Homeopatia

mp900337311.jpgHomeopatia perustuu saksalaisen farmakologin ja lääkärin S. Hahnemannin (1755-1843) oppeihin. Keskeisempänä ajatuksena on similia eli samankaltaisuuden periaate.  Tällöin sairautta terveillä aiheuttava aines voi poistaa laimennettuna oireet sairailla. Tavoitteena on hoitaa koko ihmistä, ei vain sairautta.

Homeopatiavalmisteet saadaan kasvi- ja eläinkunnasta sekä mineraaleista. Toinen tärkeä periaate homeapatiassa on vaikuttavien alkuperäisaineiden hyvin pitkälle laimentaminen. Suomessa myynnissä on vain valmisteita, jotka on laimennettu yhteen kymmenestuhannesosaan alkuperäisestä kantaliuoksesta tai enemmän. Reseptilääkkeen lääkeainetta saa valmisteessa olla korkeintaan yksi sadasosa lääkkeen pienimmästä kerta-annoksesta. 

Homeopaattisten tuotteiden ajatellaan tukevan kehon omia parantavia keinoja. Niitä käytetään eniten Ranskassa, Saksassa, Belgiassa ja Hollannissa.

 

Yksilöllisen hoitoperiaatteen vuoksi samaa tautia sairastaville voidaan määrätä täysin eri valmisteita. Seuraavat ovat valmisteita, joita käytetään esim. ruoansulatuskanavan ongelmiin (närästys, kaasun muodostus ym.):

 

  • PULSATILLA (mm. röyhtäily, ilmavaivat, närästys, kipeä maha tunti ruokailun jälkeen)
  • NUX VOMICA (mm. röyhtäily, turvotus parin tunnin jälkeen ruokailusta, närästys)
  • CARBO VEGETABILIS (mm. runsaasti ilmaa mahassa, närästys, röyhtäilyt, turvotus, ruoansulatuksen rauhoittaminen liiallisen syömisen jälkeen)
  • ARSENIUM ALBUM (mm. polttava närästys, samanaikainen oksentaminen ja ripuli)

 

      Lisätietoja oman alueen homeopaateilta.

 

 

mp900321077.jpg

 

Takaisin

 

(Lähteitä mm. Terveyskirjasto, 2009, elixirs.com, 2010, Luonnonlääketieteen Keskusliitto Ry, 2010, Naturalnews.com, 2010, Pohjoismainen Homeopaattiyhdistys ry, 2010)