Keskustelu

IhmettelijäMitä syötte reissussa?19.7.2016 18.18
Tässä kesäaikana tulee reissattua jonkun verran (ihan kotimaassa) ja olen törmännyt tuohon ruokaongelmaan. Kurkkurefluksin vuoksi tällä hetkellä täysin gluteeniton, maidoton ja likipitäen kasvisruokavalio (kalkkunaa ja kanaa pystyn syömään). Kasviksista pois peruna, tomaatti, sipuli, paprika. Niin ja tietty ei mitään kovin mausteista. Aivan tajuttoman hankala löytää ravintolasta mitään, mikä ei aiheuttaisi oireita. Gluteenitonta löytyy, mutta siihen yhdistettynä tuo maidottomuus tuntuu olevan ihan mahdoton yhtälö. Vai pyydättekö sitten vaan ruokaa tilatessa, että jättävät annoksesta esim. kastikkeen pois eivätkä lykkää mausteita? Omin eväin tulee liikuttua sen, mitä pystyy, mutta joskus olisi niin kiva mennä valmiiseen pöytään.

Toinen ihmettelijäRe: Mitä syötte reissussa?22.7.2016 23.03
Tilanteesi kuulostaa todella tutulta. Itsellä myös kurkkurefluksi (alkoi vuosi sitten) ja saman tyyppinen ruokavalio. Minunkin on matkoilla on täytynyt pääosin turvautua omiin eväisiin. Joskus kun menee sitten johonkin ruokapaikkaan, niin omasta ruoka-annoksesta täytyy jättää osa syömättä kun sitten kuitenkin sisältää itselle sopimattomia aineksia. Toinen vaihtoehto on tietysti syödä vaan koko annos, mutta sen sitten itse kärsii kurkkuoireina... Itse koen, että gluteeniton ja maidoton ruokavalio olisi vielä helppo, mutta kun siihen yhdistää sen, ettei ruoassa saisi olla sipulia, valkosipulia, voimakkaita mausteita, etikkaa, sitruunamehua, tomaattia, paprikaa jne. niin kyllä menee tosi vaikeaksi. Olisiko teillä kurkkurefluksikoilla antaa vinkkejä ravintolassa syömiseen ja yleensäkin matkoilla ruokailuun??

juissiRe: Mitä syötte reissussa?24.7.2016 14.44
On se kyllä tosi vaikeaa joo. Nytkin piti lähteä kotiin kun tuli nälkä. Pitänee rakentaa joku reppujääkaappi. Siinä päällä kaasulla toimiva keitin yms. paistopinta.

MariaRe: Mitä syötte reissussa?26.7.2016 22.11
Ravintoloista voi tilata esim kanaa niin, että mausteena on vain suolaa ja pippuria. Sen rinnalle salaatti. Kertoo vain, että on allerginen.

Kun kotona jätin pois maitotuotteet ja kaiken viljan (myös gluteiinittoman), kaikki oireet poistuivat. Nyt siedän ihan hyvin paprikaa, sipulia yms. ei mitään ongelmia niiden kanssa, jotka aikaisemmin aiheuttivat refluksi-oireita. Mulla ongelman syy oli vilja- ja maitotuotteet. Jos syön esim. palankin suklaata, jossa on joko vehnää tai maitoa, alkaa heti polttamaan. Mutta kun välttää viljaa ja maitoa, oireet katovat nopeasti.

20 vuotta juostu lääkäreillä ja tutkimuksissa, maksanut yhteiskunnalle todella paljon. Yksikään lääkäri ei koskaan epäillyt saatika edes maininnut, että ruoka-aineallergia saattaa olla refluksin ja astman taustalla.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: