Keskustelu

nervus vagusRefluksi ja sydänoireet15.10.2016 13.19
Tervehdys kaikille refluksista kärsiville ja asiasta muuten kiinnostuneille!

Ajattelin laittaa tähän vähän omia kokemuksiani refluksistani ja ennen kaikkea niihin liittyvistä sydänoireista, koska ne tuntuvat monia huolettavan. Huom. tekstini on pääosin maallikon omakohtaista pohdintaa, johon toki löytyy runsaastoi tukea asiaa koskevista tutkimuksista. Jokainen tietenkin toimii omien lähtökohtiensa pohjalta ja kontaktoi lääkäreitä ym.

Itselläni refluksin pää oire on massiivinen röyhtäily, joka korostuu luonnollisesti ruokailun jälkeen, mutta on läsnä muutenkin. Jatkuvaa painetta ruokatorvessa ja siihen liittyvää eri kipupisteisiin säteilevää kipua, sekä hengenahdistusta ja nielemisvaikeuksia. Ajoittaista happovaivaa, ruoan ylösnousua ym. on myös. Tämän lisäksi ärtyneen suolen oireyhtymä ja ylipäätään vatsalla reagoiminen kaikkeen, myös psyykkisiin asioihin vaivaa.

Sydän puolella mulla on nn. vuosia jatkunutta kohtauksittaista nopealyöntisyyttä ja kuten vatsankin kohdalla, reagoin sydämmelläni hyvin herkästi. Oikeastaan nämä kaikki "herkkyysoireet" pohjaavat autonomisen hermoston yliaktiivisuuteen, joka taas on perua pitkästä stressihistoriasta.

Refluksin ja sydänoireiden yhteyttä aloin epäillä n. vuosi sitten, kun sydänoireeni muuttivat hieman muotoaan. Aloin kärsimään yllättäviistä, nopeista sykkeenlaskuista ja näihin liittyvistä huimaus-, sekä pyörtyilykohtauksista. Joskus näihin liittyi myös ikävää kipua rinnan, selän sekä jopa käsivarsien alueilla. Pikkuhiljaa aloin havaita että tilanteeseen liittyi usein refluksin aiheuttaman voimakas paine ruokatorvessa. Minulla sitä voimakkaiten aiheuttaa minulle niin rakas kahvi, sekä rasvainen ruoka (erityisesti lohi). Aloin kiinnittää yhä enemmän huomioita ja totesin että jaksoilla joilla röyhtäilin keskimääräistä vähemmän, myös ko. sydänoiretta oli vähemmän, jos ollenkaan.

Em. kokemusten myötä aloin pähkäillä analogiaa asialle ja aika nopeasti mieleen tuli vagus-, eli kiertäjähermon toiminta. Ko. aivoista lähtevä hermohan seikkailee mm. pitkin nielua, ympäri ruokatorven, vatsan ja suoliston. Se on osa autonomista hermostaoa ja ohjaa osaltaan verenkiertoelimiestyön parasympaattista toimintaa. Esim. kovassa ponnistuksessa se suojelee elimistöä korkealta verenpaineelta käskyttämällä verisuonistoa laajenemaan ja sydämen laskemaan sykettä, josta se kaikesta seuraa pahimmillaan pyörtyminen.

Omalla kohdallani olen todennut vagushermon olevan jossain määrin yliaktiivinen ja reagoivan herkästi ruokatorvessa ja vatsassa tapahtuviin muutoksiin. Uskon että omalla kohdallani vatsasta nousevan ilman vaikutuksesta paine ruokatorvessa kasvaa ja ruokatorvi lajeenee ja tämä ärsyttää mekaanisesti ruokatorvea kiertävää vagushermoa aiheuttaen lopulta parasympaattisen reaktion, eli sykkeen ja verenpaineen laskun.

Nykyisin kun pyörrytys kohtaus iskee, olen samalla hetkellä mitannut näppituntumalla sykkeeni ja se on poikkeuksetta todella matala ja heikosti havaittava (johtuen laajentuneista verisuonista ja sen myötä sydämen pumppausvaateesta). Olen myös tehnyt empiirisen kokeen sykevariaatiota mittaavalla anturilla ja sovelluksella. Jos jatkuvan mittauksen päälläollessa röyhtäyttää voimakkaasti, syke laskee nopeasti jopa 20 bpm. Jos syke sattuu olemaan esim. ruokalevon johdosta valmiiksi matala, vaikkapa 50 bpm, aiheuttaa vagushermon käskyttämä sykkeen nopea ja voimakas lasku yhdistettynä verisuonten laajenemiseen melkon voimakkaan verenpaineen laskun. Tästä seuraa huimausta ja pahimmillaan lähtee jalat alta. Usein tämän jälkeen sympaattinen reaktio korjaa nopeasti tilanteen nostamalla sykkeen ja sen myötä verenpaineen nopeasti ylös. Tästä korjaavasta reaktiosta minulle saattaa jäädä takykardia, eli nopealyöntisyyskohtaus joksikin aikaa päälle. Se menee yleensä itsellään ohi.

Mikä sitten avuksi? Olen itsekin vielä tässä suhteess alkutaipaleella, mutta perinteiset keinot, eli provosoivien, ilmaa lisäävien ruoka-aineiden välttäminen, erittäin rauhallinen syöminen, kohtuulliset annokset, pienet suupalat ja ruoan huolellinen pureskelu. Sama juttu juomisen kanssa. Pieniä kulauksia vähän kerrallaa, jotta ilman kulkeutuminen vatsalaukkuun minimoituu. Vältän ruokalepoa etenkin selin makuulla, jossa oireita on tyypillisimmin. Vatsalla makaaminen vaikka niin että yläruumis on hieman koholla, helpottaa itselläni ilman kulkeutumista ruokatorven kautta pois vatsasta. Välillä nousu tästä ylös saa myös aikaan vapauttavan röyhtäyksen.

Toinen puoli on hermoston toiminta ja sen vahvistaminen, eli stressin välttäminen, liikunnan harjoittaminen. Hyvä mieliala ja vähäinen stressi tunnetusti auttaa monien vaivojen yhteydessä ja niin myös tässä.

Varmasti apua löytyy myös lääketieteen puolelta niin lääkkeiden, kuin erilaisten rakenteellisten ongelmien hoitamisen muodossa. Itse syön Somacia ja ajoittain rennietä, maitohappobakteereita ja magneesiumia vaivoihini. Sydänmen rytmiä on tasaamassa beetasalpaaja, joka tosin laskee sykettä ja voi tästä syystä olla tässä vagushermoasiassa vähän kaksiteräinen miekka.

Tässä lyhyesti se mitä tuli spontaanisti asiasta mieleen. Sydänvaivat kannattaa tietenkin aina selvittää asiantuntijoiden tuella, mutta tässä saattaa olla jutun tynkää lekurillekin, jos vaivoja ei muuten saada selvitettyä. Samoin pohdinnoissani voi myös olla asiavirheitä, joten aina on syytä vahvistaa asiat lekurilta.

Etsimässä olevaRe: Refluksi ja sydänoireet15.10.2016 16.56
Hei, Olipa mielenkiintoista luettava! Kiitos mietteistäsi. Moisella v.hermolla taitaa olla monenlaista muutakin tehtävää elimistössämme ja varsinkin tämän refluks/närästys kompon kanssa.
Tuntuu, että tämän sitkeän seuralaiskompon kanssa seurustellessa saa tehdä jos minkälaista omakohtaista tutkimusta ja kokeiluja selvittääkseen omaa tilaansa. Lääkäreiden kiinnostus vaivoihin loppuu tähystykseen ja resepti kouraan, koittakaa pärjätä. Ja siitä se elämän mittainen kompurointi kyseisten seuralaisten kanssa alkaa. Täälläkin palstalla näkee, että meitä etsijöitä parempaan huomiseen on paljon. Toiset löytää apua ja osa hakee sitä löytämättä. Yhtä vuoristorataa tämän vaivan kanssa eläminen. Mutta kaikkinensa hyvä jos joku meistä etsijöistä löytää syitä/seurauksia vaivoilleen ja vielä muistaa käydä niitä kommentoimassa tänne josko saisi jotain uutta mietittävää millä voisi oloaan helpottaa. Kiitos teille kaikille siitä. Jatketaan yhteistä etsintämatkaa jospa joskus olemme vielä niin pitkällä, että joku lääkäri todella kiinnostuu vaivoistamme.

Refluksi ja vajisRe: Refluksi ja sydänoireet16.10.2016 13.07
Minulla myös refluksi aiheuttaa rytmihäiriöitä. Olen jättänyt kahvin pois jo muutama vuosi sitten (satunnaisesti joskus voin juoda), suklaata olen vähentänyt, syön hitaasti ja annoskoot ovat pienentyneet. Rytmihäiriöt eivät välttämättä ole päivittäisiä mutta aika usein kuitenkin. Ekg:ssa olen käynyt työterveydessä mutta aina ollut ok. Myös kilpirauhasen vajaatoiminta aiheutti (ennen lääkityksen aloittamista) minulle rytmihäiriöitä.

neuvotonRe: Refluksi ja sydänoireet18.10.2016 2.45
Minä olen huomioinut saman asian, kun röyhtäyttää paljon, sydän alkaa muljahdella.Nyt on tullut uutena asiana vasemman kyljen kipu.Tällä hetkelläkin on kipuilua ei saa nukuttua nyt tämän hetkiseen erittäin huonoon oloon on syynä kun kävimme eilen syömässä Raksissa pistoja ja vaikka kuinka varoin valkosipulia niin silti sitä jossain oli.Nyt joutuu olemaan valveilla kun koko ajan nousee suuhun epämiellyttäviä makuja.

MazzioRe: Refluksi ja sydänoireet25.10.2016 11.06
Nervus vaguksen kirjoitus on erinomainen. Aiheesta on kommentoitu tällä moneen kertaan ja oireet ovat tuttuja minullekin. Ilma vatsassa on minulla se, joka laukaisee vagukseen liittyviä oireita. Nogasin ja vastaavat entsyymit helpottavat joskus, kun niitä vaan muistaa ottaa. Ovat kyllä malko kalliita. Sekin on tuttua, että lääkärietä eivät nämä oireet kiinnosta. Ylimääräinen rasva vyötäröllä on pahasta, koska se aiheuttaa painetta vatsan alueella.

nervus vagusRe: Refluksi ja sydänoireet15.11.2016 19.55
Tänään lääkärin esityksestä rasitus-ekg:ssä ja siinä kaikki mallillaan. Koetta tekemässä ollut sisätautien LKT vahvisti arveluni röyhtäilyn, ruokatorven paineistumisen ja vagus-hermon ärsytyksen vaikutuksesta sykkeeseen ja verenpaineen laskuun. Löytyyhän tuosta vahvistusta myös netistä ja tältäkin palstalta. Seuraavaksi gastroskopiaan. Oma veikkaus on, että palleatyrä siellä rytkyisi. Juuri mitään ei voi syödä, ilman ettei seurauksena olisi röyhtäilyä. Sitä röyhtäilyä on myös vaikkei mitään söisikään. 15 min perusreipasta kävelyä niin röyhtäily alkaa. Siinä kun aikansa märehtii, niin lenkin pystyy vetämään loppuun. Syväänhengitys on myös vaikeutunut. Tuntuu että osa keuhkojen kapasiteetista puuttuisi. Kattavat labrat käyty myös eikä niissä mitään merkkiä mistään. Somac 40mg menossa ja ei juuri tunnu olevan vaikutusta tuohon röyhtäilyyn, eikä kai pitäisikään kun kokonaan eri systeemeihin vaikuttaa. Happovaivaa ei juuri ole.

pallomassuRe: Refluksi ja sydänoireet16.11.2016 21.33
Samaa vaivaa, sydän oireillee aina kun vatsassa on liikaa ilmaa tai ärsytystä ja sitä on lähes päivittäin. Tuon röyhtäilyjutun huomasin kanssa jo vuosia sitten, kun käytän lenkillä sykevyötä ja kun pääsee räyhtäys, syke laskee helposti juuri röyhtäyksen jälkeen esim. 140 -> 110. Eli todella suuri vaikutus sillä on, tosin noin 10 sekunnin sisällä nousee taas.

nervus vagusRe: Refluksi ja sydänoireet17.11.2016 9.53
Onko sulla pallomassu tai jollakin muulla itseäni kokeneemmalla mitään hyvin vinkkejä asian suhteen? Ruokavalion suhteen pienet annoskoot, kunnon pureskelu ja tiettyjen ruoka-aineiden välttely on auttanut jonkin verran. Leivotut viljatuotteet tuntuu melkein olevan ehdoton ei. Puuro, leseet jne. menevät jotenkin. Aamulla smoothie (marja, kaurahiutale, ab-jugurtti ja kauramaito) hitaasti nautittuna ja 60 min sen jälkeen ei pidä röyhtäilyä kokonaan pois, mutta täysin tyhjällä vatsallakaan ei viitsisi lenkille lähteä. Sen olen huomannut että suht hitaasti sulavat ruoka-aineet kuten vaikka broileri ei aiheuta juurikaan ongelmia.

Somacin meinaan tiputtaa, jos gastroskopian tulokset sen sallii 40->20mg ja ottaa ehkä jonkun toisentyyppisen valmisteen siihen rinnalle. Ehkä Gaviscon ja kenties vielä joku Cuplaton tai vastaava?

Sitten vielä tuo kropan hallinta ja hengitys kävellessä? Jos pidän kävellessä korsetin kasassa eli napa kohti selkää niin en osaa palleahengittää. Jos taas pidän keskivartalon syvät lihakset rentona niin mahassa hölskyy vaikkei ylimääräistä juuri ole, ei päällä eikä sisällä. Luulen että mulla tämä hengityspuoli on niin levossa kuin liikunnassa yksi ydin juttu koko asiassa. Pitäis varmaan hakeutua johonkin hengitystekniikkakurssille, joogaan tms.

On kyllä ikävä vaiva kun ei koskaan tiedä milloin meinaa taju lähteä. Toki sitä on pikkuhiljaa oppinut ennakoimaan, mutta kuitenkin.

pallomassuRe: Refluksi ja sydänoireet20.11.2016 19.41
Mulla ei ole oiken mitään ratkaisua tai vinkkejä tähän vaivaan. Painin oireiden kanssa lähes päivittäin, ja joskus hyvä olo vaihtuu aivan pienessä hetkessä tosi huonoksi. Tosi hankala vaiva. Harrastan paljon juoksua ja uintia ja on moneen otteeseen käynyt niin, että lenkki on jäänyt oireiden takia kesken. Onneksi kuitenkin joskus sujuukin. Sen olen huomannut, että ei saa yhtään lihota, heti pahenee. Pidän itseni noin 50 kiloisena eli aika laihana. Muutoin ei pysty oleen tämän oireen kanssa.

LeppisRe: Refluksi ja sydänoireet21.11.2016 8.41
Hei. Minulla oli eilen koko iltapäivän turvonnut ylämahan ja vähän vatsakipua kylkikaarissa. Ei närästystä. Käytössä somac 20. Illalla otin yhden libraxsin ja yritin nukkua. Heräsin kahden aikoihin kauhean hikoiluun. Torkuin ja heräsin kolmen aikaan käänsin kylkeä ja sydän muljahte siitä alkoi tykytyskohtaus. Otin beettasalpaaja ja sain tykytyksen rauhoittumaan. Jäi vaan niin huono olo mahaan ja kuvotus että lähdin päivystykseen. Siellä ekg, veren paine ok.ei mitään. Voiko tällaiset kohtaukset johtua refluxista

nervus vagusRe: Refluksi ja sydänoireet21.11.2016 16.49
Omiin kokemuksiini, sekä lukemaani pohjaavana maallikkona sanon että hyvinkin voi johtua. Moni muukin asia voi aiheuttaa ja lisätä alttiutta vastaaville oireille. Väsymys nyt yhtenä asiana. Omat oireet painottuvat tällä hetkellä ruokailun, liikunnan, sekä kiireen (lue stressi) mukaan. Yöllä ei nykyisin oikeastaan ole oireilua ollut, mutta aikaisemmin kylläkin. Silloin en liittänyt oireiluani refluksiin, eikä siitä välttämättä ollut omalla kohdallani kysymyskään. Sohvalla kyljellään makailut, pari lisälyöntiä (muljahtelut) ja sitä seuraavat tykytyskohtaukset ovat kyllä tuttuja minulle. Niitä on ollut lukemattomia kertoja.

pallomassuRe: Refluksi ja sydänoireet21.11.2016 20.16
Leppis: Aivan samaa mulla, silloin tällöin. EKG:ssä käyty useita kertoja. Yöllä noi on aivan hirveitä kun menee ihan paniikkiin ja se vain pahentaa tykytystä. Uskon, että liittyy tähän tautiin, mulla todettiin refluksi v. 2001 ja vasta siitä lähtien ollut näitä sydänoireita myös, ei koskaa sitä ennen eli mulla alkoi siinä 32-33 vuotiaana.

nervus vagusRe: Refluksi ja sydänoireet26.4.2017 17.47
Muutama kuukausi refluksin suhteen lähes oireetonta elämää takana. Mulla ilmeiseti happosalpaaja alkoi kunnolla auttaa vasta parin kuukauden käytön jälkeen. Ei ole ollut niin tarkkaa syömisten ja juomistenkaan kanssa. No tänään kaikki olikin sitten toisin. Söin lounaaksi possun suikaleista tehtyä pataa jossa reippaasti paprikajauhetta mukana. Molemmat kyllä mulla aikaisemmin oireita aiheuttavia ruoka-aineita, mutta ei pidempään aikaan. Seurauksena kuitenkin järjetön määrä ilmaa vatsassa ja sydämen syke alkoi siitä provosoituneena muistuttaa lähinnä morsetusta. Rytmissä ei ajoittain mitään tolkkua ja ehdin jo epäillä että menikö flimmerin puolelle. Muutaman rennien pureskelin ja istun asennossa. Nyt pikkuhiljaa alkaa helpottaa. On se elämä yllätyksiä täynnä tämän taudin kanssa.

PupuRe: Refluksi ja sydänoireet26.10.2017 21.50
Ihana löytää ja lukea näitä, niin ei tunne itseään hulluksi...Kahdeksan vuotta on tullut tän raivostuttavan taudin kanssa elettyä. Käyty maha,-sydän - ja keuhkopolit läpi. Kaikenmaailman vaarattomia diagnooseja tullut saatua.
Kaikki alkoi kauheilla pahoinvointikohtauksilla ja röyhtäilyllä, tuntui, ettei saa henkeä. Sain kokeeksi Nexiumin, mistä oli hetkellisesti apua. Kaikkia lääkkeitä on tullut kokeiltua tuloksetta. Vuosien varrella olen todennut, että paras lääke on oikea ruokavalio, kävely ja röyhtäily.
Aloin jo pärjäämään tautini kanssa, kunnes pari vuotta sitten alkoi myös sydän ottaa järjettömiä lisälyöntejä ruoan jälkeen. Menin taas pelästyneenä lääkäriin. Mitään ei löytynyt, eikä kukaan osannut auttaa, vaikka hain koko ajan yhteyttä refluksiin. Muutaman kuukauden jälkeen sain lähetteen toiseen tähystykseeni. Ruokatorven tulehdustila oli lieventynyt, mutta nyt sain sappirefluksidiagnoosin. En ollut koskaan kuullutkaan tällaisesta. Kaksi refluksia päällekkäin, voi tätä elämän juhlaa!
Olin tässä vaiheessa lukenut myös vagushermosta ja sen yhteydestä tiheälyöntisyyteen ruokaan liittyen (pulssini levossa 50, ruokailun jälkeen vähintään 80 ja kun "kohtaus" tulee, niin n.130. Tähänkään päivään mennessä kukaan lääkäri ei ole osannut tyhjentävästi selittää yhteyttä/mahdollisuutta. Nyt olen raskaana ja pelkään, mitä tästä tulee, kun maha alkaa kasvaa...olo ylävatsassa muutenkin usein niin tukala.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet27.10.2017 0.50
Miten vagushermon sitten saa kuntoon /normaaliksi?

rentukkaRe: Refluksi ja sydänoireet27.10.2017 6.37
En tiedä miten saa ja saako yleensä normaaliksi itse vagushermoa. Minulla on auttanut ruokavalio ja oppiminen, siihen, että en voi syödä niinkuin ennen, vaikka muuten olisi parempi jakso ja maha ei kupli kovinkaan paljon.
Annas olla, kun sitten syön jotain mausteista tai juurikin tuota possun lihaa tms. sopimatonta, niin johan kaikki alkaa alusta, ainakin omalla kohdallani on näin.
Nyt en enää ajattele, että voin syödä, kun maha ei juuri ole kipeä. Silti yllätyksiä sattuu, kun ruoka, joka on sopinut ei sovikkaan.
Tämä on tosi hankala tauti, jonka kanssa on elettävä.
Paras apu on hyvä ruokavalio ja lääkitys ainakin omalla kohdalla liikuntaa unohtamatta. Käyn myös joogassa ja pilateksessa ja nekin sopivat, lempeää liikuntaa ja venyttelyä keholle.

SaturnusRe: Refluksi ja sydänoireet28.10.2017 21.31
Täällä kärsitty viikon verran hengenahdistuksesta ja karheasta kurkusta. Nenässä tuntuu oudolta ja keuhkoissa siltä kuin olisi juossut pitkän lenkin. Nuhaa tai kurkkukipua ei ole. Väsymys myös aika kova. No, fiksusti menin Googlen ihmeelliseen maailmaan juuri tänä iltana kun olen lapsen kanssa kaksin yön. Nyt sitte paniikissa mahdollisesta sydänkohtauksesta, joka kuulemma voi alkaa myös näin.

nervus vagusRe: Refluksi ja sydänoireet29.10.2017 16.01
Female77 vagushermolla on monta funktioita autonomisen (tahdostariippumattoman) hermoston parasympaattisen (rauhoittavan/tasapainottavan) osan toiminnassa. Uskoisin että moni autonomisen hermoston toiminnan tasapainoon tähtäävä toimi tai harjoite auttaa myös vagushermoa tasapainottavasti. Ne kuuluisat terveet elämäntavat, alkoholin, nikotiinin, kofeiinin jne. välttäminen, riittävä lepo, liikunta, stressin välttäminen, sosiaaliset suhteet, hengitysharjoitukset, jooga, meditaatio jne.

Elämä nykyajan hektisessä elämänrytmissä vaatii veronsa ja me herkimmät reagoimme siihen mielellä ja kehollamme. Uskon että monella meistä refluksi on osa oireyhtymää jossa psyykkisillä tekijöillä on iso osuus. Itselläni suurin osa elimellisistä oireista kulkee käsi kädessä psyykkisen hyvinvoinnin kanssa. Olen sen tunnistanut jo 20 vuoden ajan, mutta vasta nyt oppinut todella ymmärtää kuinka keskeinen ja monivaikutteinen rooli psyykellä on hyvinvoinnin kokonaisuuteen. Hämmästykseni lääkärikunta (karkeasti yleistäen) tietää periaatteen, mutta hyvin harvoin lähestyy asiaa kokonaisvaltainen hyvinvointi edellä. Haetaan aina ensisijaisesti elimellistä vikaa ja jos sitä ei löydy, niin sitten lätkäistään kenties mielialalääkkeet kouraan.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet29.10.2017 16.30
No mun psyykesä ei ole mitään vikaa, eikä tarvetta mielialalääkkeille, jos sellaista luulet.

Hyvin stressaava on kyllä elämäntilanteeni ollut, enimmäkseen ilman omaa syytäni.

Kofeiinin käyttö meni närästykseen puhkeamisen aikoihin ihan kofeiini myrkytys oireisiin asti, vieroittuminen on vieläkin menossa. Eilen kun yritin olla ilman kofeiinia nukahdin tuoliin vaikka olin ollut vasta pari tuntia hereillä. siitäkin huolimatta että katsoin telkkarista mielenkiintoista ohjelmaa, en todellakaan ole henkisesti väsynyt. tänäänkin on tulossa tuttuja kyläilemään, en ole mikään masennus ihminen, joka istuu netin äärellä pelkästään, jos sellaista luulet. cfs (neurologinen sairaus) on epäilyksissäni kyllä. nyt olen ulkoillut joka päivä parin viikon ajan, närästyksen paheneminen on palkkana siitä. Kauppareissulla piti ostaa ensiapua apteekista redufluxia, koska polkeminen pyörällä kauppaan oli taas liikaa, sitten kaupasta jo vesipullo, jotta vahvat hapot saa alas kurkusta. onneksi kiilatyyny on nyt valmiina matkahuollon noutopisteessä, siitä tulee olemaan apua uskoisin.

Vagus hermo on kai puristuksissa lihaslukkojen takia, eilen sängyssä hieroin /painelin korvan alapuolelta lihaksia, heti oli todella myönteinen vaikutus! Itse valmistettu Fenkoli "tee" juoma rentouttaa lihaksia, kokeili eilen, mutta voi olla suurina määrinä myrkyllistä.

Terveellisissä elämäntavoissa joista puhuit on paljon hyötyä.

Stressivapaata alkavaa viikkoa sinullekin, nervus vagus :)

female77Re: Refluksi ja sydänoireet29.10.2017 16.34
Hengitysharjoituksia täytyy kyllä kokeilla myös!

nervus vagusRe: Refluksi ja sydänoireet29.10.2017 21.45
En tietenkään tarkoittanut että psyykkeessäsi olisi mitään erityistä vikaa. Kysymys on siitä että me ihmiset olemme psykofyysisiä kokonaisuuksia ja nuo kaksi osakokonaisuutta vaikuttavat erottamattomasti toisiinsa. Esim juuri stressi vaikuttaa psyyken kauttaa myös elimellisesti. Uskonpa että CFS:säkin on psyykkknen komponentti taustalla vaikka neurologiseksi luokiteltava sairaus onkin.
Rentouttavaa viikkoa sulle myös ja toivottavasti saat tarmoa siitä että asioihin voi kuitenkin vaikuttaa. Työtä se vaati ja välillä laittaamiettimään mistä sen kaiken energian itsensä kuosissa pitämiseen repii.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet29.10.2017 22.17
Tein ehkä kiireessä(vieraita oli tulossa yllättäen ja täytyi valmistaa lihapataa heille) ja refluksin takia huonosti nukkuneena hieman hätäisiä johtopäätöksiä, et varmaankaan tarkoittanut mitään, anteeksi vain :) Olen vain niin väsynyt, joskus nukun 20(!) tuntia yhtäkyytiä heräämättä kertaakaan välissä, ja voin olla vielä senkin jälkeen väsynyt.

Nykytiedon mukaan ei käsittääkseni cfs:n taustalla ole tietääkseni (välttämättä) mitään psyykkistä, kova rasitus, kuten paha flunssa viirus, voi laukaista sen, tai sitten stressi. Minulla oli ennen väsymys oireita pahin flunssa ikinä, kuumettakin oli monta kuukautta ja yskää puolivuotta, en mennyt lääkäriin silloin. Samaan aikaan oli hankalista olosuhteista johtuva stressi ja homeasunto ja silloinen ruokavalio, makaroni, leipä, sokeri, kofeiini.

Onkohan kellään tietoa, kuinka kauan gastroskopian /ruokatorven tähystyslähete on voimassa? Onko vuoden? Sain lähetteen yksityislääkäriltä joskus viime vuodenvaihtessa. Lääkärikeskus kylläkin on vaihtanut omistajaakin siinä välissä, ja suosikkilääkärini on jäänyt kai eläkkeelle. Jos nyt sitten vielä jatkossa tuntuu olevan tarvetta /halua tähystykseen.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet29.10.2017 22.20
Joo, Pitäisi kysyä asiaa sieltä lääkärikeskuksesta.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet29.10.2017 22.23
Olen myös minäkin huomannut, että stressi pahentaa huomattavasti refluksi oireitani.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet30.10.2017 19.08
Sainkin jo selville että lähete on vuoden voimassa, ja ainakin sama lääkäri voi uusia sen, mutta ehkä eri lääkärikin yksityisellä.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet30.10.2017 19.15
saturnus, oletko ollut kardiologilla? esim. ultraääni on hyvä tutkimus. läheisteni joukossa on sydänsairaita, sydämen kanssa ei ole leikkimistä. Oireesi sopivat myös muihin sairauksiin, jotka eivät ole niin vakavia.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet30.10.2017 19.18
Astmakin se voisi olla, kissallani oli astma. lääkehoito oli helppo, flixotide- astmalääke, vai mikä se nimi olikaan.

SaturnusRe: Refluksi ja sydänoireet31.10.2017 18.11
female77, olin sydämen ultrassa n. 5 vuotta sitten mutta eri oireen takia. Kaikki kunnossa siellä, paitsi pieni mitraaliläpän vuoto näkyi. Vuosi sitten olin holterissa, joka totesi paljon lisälyöntejä, niihin sain beetasalpaajaa jota oon ottanut tarpeen mukaan. EKG otettiin päivystyksessä sunnuntaina, se oli normaali. Työterveydessä pidettiin allergia/astmatyyppisenä oireiluna. Nyt oon hengittellyt piippua parina päivänä, en osaa sanoa onko ollut apua - välillä tuntuu että on, välillä ei. No, tutkimukset jatkuu ellei tepsi. Toivotaan ettei nyt ainakaan sydäri iske ennen sitä.

nervus vagusRe: Refluksi ja sydänoireet8.11.2017 10.19
Refluksiin liittyviin sydänoireisiin ja lähinnä lisälyönteihin olen ajan mittaan huomannut että moni lisälyöntituntemus on itseasiassa ruokatorvi ja ylävatsaperäistä. Ruokatorvi lihaksena saattaa ja sen saattaa tuntua täsmälleen samalta kuin lisälyönti. Näin ainakin itselläni ja olen lukenut vastaavasta ilmiöstä muualtakin. Sama juttu ylävatsavaivojen ja ilman kanssa. Ilman liikkeet ylävatsassa ja ruokatorvessa aiheuttavat usein samankaltaisia tuntemuksia. Tämä ehkä pienenä helpotuksen sanana niille jotka eivät ole "sinut" lisälyöntien kanssa. Eli lisälyöntituntemukset eivät suinkaan aina ole lisälyöntejä, edes meillä joilta niitä on tutkituttu ja ilmennyt vuosikausia. Olipas paljon "asiaa" tänään :I

nervus vagusRe: Refluksi ja sydänoireet8.11.2017 10.32
Havainnot siis ihan sykettä seuraamalla vaikka ranteesta silloin kun tuntemuksia on päällä. Toki myös oikeita lisäreitä itselläni riittää.

IsmohRe: Refluksi ja sydänoireet27.12.2017 6.39
Hei!
Mielenkiintoista luettavaa. Meitä refluksitaudista kärsiviä on siis enemmänkin.
Itse olen nyt tässä vaiheessa:

Olen käynyt tutkimukset läpi. Lääkäri on soittanut ja todennut minun täyttävän leikkaukseen vaadittavat kriteerit.
Sain harkinta-aikaa tämän vuoden loppuun, koska "mikään pakkohan tätä operaatiota, ei ole suorittaa", sanoo lääkäri.

Olen nyt sitten miettinyt hyviä ja huonoja puolia..nimittäin erityyppisiä oireita, leikkauksen jälkeen useimmilla on ilmennyt. Yksi on ilmavaivat, jotka kuulemmat tulevat, lähes varmasti.

Jonkin aikaa olen nyt kärsinyt unettomuudesta, jonka aiheuttavat sydämen voimakkaat lyönnit.
Olen mittaillut verenpainettanikin ja oirehetkellä paineet ovat korkealla: 160/110.
Verenpainelääkkeet eivät auta, joten olen yhdistänyt tämänkin oireen tähän refluksitautiin.

Olen käynyt monesti öisin sairaalan päivystyksissä epäiltyäni sydänoireita. Aina kaikki mittaukset ovat normaalien rajoilla, joten kuitenkaan sydämessä vikaa ei olisi.

Unettomuus on työssä käyvällä todella rankkajuttu, joten jos teiltä vielä vinkkejä löytyy, kokemuksienne pohjalta, kuuntelisin niitä mielelläni.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet27.12.2017 8.28
keksitkö mistä unettomuus voisi johtua? onko refluksi oireesi niin pahat ettet saanukuttua? minulla ei ole unettomuutta, mutta nälkäisenä en saa nukuttua. yritin illalla mennä syömättä nukkumaan koska oli refluksia,en saanut ollenkaan nukuttua nälkäisenä. oletko erilaisia ruokavalioita ennenkuin mietit leikkausta? oletko kofeiini riippuvainen kuten minä? tiedän että minun pitäisi lopettaa kahvi ja tee kokonaan, ehdottomasti, mutta ummetus ja väsymys vaivaavat.

ismohRe: Refluksi ja sydänoireet27.12.2017 11.22
Nukkumisen estää ainoastaan tuo sydämen voimakas takominen.
Sisäisiä kurinoita kuuluu välillä, mutta se ei ole estänyt nukkumista.
Tämä sydämen voimakaslyöntisyys on suht uusijuttu.

Ylensyöminen on myös, mitä on syytä välttää.

PupuRe: Refluksi ja sydänoireet27.12.2017 13.18
Itse en voi syödä pariin kolmeen tuntiin ennen makuulle menoa. Muutoin sydämen tahti on liian nopea tai/ja kova nukahtamiselle.
Lisäksi jos olen syönyt/juonut jotain epäsopivaa, niin useimmiten herään yöllä nopeaan pulssiin.
Minun on noustava kävelemään/venyttelemään, jotta röyhyt nousevat ylös ja pulssi rauhoittuu.

AnnaMyyRe: Refluksi ja sydänoireet27.12.2017 16.52
Saturnus luetko vielä palstaa?Muistaakseni sullakin oli taipumusta sairauspelkoihin?Ja oot nelikymppinen/vähän alle?

Edellämainitut huomioonottaen sekä sulle tehdyt tutkimukset, jotain muuta kuin sydän.

Monen toimesta todettua, refluksin oireiden kirjo on kuin kaloja vesissä.

Eilen pahoinvoivana selkämaha polttavana kurkkua kuristavana, kävi tuokin mielessä mutta ja aikasemmin käynyt raskaan hengityksen ja ylläolevien ollessa päällä...muitakin oireita muttei muista kaikkia.Naisilla saattaa olla ns.epätyypilliset oireet vaikka onkin sydämestä kyse.

Ei ollu tarkoitettu kenenkään pelkoja lisääviksi vaan asiatietoa.


https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/sydameen_sattuu_vai_sattuuko

Aikuinen nainenRe: Refluksi ja sydänoireet27.12.2017 17.30
Minä kun kävin syksyllä sairaalassa tutkimuksissa tästä refluksista, niin alan spesiliasti lääkäri kertoi, että tämä refluksi tauti on yksi hankalimmista hoitaa kun siihen vaikuttaa niin moni asia.
Laittoi sähköisen reseptin Diapamille ja sanoi, että tätä kannattaa käyttää jos tulee oikein tuskainen olo. Ettei refluksivaiva pahene entisestään, kun olo on kestämätöntä.

Olen pari kertaa ottanut puolikkaan kun polte pallean seudulla ja rintalastan olla on tuskainen. Niin on se paniikki olo rauhoittunut ja närästystä on paljon helpompi sietää. Sitähän se ei poista vaan tuskaisen olon.

Minä olen ikäni ollut sellainen, että kestän mitä vain, mutta nyt olen tullut tieni päähän, eli tämä selkä, niska ja muut vaivat päälle aiheuttavat ihan kestämätöntä oloa.

Joten käytän tarpeen mukaan niitä lääkkeitä mistä koen apua saavani.

AnnaMyy eii ole helppoa elämä kun vaivaa on eikä tiedä miten itseään auttaisi ja mikä ylipäätään kaiken aiheuttaa.

Joskus ainut toivo saattaa olla se epätoivo.

renkiRe: Refluksi ja sydänoireet27.12.2017 19.09
Ismoh, eihän sitä saa nukutuksi kun sydänkin vielä tykyttää !
En minäkään. Milloin tykyttää rinnassa, milloin palleassa.
Palleassa varsinkin, jos yritän olla ilman Somac'ia.
Lääkärini sanoikin, että ilman Somac'ia ruokatorvi alkaa helposti kramppailemaan ja sen seurauksena voi tulla sydänoireilua.

Minua auttaa tykytykseen jo pienikin määrä beetasalpaajaa, otan Propralia 2,5 mg eli neljänneksen 10 mg:n pilleristä.
Jos se ei ole tehonnut alle tunnin, otan saman verran lisää.
(Jotkut syövät sitä jopa 3x10mg kerralla.
Minulle se aiheuttaa suurempana annoksena hengenahdistusta ja joillekin muillekin tai astmaatikoille ei sovi kai ollenkaan)
Verenpaineeni ei ole korkea, mutta silti aika ajoin tykyttää, jumputtaa ja muljahtelee levottomuutta herättävästi.

Mutta siis tykytys laantuu kyllä beetasalpaajalla. On muitakin vastaavia eri kauppanimillä ja pitempivaikutteisia. Propral on lyhyempivaikutteinen, otan sitä vain tarvittaessa.
Jos otan sitä vaikka keskipäivällä, yleensä sen vaikutus jatkuu iltaan.
Olen oppinut aavistamaan, kun tykytys lähtee nousemaan.
Otan heti Propralia ennenkuin tykytys pääsee riehaantumaan valloilleen.
Unta se ei tuo kylläkään, mutta mieli rauhoittuu, kun tykytys laantuu.

Minäkin haluaisin tietää unta antavan lääkkeen, jolla ei olisi paljon haittavaikutuksia.
Olen lääkäriltä saanut vain sellaisia, jotka saa sydämen häiriöitä lisää aikaiseksi seuravana päivänä. En voi niitä tietenkään syödä.

AnnaMyyRe: Refluksi ja sydänoireet27.12.2017 21.07
Tässä oiva esimerkki nimim.rengillä miten herkkiä jotkut on lääkkeille.Puhumattakaan Aikuisen naisen herkkyyksistä. 2.5 mg Propralia-ja auttaa häntä. Otin juuri 30 mg, syke huiteli pilvissä eikä näihin kehity toleranssia.Joskus on hengästyttänyt, luonnollista koska beetasalpaajat laskee fyysistä suorituskykyä. Renki kyseli unta antavaa lääkettä jolla ei ole paljon haittavaikutuksia.Sekin yksilökohtaista ja selviää vain kokeilemalla. Itsellä oli joskus Tenox, ihan paras minulle, rauhoittaa ja rentouttaa mutta on valitettavasti bentso, jää helposti koukkuun. Mulla sattui Tenoxeissa ihme, olin syönyt säännöllisesti pitkään 40 mg yöksi ja sitten...se vain jäi pois.Harrastin tosi runsaasti liikuntaa, luin kirjaa illalla ja nukahdin kirja naamalla. Nyt ottaisin niitä mielelläni mutta nykyään työnnetään Ketipinoria uneen lähes kaikille.Oma kokemus: toimii todella hyvin, ei sivuvaikutuksia. Mirtatsapin:toimii, joskus saattaa olla uneliaisuutta seur.päivänä. Sitten on pelkkiä lyhytvaikutteisia nukahtamislääkkeitä, ns.z-lääkkeitä jotka kyllä nukahduttaa. Huom.en tiedä pitkäaikaiskokemuksia muista ed.mainituista kuin Tenoxista, esim.Ketipinorista on vaikka sun vallan mitä juttua, tuhoaa pitkään käytettynä aivojen unikeskuksen joidenkin lääkäreiden mukaan. Tuossa muutamia mainitakseni, on muitakin.

AnnaMyyRe: Refluksi ja sydänoireet27.12.2017 21.09
Sori kun kirjoitus tuli pötkönä😕Jäsentelin sen kyllä mutta kirjoitin vahingossa s-postin kohdalle nimimerkin ensin ja kun vaihdoin tuli pötkönä.Kännykällä kirjoitan.

ismohRe: Refluksi ja sydänoireet28.12.2017 11.13
Kaikilla teillä on jollainlailla ainakin samantyyppisiä oireita kuin minullakin.
Sain viimekäynnillä sairaalasta, nukahtamistaedistävää: melatoniinia.

Myös minä harrastan liikuntaa suht paljon ja pelipaikalle eilen ajaessani, meinasin väkisin nukahrtaa rattiin ja vielä parkkipaikallakin uni meinasi tulla. Univelka alkaa heijastumaan kaikkialle.

Kotiinpäästyäni päätin vihdoin avata sen melatoniinipurkin. Ja täytyy sanoa, että nukutti ja vielä aamullakin, nukuin siis pommiin. Työpaikalla oli sitten riemukatossa, kun sinne lopulta saavuin : )

Mites muuten onko teillä tällaista tuntemusta ollut: tressaava/ahdistava/epämiellyttävä tilanne saa aikaan suunnattoman ahdistuksen ja tuntuu, että sydänoireet alkavat heti.

Vai onko minulla nyt sitten vielä paniikkihäiriökin!?

rentukkaRe: Refluksi ja sydänoireet28.12.2017 16.08
Ismoh, en nyt heti paniikkioiretta epäilisi, vaan saattaa kuulua ihan tämän tylsän taudin kuvaan tuntemuksesi.
Univaje voi myös tehdä monenlsisia tuntemuksia.
Itsellä ainakin jos on kiirettä ja stressiä, niin kyllä tulee tuntemuksia jos minkälaisia, mitä ei aikaisemmin tullut, mutta eipä refluksikaan silloin pahasti vaivannut.
Olen myös huomannut, että mukavat tilanteet saattavat jopa rauhoittaa vatsaakin, siis sellainen mukava tekeminen, että kaikki muu unohtuu, esim. Liikunta, ystävät, lapsenlapsi, onhan niitä mukaviakin juttuja.

renkiRe: Refluksi ja sydänoireet28.12.2017 17.31
Minulla on erilaiset sairauksieni ja elämäntilanteen takia ahdistuneisuutta/ahdistuneisuushäiriötä ja paniikkihäiriötä sekä paniikkihäiriökohtauksia ollut.
Ahdistuneisuushäiriön oireet on mulla melko samanlaisia kuin kuvasit Ismoh itselläsi olevan. Joku vaikea tilanne lyö sydänoireilun heti päälle, mulla se on muuttunut lähes krooniseksi. Sydän on siinä ja siinä ettei "riehu" koko ajan. Propralista saa apua.

Siitä seuraava "aste" on paniikkihäirikohtaus minulla.
Söin 1,5vuotta lääkettä paniikkihäiriöön. Se minun oli pakko lopettaa.
Keskushermosto kyllä rauhoittui, mutta sydänoireet lisääntyivät.
Bentsot (paniikkihäiriölääke) lisäsivät niitä.

Nyt olen pärjännyt jotenkuten. Päättäväisyydellä. Väkisin. Pakotan itseni rauhoittumaan. Ei ole helppoa.
Paniikkihäiriökohtauksia ei ole tullut puoleen vuoteen.
Ehkä siksi, että paniikkihäiriölääkkeen lopettaminen vähensi pahimpia sydänoireita, jotka lisäsivät pelkojani.

Kierre on hieman paradoksaalinen, eikö ?

Ahdistuneisuus vielä vaivaa ja unettomuus. Univaje raunioittaa ihmisen kokonaisterveyttä.

Sydänoireisille kerron, että unilääkkeeksi saamani Koltriptyl sekä Doxal, molemmat hyvin pienellä annostuksella, pahensivat järkyttävästi sydänoireita ja luin, että ne ovatkin sydäntoksisia.
Kyseiset lääkkeet ovat kaiketi myös psyykkeen vaikuttavia.
Sinänsä niillä oli hyvä vaikutus olotilaan ja nukkumiseen, mutta kokeilu jäi erittäin lyhyeksi pahenevien sydäoireitten takia.
Melatoniini ei vaikuta minulla mitään.

Itse vatsaoireet jo estävät hyvän nukkumisen ja sydänoireet lisäävät huolta. Nukupa siinä sitten !
Minulle suositeltiin terapiaa, mutta kunnallsiesti en päässyt eikä yksityisesti ole varaa.
Pakko vaan nyt sitten yrittää itse "terapoida" itseään.

Mielenrauha olisi niin tärkeä asia - mutta niin vaikea saavuttaa !

renkiRe: Refluksi ja sydänoireet28.12.2017 17.48
Melatoniini kannattaa ottaa noin 1,5 tuntia ennen nukkumaanmenoa, kertoi lääkärini aikoinaan. Se vähentää aamutokkuraisuutta tai aamu-unisuutta, kun sen ottaa ajoissa.
Mulla ei ilmeisesti ollut melatoniinivajetta, koska se tehonnut mitenkään.
Sen vaikutushan perustuu melatoniinvajeeseen, joka yleensä vaivaa ikääntyneempiä. Jos ei ole vajetta, ei se paljon auta.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet28.12.2017 22.04
tosiaan toi kofeiini, etenkin kahvi, on aiheuttanut minulla sydämen nopeaa hakkaamista kun olen mennyt makuulle nukkumaan. Lääkäri oli samaa mieltä kahvista. kahvi voi myös lisätä helposti ahdistusta ja hermostumista. kilpirauhaslääke thyroxin voi myös sydämen hakkaamista aiheuttaa. kahvi+thyroxin on huono yhdistelmä. monilla refluksista kärsivistä tuntuu olevan taustalla joku joka on saanut elimistön pois raiteiltaan tai tulehdustilaan, suoliston mikrobikannan muutokset huonompaan, kuten home altistus, influenssa, ab-kuuri, kipulääkkeet, muut lääkkeet, kova stressi jne.

VeeraRe: Refluksi ja sydänoireet28.12.2017 22.53
Voiko joku perustella, miten mikrobikannan muutokset, home-altistus,
influenssa, antibioottikuuri tai monet muut syyt, mitä kirjoittajat täällä kertovat, aiheuttaa refluksitaudin ?
Jos taustalla on jotain, joka "saa elimistön raiteiltaan" niin onko tauti siis psykosomaattinen ?

En ole päässyt syntymekanismista perille. Olen lukenut, että refluksitauti on elimellinen sairaus, joka johtuu ruokatorven alaosassa olevan sulkijalihaksen huonosta toiminnasta, jonka seurauksena hapanta mahansisältöä nousee ruokatorveen aiheuttaen oireilua, jota kutsutaan närästykseksi.

Voiko siis refluksitauti olla jo syntyessäkin ? Kukaanhan meistä ei ole täydellinen, meillä voi olla elimellisiä vikoja jo syntyessä.
Ne saattavat tulla esiin vasta vuosien päästä, myöhemmällä iällä.

iän myötä jokainen elin rappeutuu ja toiminta huonontuu, mutta miksiköhän refluksitautia on nuorillakin ?

Kun moni kertoo syövänsä jos mitäkin piitä ja pilleriä, niin parantaako ne ilmeistä tulehduksellista tilaa vai mihin niitten (kipu?)lääkkeitten olisi tarkoitus auttaa ?

Itse en uskalla oikein mitään ottaa. Kaikki lääkkeet tuntuvat korventavan enemmän, vaikka tautini ei ole pahimmasta päästä.
Ilman lääkkeitä on helpompaa. Happosalpaajat ja Ranixalit ym on apukeinojani.

Onneksi sain täältä varoittavaa tietoa aloeveerasta, etten sitä hankkinut, vaikka sitä täällä ehdotetaan limakalvojen parantamiseen.

Kertomuksia tutkittuani en ole mitään "viisasten kiveä" löytänyt.
Jokainen suupala/ruoka vapauttaa hapot ja seurauksia on erilaisia,
hyviä hoitokeinoja ei niinkään.

nervus vagusRe: Refluksi ja sydänoireet31.12.2017 13.21
Mielestäni refluksista pitäisi monen potilaan kohdalla puhua oireyhtymästä. Lääkäreille ensimmäisenä tulee mieleen närästys ja siihen happosalpaajat. Niillä mennään usein ja tyydytään tilanteeseen kun parempaakaan ei ole tarjolla. Oirekirjo on kuitenkin laaja ja happosalpaajat vaikuttavat vain tietyntyyppisiin oireisiin. Pitäisi myös miettiä milloin refluksi on syy ja milloin seuraus. Sillä on keskeinen vaikutus taudin hoitamisessa.

Kuten olen monesti todennut, enkä tokikaan ole ainoa ajatuksineni, pidän psyykkistä osatekijää hyvin keskeisenä vaikuttimena etenkin toiminnallisen refluksin, ylävatsavaivojen, IBS:n jne synnyssä. Psyykkisten tekijöiden aikaan saama autonomisen hermoston epätasapainotila aiheuttaa oireilua erityisesti vagus-hermon kautta, mutta myös muuten, kuten katekoliamiinien vaikutuksella muihin hermoston osa-alueisiin. Syntyy soppa jossa on monta muuttujaa ja osatekijää, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kierre on sitä myöden valmis.

Jossain tapauksissa tuo aiemmin mainittu bentsodiatsepiinien tarjoaminen ensiavuksi tietyntyyppiseen oireluun on mielestäni hyvä keino päästä refluksin etiologian jäljille. Mikäli psyykkinen komponentti on keskeisenä vaikuttimina oireiden syntyyn, voi rauhoittavien vaikuttaessa suotuisasti taudin kuvaan, olla selvää diagnostista merkitystä.

Itselläni bentsodiatsepiinit vaikuttavat oman kokemukseni mukaan sekä psyyken, että suoran hermostovaikutuksen kautta vagushermoa rauhottavasti ja tämä näkyy suoraan vähempänä oireiluna ja helpompana olona. Bentsot ovat toki koukuttavia ja riski toleranssiin myös kasvaa. Ne ovat silti oikein käytettynä todella hyviä lääkkeitä ja esimerkiksi parin viikon bentsokuuri voi osoittaa hyvinkin sen että ongelma on syntyperältään psyykkinen, tai keskushermostosta peräisin oleva. Sen jälkeen voidaan harkita tähän liittyviä elämäntapamuutoksia ja mahdollista SSRI tms. lääkitystä.

Sydämellä pitkään ja välillä hyvinkin voimmakkasti oireilevana (voimakkaat kouristelevat rintakivut, hitaat ja nopeat rytmihäiriöt ym.) olen pitkään tutkiskellut näitä asioita. Maallikkona täytyy pidättäytyä omissa kokemuksissaan, mutta on selvää että psyyke (ahdistus ja stressi) vaikuttaa hyvin keskeisesti omaan oireiluuni.

Aikaisemmin totesin että kaikki omat sydänperäisiltä tuntuvat tuntemukseni eivät johdu sydämestä. Viimeisimpänä olen keskittynyt kylkivälilihasten ja rintarangan hoitoon. Tunsiin pitkään kipua vasemman kyljyksen yläosissa ja yhdistin samanaikaisiin palpitaatiotuntemuksiin. Illalla kävin systemaattisesti kylkivälejä niitä samalla hieroen läpi ja löysin lukuisia täysin jumissa olevia, kivuliaita trigger-pisteitä alueelta. Näitä kevyesti manipuloimalla ja käyttämällä tulehduskipugeeliä alueella oire hoitui kuntoon. Kehon jännitys liittyy olennaisesti stressiin ja se yhdessä huonon ryhdin kanssa on omiaan jumittamaan ja kipeyttämään paikkoja. kivulle herkistyy ja siitä tulee hoitamattomana herkästi kroonista, joten siihen kannattaa puuttua mahdollisimman nopeasti.

Aikuinen nainenRe: Refluksi ja sydänoireet31.12.2017 13.45
Kyllä minulle gastrolääkäri sanoi, että on paljon mietitty aiheuttaako ahdistus/ masennus refluksivaivojen pahenemista, vai kovat refluksivaivat ahdistusta ja jopa masennusta. Ne kulkevat usein käsikädessä.

nervus vagusRe: Refluksi ja sydänoireet31.12.2017 15.00
On mietitty ja tutkimuksin osoitettukin. Asiasta puhutaan silti aivan liian vähän ja harva vastavalmistunut tk-lääkäri asiasta mitään ymmärtää. Erikoislääkäreissä on varmasti myös asiantuntevia. Kuitenkin refluksia käsitellään esim mediassa hyvin kapea-alaisesti ja tiettyihin oireisiin ja lähinnä ruokatottumuksiin keskittyen.

Aikuinen nainenRe: Refluksi ja sydänoireet31.12.2017 15.17
Minulle annettiin sähköiselle reseptille Diapamia siihen tuskaolotilaan kun oikein kunnolla närästää ja tuntuu ettei voi mitään tehdä kun olla vaan ja panikoida sekä kärsiä. Apteekissa vielä lääke on mutta pahanpäivän varalle se on hyvä muistaa, että voipi vaikka apua saada.

Mä vaanRe: Refluksi ja sydänoireet3.3.2018 1.32
Kuulostaa tutuille vaivoille. Se mitä en löytänyt muilta on mieletön väsy, joka tulee pian ruokailun jälkeen. Tuntuu että vois nukahtaa seisaalleen tai istualleen. Väsy kestää jonkin aikaa, vartista puoleen tuntiin, ja menee sitten ohi. Onko muilla tälläistä ongelmaa?

Mä vaanRe: Refluksi ja sydänoireet3.3.2018 1.32
Kuulostaa tutuille vaivoille. Se mitä en löytänyt muilta on mieletön väsy, joka tulee pian ruokailun jälkeen. Tuntuu että vois nukahtaa seisaalleen tai istualleen. Väsy kestää jonkin aikaa, vartista puoleen tuntiin, ja menee sitten ohi. Onko muilla tälläistä ongelmaa?

Mansen muiduRe: Refluksi ja sydänoireet20.6.2018 17.37
Mä vaan, kannattaa tutkituttaa sokeriarvot jos ruokailun jälkeen kovin väsyttää. Itselle tulee runsasta lisälyöntisyyttä ja tänään sain tähystyksen koepalojen tuloksen, eli mulla on mahahaava ja reaktiivinen gastriitti.

Huomenna kaiketi saan ruokailuohjeet. Nyt menee esomebrazol 40 kahdesti päivässä ja illalla voin ottaa Temestan, jos tykyttely häiritsee nukkumista. Inhoittava vaiva.

Maukka 79Re: Refluksi ja sydänoireet7.7.2018 7.36
Itselläni on sellaista oiretta välillä että tulee rytmihäiriöitä. Tuntuu kuin sydän jättäisi lyönnin väliin. Ja samalla kurkunpäässä ikäänkuin muljahtaa. Olin vähähiilihydraattisella ruokavaliolla vuoden ja painoa tippui ja oireet hävisivät. Nyt kun olen syönyt kaikkea ja n. 6kg painoa tullu takasi niin oireetkin ovat palanneet. Tosi ahdistavia nuo rytmihäiriöt ovat ja meinaa paniikin pukata. Kerran niitä tutkittiin ja saatiin tallennettua 24h ekg mittauksessa. Ovat kuulemma hyvälaatuisia lisälyöntejä. Pariet lääke käytössä ja gavisconm

MAKKE40Re: Refluksi ja sydänoireet31.7.2018 9.00
Olen törmännyt toista kertaa tuohon autonomisen hermoston vaikuttamiseen refluksiin. Ja tämä on oma kohtaista. Ja todella hyvä tämä ketjun aloitus. Olen itse huomannut että jos autonominen hermosto käy kierroksilla ei refluksiin tahdo auttaa oikeen mikään. Mutta jos autonominen hermosto saadaan rauhoittumaan niin reluksioireetkin vähenee. Itselläni kun on paljon ilmavaivaa niin saan lisälyöntejä. Ja varmaan silloin tämä vagushermo sen aiheuttaa. Välillä ei tohdi syödäkkään mitään koska tulee lisälyöntejä. Ja illalla makuulle mennessä myös lisälyöntejä. Ja en saa nukuttua koska olo ei vaan rentoudu ja noidankehä on valmis

KreettaRe: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 20.53
Lääkärit väittävät, että jos syö vähänkään normaalisti, magnesiumista
ei voi tulla pula Suomessa tänä päivänä. Sen (ja monen muun aineen) lisäsyöminen on turhaa, koska elimistö säätelee sen "oton", elimistö ottaa sitä käyttöönsä tarpeen mukaan.
Mihin lisämagnesium auttaisi ? En väitä vastaan sitä tunnetta, että joku tuntee saavansa siitä apua, sehän on hyvä.
Monet syövät magnesiumia mm. kramppeihin, vaikka useimmiten on kyse kaliumin puutteesta.

Bentsot on hyvä rauhoittamaan hermoja ja sydäntä, mutta itselläni bentson "haihtuminen" elimistöstä aiheuttaa sydävaivoja, siis vieroitusoireena sydän alkaa oireilla, vaikka
otan vain vähän tarvittaessa, max 5 mg Opamoxia.
Kaikki vastaavat aineet vaikuttavat sydämen toimintaan, miten mikäkin, yleensä ainakin hidastavasti. Kun on bradykardiaa muutenkin, en uskalla paljon ottaa.

Voisin omasta puolestani allekirjoittaa aloittajan melkein kaikki ajatukset. "Melkein kaikki" siksi, että kokemukset ovat vähän erilaisia eri ihmisillä, mutta minunkin mielestäni "mekanismi" ja siihen vaikuttavat asiat kulkevat suunnilleen noin.
Kiitos kirjoituksistasi !
Ja muillekin, kaikkien kokemuksista voi olla hyötyä, voi vaikka poissulkea juttuja, joita on epäillyt.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 21.35
keskiverto lääkärit väittävät ties mitä. luen paljon tri tolosen kirjoituksia. hän sanoo että mg puute on yllättävän yleistä.

KreettaRe: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 21.41
"Tri Tolonen" m y y lisäaineita.
Tottakai hän väittää, että kaikista aineista on puutetta.
Älä anna huijata itseäsi.

Lue Duodecim Terveyskirjastoa.
Sen lääkärit on erikoislääkäreitä eivätkä kauppaa mitään.
Ne tekee lääkärin työtä.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 21.49
duodecimin lääkärit noudattavat suomen ravintosuosituksia yms. en usko suomen ravintosuosituksiin. kai ne tolosenkin väitteet tutkimuksiin perustuvat. esim k2 vitamiinista on ollut minulle hyötyä, eikä virallisissa suosituksissa kukaan siitä puhu. b-vitamiinista on kehitetty ainetta jota on nuorilla ihmisillä elimistössä, mutta vanhoilla vähemmän. aineen avulla vanhoja rottia on onnistuttu nuorentamaan silminnähden ja todistetusti. uskon, että vitamiineilla on paljon hyötyjä joita ei vielä tiedetä. ravinnosta saatu vitamiini voi imeytyä huonosti, kun on kaikenlaisia ruuansulatushäiriöitä. vanhoilla vitamiineista imeytyy enää pieni osa.

St.Re: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 22.07
Muistakaa, että nuo refluksilääkkeet (Nexium, Somac jne) nehän estävät tai huonontavat kaikkien vitamiinien imeytymistä. Erityisesti magnesium, kalsium ja b12-vitamiini mainitaan käyttöohjeessakin.
Minulla rautavarastot ovat huononneet Nexiumin käytön alettua.
Myrkkyjä nämä lääkkeet ovat, mutta kun ei tiukasta ruokavaliosta huolimatta pärjää ilmankaan.

vanha ruma rottaRe: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 22.26
Tolosten väitteet perustuu myyntilukuihin, ne on hönöjen ja naiivien aivopesua "rahat pois"-mentaliteetilla. "Tolosten" lääketieteelliset väitteensä eivät kuitenkaan riko lakia eikä ole rikos viedä tyhmiltä rahat.

Duodecim-artikkeleitten kirjoittajat ovat lääketieteen huippua.
Ketkään kollegat maailmassa eivät ole kyseenalaistaneet suomalaisen lääketieteen tai lääkärien tasoa tai tietämystä.

Tietämättömimmät suomalaiset uskovat mieluummin tolosia,
se on Amerikoista tullutta rikastumis-bisnestä hönöjä hyväksikäyttämällä.

Kunhan ette syö tolosten aineita kolminkertaista määrää, niin ei niistä haittaakaan ole. Ei myrkytyksiä tule.

Hyväuskoisia jymäytetään.
Kerro se lähde, missä on todistettu, että joku aine nuorentaa vanhaa rottaa ja mitä hyötyä siitä olisi ???
Oletko rotta vai uskotko että sinun elinaikanasi sitä alettaisi käyttää ihmisiin ja se tehoaisi ?
K-vitamiineja elimistö muodostaa itse. Niinkuin muitakin.
Ravinnosta saadut vitamiinit imeytyvät parhaiten.

Jokaisen oma asia tietysti, mitä uskoo ja haluaako tulla huijatuksi.

Mihin ihminen tarvitsee lisäaineita tänä päivänä ?
Fiksu saa ruoasta tarvitsemansa.
Ruokaa on yllin kyllin tarjolla.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 22.42
harvardin yliopistossa on onnistuttu nuorentamaan rottia. NAD+ -molekyyliin liittyy jotenkin nikodiamidi johonkin b-vitamiinijuttuun. artikkelin näin netissä, tieteen kuvalehden artikkeli oli? täällä palstalla ei hyväksytä linkkejä, joten en kai voi linkittää. mun pitäisi kysyä tätä serkultani joka on solu biologi, jos se osaisi selittää tämän, vaikkei serkkuni samoja asioita tutkikkaan. kuitenkin harvardin tutkijat toivovat ihmiskokeiden alkavan pian. nykyään tiede menee huimaa vauhtia eteenpäin. en kuitenkaan ole väittänyt että tämä tulisi nuorentamaan ihmisiä minun aikanani, mutta joskus tulee ehkä. voi tulla parissa vuodessakin, kuka tietää? mitäkö hyötyä olisi, ihmiset eivät vanhenisi, ja meistä tulisi biologisesti kuolemattomia. googleta turritopsis nutricula wikipediasta, siinä on yksi(ainoa) laji joka on biologisesti kuolematon meduusa, ehkä silläkin on jokin mekanismi, josta ihmiset voisivat hyötyä?

aapoppiRe: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 22.47
Parsakaali on eräs hyvä k-vitamiinin lähde ja monen muun aineen.
Se ei ole läheskään niin vaikea vatsalle kuin yleensä väitetään.
Eikä sitä tarvitse syödä usein.
Itse syön aika usein muutaman nuppusen, tykkään siitä eikä vatsanikaan pane hanttiin.
Yksilöllistä kaikki.

Mitenköhän ihmiskunta on selvinnyt hengissä tähän asti aikojen alusta vaatimattomilla eväillä, kun ei ollut lisäaineita ?
Ja nyt kun on, ihmiset ovat sairaampia ja lihavampia kuin koskaan !!!
Tai jopa kuolevat anorexiaan, kun maailma on tullut sairaaksi.
Ihmiset eivät enää kykene hyväksymään itseään sellaisena kuin ovat..

female77Re: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 22.48
tässä olisi. https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/nuoruus_palautettiin_elimiston_omilla_aineilla. onnistuukohan linkitys?

female77Re: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 22.50
vitsi sivua ei löytynyt. tässä lyhennettynä sama juttu? https://www.mtv.fi/lifestyle/hyvaa-elamaa/artikkeli/harvardin-tutkijat-loysivat-nuoruuden-lahteen/6387506#gs.ByM9bno toimiikohan tämä?

ei-humpuukiin-uskovaRe: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 22.53
Kivoja satuja female 77.
Ei maailmaan mahtuisi kaikki nuorennetut ikuisesti elävät ihmiset
eikä tuohon juttuun kukaan järki-ihminen uskokaan.
800 miljoonaa ihmistä elää nälässä joka päivä, mistä ruoka ja tila kaikille ikuisesti eläville ?
Tiede-lehti on "tiede"-lehti.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 22.53
nykyajan tehotuotetussa ja prosessoidussa ruuassa on vain murto-osa vitamiineista, joita ruuassa joskus oli.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet8.8.2018 22.56
sanon vain että kaikki on mahdollista. kuka olisi uskonut 100 vuotta sitten nykyiseenkään lääketieteeseen tai että netti tai matkapuhelimet ovat olemassa? kuka voi sanoa varmasti ettei nuorennuspilleria keksittäisi joskus, ei kukaan!

ihmiset mahtuvat hyvin kun eivät hanki lisää lapsia, kuten en minäkään hanki.

ei-humpuukiin-uskovaRe: Refluksi ja sydänoireet9.8.2018 7.31
Siis sekö sukupolvi jää vain maapallolle elämään ikuisesti, jonka elämää nuorennuspilleri pidentää ikuisesti ?
Lapsia ei halua kukaan tehdä tulevaisuudessa ?
Spekulointisi on täyttä utopiaa.

Kaupan hyllyllä olevaa raakaravintoa alkaen perunoista ja juureksista ei ole prosessoitu mitenkään. Siirry niihin, jätä prosessoidut valmiseinekset syömättä.

IsmohRe: Refluksi ja sydänoireet9.8.2018 10.34
Kirjoittelin noin vuosi sitten oireistani. Leikkaukseen ei nyt vielä ole päädytty. Juttelin Helmikuussa kirurgini kanssa ja kokeilemme nyt lääkettä nimeltä: Pariet.

Kahden ensimmäisen pillerin jälkeen ruoka ei ole enää takertunut ruokatorveen! Ja nytkin jos nielen pillerit ilman taukoa, selviän.

Refluksioireet ovat myös poistuneet, mutta joka ne on aiheuttanut, on edelleen siellä, aiheuttaen ne inhottavat sydänongelmat.

Välillä on hyviä hetkiä, välillä taas huonoja.
Hieman lisäapua saan nestemäisestä: Gaviscon.

Mansen muiduRe: Refluksi ja sydänoireet9.8.2018 11.22
Kokeile ruokavaliota. Kaikki rasva ja kaikki happo pois. Tarkoittaa todellakin juuri sitä..itsellä tykytykset ja lisälyönnit poistuneet tän myötä. No laihtunutkin olen koska väistämättä rasvaton ruokavaluo aiheuttaa laihtumista. Oma ruokavalioni: keitettyä parsa ja kukkakaalia,perunaa ,riisiä,makaronia. Purkkitonnikalaa vedessä, seitiä uunissa, paistijauhelihaa mikrossa kypsennettynä tai keitossa, vehnä tai kauraleipää,rasvaton kana tai kalkkunaleikkele,hunajameloni ja banaani sekä kaki hedelmä. Mustikat.juomana vesi kamomillatee tai rasvaton maito. Vältä ehdottomasti kaikkea hapollista. Siihen kuuluu mm. Jugurtit tuoremehut ja hedelmät ja marjat. Myös sipuli on paha.. Koklaa viikko ja tuu kertomaan auttoiko. Mua auttoi..mutta mulla on toi gastriitti taustalla.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet9.8.2018 12.36
Toki lapsien hankkimista voidaan rajoittaa lailla kuten kiinassa ennen! miksi uusia ihmisiä, miksei samoja? kukatahansa voisi vapaasti tehdä itsarin /olla ottamatta nuorennusta jos ei huvita. mutta vielä ei ole mitään nuorennusta saatavilla, eikä tämä ei ole tämän ketjun aihe, vaikka itse aloitinkin. halusin vain tuoda esille vitamiinien (piilevät) mahdollisuudet.

väsymys, kofeiini /kahvi, lihaslukot, vitamiinien puute, hermopinteet, vagus hermo, anemia, moni asia aiheuttaa sydän oireita sydänsairauksien lisäksi. kannattaa tutkia kuitenkin.

muuten, eteisvärinä voi helposti jäädä pysyväksi (usein toistuvaksi) päälle, jos on sellaista joskus ollut. mietin, olenko kahvin kippaamisella hankkinut eteisvärinän. oireita ei ole ollut minulla enää kun olen ollut kahvitta. eteisvärinä altistaa veritulpalle.

ifaRe: Refluksi ja sydänoireet9.8.2018 12.44
Keho rappeutuu iän myötä, vikoja tulee, syöt sitä tai tätä.
Keho on kuin auto, vanhemmiten se alkaa "yskiä",
kunnes lakkaa kokonaan toimimasta.

IsmohRe: Refluksi ja sydänoireet9.8.2018 12.55
Mansen Muidu,
Olen myös keventänyt ruokavaliota paljon, syön hyvin paljon salaatteja. Suklaa on aina ollut heikkouteni, mutta olen lopettanut sen syömisen lähes totaalisesti.
Kahvi, valkosipuli ovat heikkouteni edelleen ja niitä kuluu päivittäin. Molemmat kuuluvat varmasti kategoriaan: jätettävä pois.

Mutta tuntuu aika rankalta hylätä kaikki herkut samalla kertaa, olen poistanut asteittain, koska vähentäminen ei toimi, jossainvaiheessa iskee himo ja sitten ?kauhotaan kaksin käsin?.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet9.8.2018 13.06
refluksiani vähensi pauligin reilusti tumma mundo luomu kahvi (ilman maitoa, ei sokeria). prismasta saa. mutta on parempaa olla kokonaan ilman kahvia. kahvittomuus on monelle ainoa oikea pysyvä ratkaisu. yritän pysyä kahvittomana.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet9.8.2018 13.10
sipuli on kyllä tosi paha.

IsmohRe: Refluksi ja sydänoireet4.3.2019 7.11
Hei taas kaikki!
Taas ole uutta kokemusta ?rikkaampi?.

Viime Marraskuussa 2018 lopettelin ilta-ateriaa, joka oli kyllä turhan tuhti.
Alkoi tulla omituinen olo, sydän ?veivasi? omituisesti. Otin sitten nopeasti kaapusta närästyksen estoon tarkoitettua reseptilääkettä, mutts turhaan. Olo huononi vauhdilla, ajatus kävi mielessä: ?tässäkö tämä oli??.

Huteraolo, hiki valui, kylmäsi. Kiiruhdin hoippuen verenpainemittarille. Mittari antoi lukemat: 60/40 ja taju alkoi olemaan hämärän rajamailla.

Soitin ambulanssin, sitä odotellessani kaaduin parikertaa pitkin seiniä ja hyllykköjä. Sain ulko-oven avattua ja kaaduin lattialle, en enää jaksanut nousta ylös.

Ambulanssi tuli nopeasti ja heti alkoivat mittailemaan ja olivat selvästi huolissaan, soittivat sairaalaan ohjeita ja minne voivat tulla.

HUS Hki oli jo aulassa vastassa ja sydän tutkittiin jo ennenkuin saavuin edes osastolle, jatkotutkimukset myös suoritettiin nopeasti. Ei löydöksiä sydämestä, sydän on normaali.

Tressireaktio oli diagnoosi.
Tämä oli ensimmäinen kerta kun verenpaineet putosivat lähelle nollaa, sydän löi aivan hulluna, kohtauksen aikana ja kuolemanpelko oli mielessä.

Vastaavaa en enää olekokenut, mutta joka yö herään aamuyöstä parikertaa, enkä voi nukkua vasemmalla kyljelläni.

Tässä kirjoittaessanikin mietin..mitä ihmettä teen? keneen lääkäriin otan yhteyttä?

SitrusRe: Refluksi ja sydänoireet4.3.2019 11.25
Hakeutuisin kardiologille.

SitrusRe: Refluksi ja sydänoireet4.3.2019 11.29
Päivystykselle pyyhkeitä siitä, että siellä ei anneta neuvoja jatkosta

ismohRe: Refluksi ja sydänoireet4.3.2019 12.15
Päivystyksessä vaan todettiin, että heidän osaltaan homma on hoidettu. En kuole.

ismohRe: Refluksi ja sydänoireet4.3.2019 12.18
Ja itseasiassa kävin sisätautilääkärillä, kahdella eri..
ensimmäinen oli myös sitä mieltä että tressireaktio, toinen taasen käski kaksisnkertaistamaan nykyisen vatsahaponeritystäestävän lääkitykseni.

female77Re: Refluksi ja sydänoireet4.3.2019 13.21
Ultra ääni kardiologilla olisi helppo tutkimus? Munuaiskokeita verenpaineen takia? Sokerikoe? Pots? Todennäköisesti kuitenkin jotain harmitonta tai kahvinjuonnista johtuvaa :)

Rakenteellinen_Re: Refluksi ja sydänoireet4.3.2019 14.22
Toivottavasti ei mitään vakavaa ja nähtävästi ei mitään kovin suurta ole ainakaan löydetty 🤔mulla parin viikon päästä rasitus ekg, mun rytmärit rauhoittui kun jätin kofeiinin. Yksi pahimmista tykyttelijöistä mulla.
Liikunta myös tasasi mun sykettä 🤗

KoomikkoRe: Refluksi ja sydänoireet28.5.2019 18.25
Kauhulla olen lukenut tässä muiden juttuja ja onneksi ei omalla kohdalla vielä mitään niin hankalaa ole kuin monella muulla.

Olisin kysynyt tuleeko teille muille rintaan vasemmalle puolelle tuntemuksia närästyksen/refluksin takia? Mulla tuntuu monesti vasemmassa kyljessä rinnan alla epämääräistä kipua/jomotusta syömisen jälkeen ja mietin että mistä moinen tulee? Jotenkin kuvittelin että nuo refluksiin liittyvät tuntemukset rinnassa olisivat keskellä rintaa.

Aikoinaan kun oireet oli pahempia niin kävin kardiologilla ja sydän myös kuvattiin, mutta siellä oli kaikki kunnossa. Refluksi/närästys oli silloin tuomio.

Mummo57Re: Refluksi ja sydänoireet29.5.2019 19.44
Moi. Joo mulla oli kipua juuri tuossa rintalastan vasemmalla puolella. Kuuluu kyllä refluksiin. Ota ruokavalio ja esomebrazolit käyttöön niin aikaa myöten helppaa. Kaikki käristetty ja hapan sekä rasvainen pois. Mulla parani puolessa vuodessa.

DamRe: Refluksi ja sydänoireet13.8.2019 9.12
Ismoh. Oireesi on tyypilliset histamiini-intoleranssi potilaalle. Voit googlata enemmän tietoa. Minulla on myös ollut vastaavanlaisia kohtauksia.
Syytä kohtaukseen en tiedä. Jos söit kalaruokaa ja alkoholia, se on varma juttu että saat jatkossakin. Älä missään nimessä esim mökillä mene saunaan ja/tai uimaan.
C-vitamiini auttaa ainakin minua. Lievimmillään oireet ovat juuri hengenahdistusta ja nokkosihottumaa. Pahimmillaan juuri sellaista kun hyvin kuvasit. Kylpyhuoneen kynnys oli liian suuri este ylittää kun ryömii oksentamaan ja päässä aivosumu estää järkevän ajattelun. Kylpyhuoneessa kylmä vesi suihkutettuna päälle ja sisäisesti jos pystyy juomaan, auttoi minua.
Toivottavasti selviää mikä sen aiheuttaa. Allerginen reaktio?.

ismohRe: Refluksi ja sydänoireet13.8.2019 10.01
Dam, kiitoksia viestistäsi ja muille kiitoksia kanssa.

Tilanne on pahentunut kohdallani. Lopulta tuntemukset pahenivat ja huomasin sen johtuvan kiinteästä ruoasta! Eli muusinokare ja pala makkaraa..heippa yöunet. Ruoka on nyt nestemäistä ja pystyn nukkumaan.

Minulla on aika tähystykseen Elokuun lopulla, toivottavasti asia selviää ja saadaan hoidettua.

Rakenteellinen_Re: Refluksi ja sydänoireet13.8.2019 18.42
Mulla ultrattiin ja tehtiin rasitusekg, mitään poikkeavaa ei löytynyt, vahva sydän ja kammio sekä eteisperäisiä lisälyöntejä vain. Harmittomia siis ja vatsasta sekä reflusta johtuvia. Tykykohtauksia on nykyisin aika harvoin, mut tulee kun syön mitä sattuu ja juon kahvia. Kahvin juonti viime aikoina ei ole pysynyt töiden vuoksi niin maltillisena ja siksi taas muljuaa silloin tällöin kerran tai pari päivässä. Tiedän sen johtuvan ihan tuosta kahvista ja ajattelin vähän ryhdistäytyä tuon suhteen 🤔😅
Tsempit kaikille 🌞 rytmärit voi vielä saada kuriin ☺️

female77Re: Refluksi ja sydänoireet13.8.2019 18.55
Hienoa kuulla Rakenteellinen että sydämesi on kunnossa :) Kannattaa kuitenkin välttää rytmihäiriöitä aiheuttavia juttuja, sillä rytmärit rasittavat sydäntä ja pahimmillaan kehittyy vuosien saatossa vajaatoiminta.

DamRe: Refluksi ja sydänoireet19.8.2019 8.07
Ismoh--Minulla on teoria kohtausten syntyyn.
(oman kokemuksieni pohjalta)
Olen hotkija joten ruuansulatus on ollut ikäni kovassa kuormituksessa.
Liikahappoisuutta jota ajoittain on hoidettu happosalpaajilla. Ruoka-aineet jotka sisältävät histamiinia esim kalaruuat säilyketonnikala eritoten ja sen kanssa punaviiniä on nostanut histamiinitasot ylös. Hapoton vatsa sallii bakteerien käymisen vatsassa ja korkea histamiinipitoisuus taas mahdollistaa suuren läpäisevyyden suolistossa-
kuka tietää millaisia viestejä aivot ovat saaneet tässä sopassa.
Aivot tehneet parhaansa, mutta tuloksena on ollut ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita, allerginen shokkitila.
Olen huomannut että olotilaa on voinut helpottaa jogurtilla, ja paras keino on välttää tilanteita että histamiini tasot nousisivat ja vatsa olisi hapoton.
Ehkä tämä kirjoitus auttaa heitä jotka ihmettelevät mistä on kyse. Se voi olla juuri tästä.

RaneRe: Refluksi ja sydänoireet19.9.2021 19.22
Hei! Halusin myös kertoa oman tarinani tästä helvetillisestä sairaudesta? olen 18v mies ja noin 1v sitten huomasin eräänä päivänä että ruoan jälkeen kurkkuuni tulee paljon limaa? en ottanut asiaa vakavammin olisi pitänyt? join energiajuomia sekä muita kofeiinipitoisia juomia paljon nyt noin puoli vuotta sitten lopetin kaikki kofeiini juomat? mutta sitten näihin oireisiin? rintakipua joka säteilee leukaan ja käteen? välillä pyörrytystä ja rytmihäiriöitä? kaikki holterit,ultrat,rasituskokeet,ja lukuisat sydänfilmit käyty kuulemma normaali sydän. Joitakin lisälyöntejä kyllä? ravasin 2kk sairaalassa sillä nämä oireet tuntuivat kun sydäri olisi tulossa? nykyisin oireet ovat vain pahempia vaikka otan gavisconia ja somacia? minulla on myös crohnin tauti? olen vaatinut pääseväni tähystykseen mutta vuosi sitten minulla oli tähystys crohnin takia joten ei kuulemma ole tarvetta!? Olen kertonut lääkärille että vittu sentään silloin ei ollut tälläisiä oireita! Mutta lääkäri vain tuhahti että somacia ja gaviconia mutta ei nämä lääkkeet ole rintakipuja vienyt pois ollenkaan? otan propralia rytmihäiriöihin joskus se auttaa joskus taas silti sydän hakkaa hullunlailla? sekaisinhan tän sairauden kanssa tulee!! Onko muilla tälläisiä kokemuksia? Röökiä poltin myös epäsäännölisen/säännölisesti noin 2,5 vuotta nyt röökin olen saanut lopetettua n. Puolivuotta sitten nuuskan avulla?

Ossi IkonenRefluksi lähti8.10.2023 12.34
Hei kaikille palstalaisille ja Refluksi taudin kanssa kamppaileville. On todella ikävä tauti. Kärsin siitä työelämässä ollessani hyvin paljon. Tein usein projektitöitä kaukomailla ja joskus kun sattui paha päivä, niin ei auttanut muu kuin olla hotellissa petipotilaana. Harmiahan siitä tuli. Kaikki konstit vuosien varrella kyllä oli koeteltu. Mutta sitten tuli päivä, jolloin Refluksi otti ja jätti minut - lopullisesti. Miten se tapahtui? Olin tullut uskoon 1972 mutta en ollut ymmärtänyt, että kyllä Jeesus voi parantaa sairauksia tänäänkin kuten aikoinaan. Tapasin uskovan miehen, jolle Jeesus oli antanut sairaiden parantamisen armolahjan. Olin hänen kokouksessaan mukana ja siellä tapahtui aivan uskomattomia asioita: rukouspalvelussa tämän miehen kautta Jeesus paransi useita vaikeita sairauksia; selkävaivat, kaihi, syöpä, toinen jalka piteni naisella n. 5 cm ja minun Refluksini otti ja jätti minut lopullisesti. Eikä se ole vaivannut minua enää 20 vuoteen. Kiitos Jeesuksen!. Miksi tämän kerroin? Siksi että ehkä joku seuraisi jälkiäni. Raamattu sanoo: usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut.Ja lisäksi Jeesus voi parantaa kaikki sinun sairautesi. Ja elämä jatkuu tosi hyvässä seurassa.

Servant of AllahRe: Refluksi ja sydänoireet9.10.2023 23.57
Hei minulla kanssa on kokemusta tästä kaikki lähti liikkeelle noin vuosi sitten rintakipuilla ja sydämentykytystä mistä olin aivan peloissaan ja huolissaan kävin silloin lääkärillä egk ja thorax röntgen kaikki oli hyvin olin elännyt tämän vaikeuden kanssa jo vuoden sitten alkoi tulla vatsa ongelmia turvotusta lääkärin mukaan olin käynyt helicobacter ja keliaki testeillä normaalit mutta käytän somac lääkettä nielemisvaikeukseen ja syljen vähentämiseen mutta huomasin että kyljessä tuntui kipua ruan jälkeen ja sydämen tykystystä jatkui vasen käsi varsi tuntuu kipua ja säteilyä. Minun mielestäni tämä kipu liittyy jotenkin ahdistukseen, hengittämis vaikeuksiin ja vatsan ongelmiin syömisen jälkeen olen oppinut ajan mentyä että lääkärit eivät voi aina auttaa tai pelastaa minua vaan minun täyttyy laittaa luottamukseni jumalaan ja olla kärsivällinen asian suhteen Profeetta sanoi: "Muslimille ei tapahdu väsymystä, ei sairautta, ei surua, ei tuskaa tai ahdistusta, vaikka se olisikin pistoke, jonka hän saisi orjantappurasta, vaan Allah sovittaa osan hänen synneistään sen vuoksi."

JJRe: Refluksi ja sydänoireet6.1.2024 20.29
ylläpitäjä vois poistaa ton edellisen viestin !



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: