lisää vatsan limaneritystä.Mutta sen yhteyttä tietyntyypisten polyyppien ilmaantumiseen on epäily.Tästä ei ole saatu näyttöä vielä tutkimusissa.Eli ne polyypit ovat niitä limapalloja joista minulle kerrottiin.Joten en syö enää kyseisiä tabletteja.Jos lääkefirma jossittelee ja ei ole tarpeeksi näyttöä kaikista haitoista.Ei kiitos.Jokainen päättää aina itse ja voi kysellä itse myös apteekista.Ja apteekissa kannattaa kysyä lääkkeistä proviisorilta ,niinkuin edellä joku sanoikin.Minulla on sellainen periaate Ei kannata mennä sutta pakoon jos karhu tulee vastaan.

refluksikurkkuRe: Parietin haittavaikutukset15.8.2011 19:15
Kiitos vaan tiedosta :-)! Ajattelinkin, että limapallot on pakko olla joku epävirallinen termi jollekin tutulle ilmiölle. Tutkimusabstraktit löytyy tuolta pubmedin puolelta.

Polyyppeista on ollut täällä jo joskus aikaisemmin puhetta (jos joku muu lukija haluaa selailla vanhoja, mm. etusivulla hakulaatikko) - muutamilla niitä onkin. Linkit Mayo - klinikan sivuille taisi löytyä myös sieltä. Syöpäyhteyksiin liittyvät tutkimukset taisi olla muutaman vuoden takaisia. Rauhaskystat mainitaan ainakin esim Nexiumin valmisteyhteenvedossa.

Hienoa, että sinulla on sellainen tautimuoto, jossa voit olla lääkitsemättä itseäsi. Meillä tosiaan monilla sellaista ei ole valitettavasti.

Itsellä taitaa tässä kohtaa olla kaiketi periaate "Ei sentään ojasta allikkoon" eli lääkkeiden hyödyt on edelleen suuremmat kuin lääkitsemätön tauti, sen aiheuttamat riskit kurkun ja ruokatorven limakalvolle - ja tietty työkykyä voimakkaasti alentavat oireet. Olisin kyllä itse asiassa myös valmis testaamaan 3. polven lesogaberaania, jos sitä vain Suomessa testattaisiin ...

JaanaRe: Parietin haittavaikutukset15.8.2011 19:37
Heips!Joo kyllä siellä apteekissa proviisori puhui niin selko kieltä,tietämättä että olen hoitoalalla töissä.Kyllä minulla oireita on reippaastikkin ja nyt on keksittävä muita vaihtoehtoja hoitoon.Nielu joutuu koville happojen vuoksi,mutta siihen on myös hyviä lääkkeitä.Ja kannattaa hakeutua lääkäriin joka ottaa asiakseen eikä vaan kirjoita samaa reseptiä uudestaan.Ja kertoo ne samat haitat mitkä jokainen osaa lukea lääkkeen mukana tulleesta ohjeesta.Minulla on tehty myös sappileikkaus tähystämällä jonka jälkeen minulle tuli näitä oireita.Ja minulla on paljon tuttuja joille tuli oireita myös kyseisen leikkauksen jälkeen.Takaisinvirtausta.Mutta tsemppiä kaikille ja hyviä vointeja tästä eteenpäin.

refluksikurkkuRe: Parietin haittavaikutukset15.8.2011 20:35
Sappileikkaukset valitettavasti tosiaan voi lisätä noita närästysoireita :-(

Yksi kysymys vielä tuosta tekstistäsi - mitä hyviä lääkkeitä käytät nielun ja kurkun limakalvojen suojaamiseen? Peptigonia odotellessa ... :-)

tyttöRe: Parietin haittavaikutukset15.8.2011 22:28
voi ei olipa kauheeta lukee, että jos sappileikkaus tosiaan voi pahentaa närästysoireita.. minä kun ymmärsin niin että kun on sappirefluksi niin kun sappirakon poistaa niin refluksi oireetkin poistuvat, mutta että jos ne sitten vaan pahenevat leikkauksen jälkeen...KÄÄÄÄÄK!!!!
Nyt kun kumminkin pärjää suht hyvin näiden oireiden kanssa lääkkeettömänääkin..

MikampRe: Parietin haittavaikutukset20.4.2019 10:06
Minulle tulee Parietista kurkku todella kipeäksi.
Mistä se johtuu?

TukeTaRe: Parietin haittavaikutukset20.4.2019 20:22
Minulla Pariet toimii ihan hyvin! En ole huomannut haittavaikutuksia... En tosin niitä ole joutunut muutamaan kuukauteen nyt ottamaan. Tänä iltana meinasin yhden kyllä napata, sen verran ylävatsaa kivistelee ja kurkussa jatkuva lima.

ibsRe: Parietin haittavaikutukset20.4.2019 23:58
Minulla toimii kanssa hyvin. Yritin vähentää ja lopettaa mutta ruokatorvi tulehtuu aina muutaman päivän päästä uudelleen, joten joutuu ottamaan pariettia päivittäin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: