Keskustelu

Huolestunut äitiVauva 5kk, refluksiako?!18.5.2011 9.00
Hei

5 kuukautinen tyttövauvamme nieleskelee jatkuvasti ja tuntuu kuin hänellä nousisi usein oksennus kurkkuun. Olemme syöneet soseita vajaan kuukauden verran korvikemaidon ohella ja mielestäni tämä nieleskely ja oksennuksen nousu kurkkuun on alkanut vasta kiinteiden aloituksen jälkeen. Eikö refluksitaudissa juuri soseiden aloituksen pitäisi helpottaa oireita eikä päinvastoin?!
Vauva ei pulauttele paljoa, on pieniruokainen ja nukkuu sängynpääty kohotettuna. Öisin on alkanut tulemaan jonkun verran levottomuutta, mutta liittyy tietysti ikävaiheeseenkin.
Nieleskelyä ilmenee oli syöty sitten mitä tahansa ruokaa, maitoa tai soseita, tai kuinka vähän tai paljon tahansa. Syömistilanteisiin ei liity itkuisuutta.

Voisiko kyse olla refluksista?

refluksikurkkuRe: Vauva 5kk, refluksiako?!18.5.2011 14.46
Hei, voihan se nieleskely & ylösnousu tosiaan liittyä refluksiin. Mutta toisaalta voisi luulla, että muutakin oiretta esiintyisi ..??

Aiotko mennä lastenlääkärille asiasta?

ex-narisijaRe: Vauva 5kk, refluksiako?!20.5.2011 15.25
On olemassa pienten lasten refluksi joka johtuu pääsääntöisesti allergioista.

mama @Re: Vauva 5kk, refluksiako?!21.5.2011 17.54
kiitos hyvästä lasten sivuista! varsinkin henkiset kuinka kestää tuli tarpeeseen.
lehtiartikkeli oli avartava!!! onneksi meitä on muitakin.

apRe: Vauva 5kk, refluksiako?!24.5.2011 8.44
Käytiin eilen ihan vaan neuvolalääkärissä ja oli aika turha käynti. Tuli vähän tunne että turhaan menin vaivaan mitättömillä asioillani...
Normaalia kuulemma tuo nieleskely tässä vaiheessa eikä mitään ylimääräisiä tai poikkeavia ääniä lääkäri kuullut kun kuunteli vatsaa/keuhkoja/ruokatorvea. Täytyy kuulemma vaan seurailla tilannetta.
No juu, ehkä ongelma olikin vaan mun omassa päässä vaikka silti edelleen vähän mietityttää. Täytyy katsoa ja viedä sitten ihan lastenlääkäriin jos siltä tuntuu.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: