Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

« Takaisin | Vastaa viestiketjuun


nainen78 refluksi ja pahoinvointi 29.12.2009 20:41
Olin tänään gastroskopiassa ja todettiin väljä ruokatorven portti, jatkuvaa röyhtöilyä ja kipuilua on ruokatorvessa + pahoinvointia heti syömisen jälkeen kuuluuko refluksi oireisiin myös pahoinvointia..pahoinvointi kyllä helpottaa aina jonkin verran röyhtäisyn jlk..

refluksikurkku Re: refluksi ja pahoinvointi 30.12.2009 11:47
Kyllä se pahoinvointi on yksi refluksitaudin oire :-(
Röyhtäisy helpottaa vatsan sisäistä painetta aina mukavasti ...

Tuossa päävalikossa on tuo Refluksi-osuus, sieltä Oireet (sivu jostakin syystä "valunut" alas).
Niissä mainitaan juuri tuo pahoinvointi ... + kymmenen muuta oiretta, joita voi esiintyä refluksin takia.
(kuvotus).

Minkälainen lääkitys sinulla on ja kuinka kauan olet korvistellut refluksioireiden kanssa?

nainen78 Re: refluksi ja pahoinvointi 30.12.2009 13:48
syön somac 20mg kuureina. Pahoinvointi ja kurkkukipu helpottaa mutta röyhtäilyä on silti. Lääkäri suositteli fundoplikaatioleikkausta koska mahansuu niin väljä.vielä ei ollut esogagiittia tai barret limakalvoa...pelottaa leikkauskomplikaatiot.. olen kuullut että painokin voi tippua paljon koska syöminen on hankalaa eikä olisi paljon varaa laihtua kun olen muutenkin laiha, olen myös kuullut että silti oireita voi jäädä vaikka leikkaus on tehty, pahoinvointia ymm... en tiedä mitä oikein tekisi, lääkäri suositteli ennen leikkausta manometri ja ph-mittausta, onko jollain kokemusta näistä toimenpiteistä?

nainen78 Re: refluksi ja pahoinvointi 30.12.2009 13:49
oireista olen kärsinyt noin vuoden ja ikää on 31v....

refluksitauti Re: refluksi ja pahoinvointi 30.12.2009 13:55
Olet hiukan samanlaisessa tilanteessa kuin minä. Minulla on myös löysä vatsaportti, ja lääkäri ehdotti leikkausta. Syön jatkuvasti nexium 40 mg ja silti oireita on, nyt tuntuu taas että pahempana. Röyhtäilyä, rykimistä, kurkun ärsytystä yms jatkuvasti. Ilman lääkitystä olo olisi varmaan taas helvettiä, eli jatkuvaa polttelua ruokatorvessa ja rinnassa ja milloin missäkin. Mietin itsekin että tehdäänköhän mullekin noi mittaukset sitten. Kyllähän ne komplikaatiot tietty pelottaa, mutta ne on hyvin harvinaisia, syöminen voi tietty alussa olla hieman hankalaa. Senkin pitäisi normalisoitua, ainakin mitä olen lukenut. Itse yritän nyt varmaan laihduttaa, ylipainoa on joku 15-20 kiloa. Ei se välttämättä siihen reiluun löysyyteen taida vaikuttaa, mutta oireita saattaisi olla vähemmän.

refluksitauti Re: refluksi ja pahoinvointi 30.12.2009 13:57
Minulla nyt myös noin vuoden verran tätä jatkuvaa oirehtemista. Sitä ennen kuitenkin jatkuvaa limantuloa ja luulin, että johtuu suurimmaksi osaksi mun nenästä, mutta saattaa ollakin refluksista ja varmaan onkin. Ekan kerran refluksioireita joskus 6-7 vuotta sitten

refluksitauti Re: refluksi ja pahoinvointi 30.12.2009 13:58
Ikää minulla 29, eli nuorillehan noita pääsääntöisesti tehdään leikkauksia siis.

refluksikurkku Re: refluksi ja pahoinvointi 30.12.2009 17:51
Refluksileikkausten suhteen "nuorella" on lääketieteellisten artikkeleiden puolella oma määritelmänsä-- alle 50 v :-)

refluksikurkku Re: refluksi ja pahoinvointi 31.12.2009 1:13
Tuossa aloituksessa "refluksialeikkaus" löytyy kolmen henkilön kertomus omasta leikkauksestaan ...

Luitko jo Arrin mielipiteen omasta leikkauksesta (löytyy tuolta päävalikon Refluksi/Leikkaus - osiosta)?

refluksikurkku refluksitaudissa eri tyyppejä 1.1.2010 14:07
Hei nainen 78 - tsemppiä pohdintoihin!

Kuuriluontoinen Somac 20 mg on vielä "hyvä" - verrattuna, etä lääkitys voi olla esim Nexium 2x päivässä + Gaviscon tai muuta illalla... Hyvä myös, jos sinulla toiset oireet selvästi helpottuu -eikä selvästikään mitään huomattavia sivuvaikutuksia lääkkeistä ole.
Ja vuosi on todella lyhyt aika "refluksikentällä" - tämäkin taas verrattuna, että on monia, jotka joutuvat kärventelemään vuodesta toiseen huomattavien oireiden kanssa ... itsestä se saattaa tuntua tietenkin painajaismaiselta ikuisuudelta ..

Noista muista jutuista ("lohdutusta" )... Ruokatorven tulehdusta (esofagiittia) ei välttämättä tule ollenkaan (vaikka oireet henk.kohtaisesti olisivat hankalat vuosikausia!) - yli puolella refluksikoilla ei ole ruokatorvessa vuosienkaan refluksoinnin jälkeen minkäänlaisia vaurioita. Refluksitaudissa on perinteisesti kaksi alatyyppiä: erosiivinen (eriasteisia ruokatorvivaurioita) ja ei-erosiivinen (ruokatorvilöydökset täysin normaaleja) -tämäkin ihan perustietoa, jota gastron puolen lääkäreiden pitäisi edes sivulauseessa mainita.

Barretista ja syövistä lukeminen pysäyttää lukiessa taatusti mutta tarvii tosiaan muistaa, että vaikkakin taudit ovat todellisia, Barrett on harvinainen eikä tosiaan tarkoita ehdottomasti syöpää! Sen syntyyn vaikuttamassa katsotaan olevan myös sappirefluksi - jota siis kaikilla ei ole. Barreteillakin on tähystysväli n 3v (ei siis kerran vuodessa kuten esim naisilla papakoe) - sama kuin esimerkiksi CU - potilailla voi olla.

Manometria ja Ph mittaus on hyviä - ja saisi kyllä olla kaikilla ihan perustutkimuksia ilman leikkauksiakin. Manometria paljastaa ruokatorven ja sulkijoiden liikevajavaisuuksia (osa "närästyksestä" voikin olla ruoan hidasta poistumista r-torvesta tai voimakasta supistumista ym ym), Ph-tutkimus mittaa refluksin tiheyden ja keston (valitettavasti mittaa vain sen tutkimuspäivän refluksin). Niillä saa ainakin lisätietoa omasta taudista.
Ei henkilökohtaisia kokemuksia.

Mahdollisesta painonputoamisesta ... yksi mahdollisuus estää sitä leikkauksen jälkeen on syödä/juoda useampia kertoja verrattuna siihen tavalliseen 4-5 kertaan eli esim parin tunnin välein nestemäistä ravintoa. Apteekista saa nielemisvaikeuksista kärsiville tarkoitettuja lisäravinteita (ks päävalikosta Refluksi ja nieleminen). Mahdollisen painonpudotuksen ei tarvi olla merkittävä (riippuu tietenkin alkutilanteesta ja tavallisen ruoan määrästä).

Sopeutuminen tautiin tai leikkaukseen/leikkauspäätökseen vie kyllä oman aikansa ...

Hemu82 Re: refluksi ja pahoinvointi 31.12.2011 20:52
Mitäs kun on tälläinen poikkeustapaus et ei röyhtäilytä tai no tuntuu kyllä et röyhtäilyttäis mut kun mitään ei vaan tule. Helpottais kummasti varmaan oloa. Mut kun se röyhtäys tulee ehkä noin 5 kertaa vuodessa. =( Mistä tuo mahtaa edes johtua kun siis on todettu löysä mahanportti, onko toi kurkku sitte jotenkin niin kireä ettei se tule... kun kyllä se tuolla kurkkutorvessa kurnuttaa mut pihalle ei tule.
Nyt on taas tukala olo. Söin tossa reilu tunti sitte keitettyä nakkia, perunasalaattia, kurkkua ja muutaman lankkuperunan. Niin no suklaata päälle mut alkoi jo ennen sitä suklaata "viiltämään" pallean kohdalta ja pistämään vasenta kylkeä, nyt sitte iski taas huono olo ja on vedetty jo soodavettä ja primperaniakin. Ja makailen piikkimatolla mahallani jos helpottais. Meneehän se uv-aatto näinkin. Ja siis tuntuu et ihan sama on mitä syön kun toisinaan tulee oireita ja toisinaan ei. Tänään söin kyllä yhden munkin päivällä ja sekin voi tehdä taas pahan olon, silloinkaan ei tullut kyllä paha olo heti vaan parin tunnin päästä.

M-M Re: refluksi ja pahoinvointi 1.1.2012 0:35
Hemu82: Minäkään en refluksioireiden alkaessa oikein osannut röyhtäistä. Olin elämässäni röyhtäissyt ehkä viis kertaa tahattomasti, mutta tahallisesti en kyennyt. Kun oireet alkoivat, en voinut millään purkaa sitä paineen tunnetta rinnassa, kun röyhtäisyä en saanut aikaiseksi, ja siksi epäilin sydäntä tms. Tunne oli niin uusi. Kun sitten selvisi, että kyse voisi olla reflusta, aloin harjoitella röyhtäisyä. Aluksi sain aikaiseksi vain oksennuksen tai yskintää, mutta nykyään olen jo varsin taitava. Sellaista äänekästä röyhtäisyä en saa aikaiseksi, mutta jonkinlaista paineen purkautumista kuitenkin. Näemmä kaiken oppii kun vaan jaksaa harjoitella.

Ennen sain tosi usein ja helposti hikan. Refluksioireiden alkamisen jälkeen (n. 2 v) en ole hikannut kertaakaan.

M-M Re: refluksi ja pahoinvointi 1.1.2012 15:55
Niin joo, lisäyksenä vielä, että joskus röyhtäilyt menevät "kurnutukseksi", eli noin 15 sekunnin välein joudun röyhtäisemään, mutta se kuulostaa enemmän kurnutukselta kuin miltään röyhtäisyltä. Ja tätä saattaa jatkua toista tuntiakin! Mukava yöllä istua sängyssä ja kurnuttaa... Silloin tuntuu kuin jokin (ilma?) kulkee edestakaisin kurkun ja mahan välillä ja en saa sitä kunnolla pois vaan se kurnuttaa siinä edestakaisin. Mutta tätä on nykyään vähemmän onneksi. Ei varmaan tee kurkulle yms hyvää moinen...

Hemu82 Re: refluksi ja pahoinvointi 1.1.2012 22:07
Juu tahattomastihan ne mullakin tulee silloin harvoin kun tulee. Ärsyttää kun ukkokin röyhtäilee tämän tästä ja osaa sen tahallisestikin tehdä ja on koittanut mulle neuvoa... nielee vaan ilmaa ja päästää sen ulos, niin mutta miten. =D Enkä tiedä uskallanko alkaa harjoittelemaan jos voi oksentaa kun mulla on oksennuskammokin.
Luulis tosiaan et se röyhtäys tulisi vaikka kun juo vissyä tai kaljaa mut kun ei, enkä siis tosiaankaan kaljaa juo kun isännän pullosta muutaman huikan joskus.

Ei sekään tietty varmaan kivaa ole jos koko ajan röyhtäilee mut kun tulis edes joskus tai silloin just kun on tukala olo.

Joanna Re: refluksi ja pahoinvointi 25.2.2012 19:09
Hei,

olen hyvinkin untuvikko tämän refluksitautini kanssa... Närästyksestä olen kärsinyt vuodesta 2009. Oireet ovat olleet säännöllisen epäsäännöllisiä, polte kurkussa, ahdistusta rintalastan kohdalla, mahan polttelua... Keväällä 2011 stressasin opinnäytetyöni ja koulun loppuun suorittamisen takia paljon, lisäksi pitkät työmatkat pahensivat tilannetta entisestään. Oireet pahenivat ja lisäksi mukaan astui jatkuva pahoinvointi. Kaiken muun olin siihen mennessä omalla tavallaan sietänyt, mutta pahoinvointi rupesi viemään voimia. Jouduin jopa olemaan töistä pois pariin otteeseen. Pahoinvointikin oli kuitenkin ajoittaista ja toisaalta rupesin jopa sietämään sitä.

3 viikkoa kävin sitten gastroskopiassa ja minulla todettiin väljä sulkijalihas, miksi sitä nyt kutsutaan... Diagnoosi refluksisairaus ilman tulehdusta. Koepaloissa ei löydetty mitään, ei keliakiaa, ei helikoa jne. Kaikki näytti muutenkin hyvältä. Sain lääkäriltä Somac 40mg kuurin, yksi tabletti aamuisin, alkuun oireet helpottivat ja jonain päivinä oloni oli normaali! Melkein kuljin pää pilvissä, en koskaan odottanut että voisin kokea sitä oloa enää. Nyt olen syönyt 2 viikkoa Somacia ja 3 viime päivän aikana sivuoireeksi on tullut 5x pahempi pahoinvointi kuin ilman lääkettä! Se oire, jota eniten vihasin! Pahoinvointi on niin pahaa, että voisin oksentaa. Sitten vielä kun panikoin pahoinvointia, oireet tottakai pahenevat... Päätin, etten huomenna enää ota Somacia ja otan yhteyttä maanantaina lääkäriini ja kysyn jotain toista lääkettä.

Kuinka voimakasta pahoinvointia teillä on ollut? Vai onko ollut ollenkaan? Lääkkeiden takia tai ilman? Minulla on muitakin oireita, mutta koen pahoinvoinnin arkeani pahentavaksi, joka aamu herätessäni erityisesti arkisin, mietin että toivottavasti tänään en kärsi pahasta olosta. Tiedostan että tämä jatkuva asian miettiminen saattaa pahentaa sitä, mutta en kuitenkaan pidä itseäni luulosairaana...

Hemu82 Re: refluksi ja pahoinvointi 27.2.2012 7:39
Mullahan tosiaan on toi Somac lääkitys ollut nyt jo kuukausia ja pahaa oloa vaan on, siis just se rasittavin oire kun oksennuskammosta kärsin. Pitäis varata aika lääkäriin ja keskustella lääkkeen vaihdosta, mut kun se viimeeksikin yritti tarjota Nexiumia ja mulla ei todellakaan ole siihen edes varaa. =/

Toi paha olo on siis joka päiväistä. Ihan mihin aikaan päivästä vaan voi tulla ja ei liity mitenkään ruokailuihinkaan välttämättä. Eikä viitsis noita pahoinvointilääkkeitäkään koko ajan syödä. Eilen oli jopa niin hyvä päivä etten ottanut yhtään. Oli kyllä paha olo mut selvisin, menee se ohi jossain vaiheessa kai aina mut kun ei sitä kestä.

refluksikurkku Re: refluksi ja pahoinvointi 27.2.2012 11:06
Joo, tuo hinta on kyllä korkeampi mutta voithan sanoa että haluat halvemman vaihtoehdon?

Onhan siinä tietty eroa kuukausihinnassa patentit umpeutuneilla ja vielä patenttioikeudet omaavilla (suurin piirtein kuukaudessa: somac 20 mg n. 2 e, nexium 20 mg n.10e).

Tsemppiä ja jaksamista!

Hemu82 Re: refluksi ja pahoinvointi 28.2.2012 9:27
Nexiumista vaan ei taida olla halvempaa vaihtoehtoa. Ei ainakaan lääkeopas löydä muuta kuin Nexiumin missä on esomepratsoli vaikuttavana aineena, paitsi joku särkylääke oli missä sitä on vähän.

Hemu82 Re: refluksi ja pahoinvointi 28.2.2012 9:27
Nexiumista vaan ei taida olla halvempaa vaihtoehtoa. Ei ainakaan lääkeopas löydä muuta kuin Nexiumin missä on esomepratsoli vaikuttavana aineena, paitsi joku särkylääke oli missä sitä on vähän.

kupla Re: refluksi ja pahoinvointi 28.2.2012 10:08
viestin aloittaja nainen78, mulla vähän samalaista. Kun saa röyhtäistyä niin usein on jo siedävämpi olo.

Muistan lapsena jo kun yht äkkiä kesken ruokailun tuli olo, et enenmpää en pysty syömään. Ja kun kaikki ruoka piti syödä..niin joskus itku tuli :( Nyt aikuisena hävettää kun kesken ruokailun (esim. ravintolassa tai kylässä) pitää saada käydä vessassa, vaikka ei ole liruhätää vaan äklö olo. Ylös nouseminen ja pienet röyhtäykset auttavat ja taas ruoka maistuu. Ja ei sitä kerro muille, jotkun kaveri tietävät tämän. Mut alappa kertomaan muille isomalle porukalle ku syödään yhdessä! Ja on oikeesti ihanaa :)) et saa jättää ruokaa lautaselle. Ja kumma juttu, et pääruokaa ei voi syödä enempää , mut jälkkärin voin syödä helposti. (tämä silloin kuin on paremmat päivät)

kupla Re: refluksi ja pahoinvointi 28.2.2012 10:39
Mulle ei ole tehty mitään muita tutkimuksia kuin vatsalaukuntähystys. Ja lääkäri ei suositellut leikkausta ( löysä sulkijalihas, avoin ruokatorvi..), sanoi, että ei välttämättä auta. En kyllä itsekkään haluiaisi mennä leikkaukseen (vaikka mistä tietäisi jospa oireet loppuisivat). Ehkä pelkään ja petyn jos ei autakkaan..

en ole puhunut lääkäreille refluksista sen enempää, mainninnut vain. Mulla kun on näitä sairauksia, joiden vuoksi menen kontrolleihin. En ole mennyt lääkäriin kertomaan/mainitsemaan, että olisiko hyvä tutkia refluksia. esim. ph-mittaus tai mitä tutkimuksia ne tekeekin tällaisill tapauksille kun minä. Olen ajatellut, et kyl täs pärjään.. en syö jos huono-olo ja helpottavaa suuhun. Rennietä, Gavisconia. Ja taas mennään eteenpäin.

Joanna; ihan kuin lukisin omaa tekstiäni, mullakin näin, kun tauti todettiin.

nyt en tiiä ruokatorven tilannetta, mutta aika samanlaista on nytkin kuin silloin.

refluksikurkku Re: refluksi ja pahoinvointi 28.2.2012 10:40
kupla - tämä jälkkäri juttu on helposti selitetty: senhän aina sanotaan menevän ihan eri mahaan :-)

matador Re: refluksi ja pahoinvointi 28.2.2012 12:34
hei. keskeisin oireeni on oksentaminen, ihan konkreettisesti. en saa röyhtäistyä, ihan kuin yläpää olisi napakasti kiinni ja röyhtäys olisi tulossa mutta en saa sitä tulemaan. paine kasvaa mahassa, kipu kiihtyy ja sit oksennus tulee ja sen kautta myös helpotus. eilen otin 6 samarinia sain aikaan jokaisen lasillisen jälkeen aivan amatöörimäisen pikkuruisen röyhtäisyn. ennen käytin vichyä mutta olen lopettanut sen koska se ei kuulemma ole hyväksi refluille. eilen kyllä teki mieli tarttua vichyyn .

kupla Re: refluksi ja pahoinvointi 29.2.2012 11:01
Ei mullakaan semmoista Kunnon röyhtäystä tuu siis josta kuuluisi ääni:( ne on semmoisia suuhun tulevia tai miten sen nyt kuvailisi ja pikkasen joudun "keskittymää/avustamaan et röyhty tulee". Mutta se helpottaa kuitenkin. Paitsi jos juon hiilihappollisia juomia.

Voin ehkäpä hieman kuvitella, miltä susta tuntuu. Mullakin on joskus ollut näin. Yht"äkkiä tulee tulee todella kuvottava olo, päähän tulee "painekipu" jne. Sitten tulee oksennus ja on helpompi olla. Näin on tapahtunut kun olen syönyt nukahtamislääkkeitä ja ne ei mulle sovi..ja tämä oksennushuono-olo iskee vasta illalla..mutta aina sama juttu, vaikka olen kokeillut muita. Kun en syön nukahtamislääkkeitä ei tule oksennustakaan. En tiiä, mutta kysyppä parilta lääkäriltä, onko se vichyn juominen niin pahasta , eikä sitä tarvitsisi juoda paljon vain hörppy (uskon sen jos on), mutta jos se tuo paremman olon. Ehkä itsekkin tarttuisin vichyyn..kun mulla ei toi kuriin alaisuus ole paras piirre, harmi :(

matador Re: refluksi ja pahoinvointi 29.2.2012 12:43
mä olen tässä pähkäillyt nyt myös tota lääkkeiden otto aikaa kun mulla ei ole mitään oireita aamulla eikä illalla niin pitäisikö vetää sitten kunnon setti vasta illalla kun kuulun tähän yörefluksi porukkaan? nythän aamulla ja illalla otetusta lääkkeestä ei ole ollut mitään apua ja ne gaviscon purutabletit- tuntuu todellakin turhilta ja niinkuin joku sanoikin että suorastaan huonontavat oloa. toki aamuin , illoin otettuna pyritään siihen että olisi koko vrk tasainen olo mutta kun ei toimi niin ei.

Oulun Likka Re: refluksi ja pahoinvointi 29.2.2012 12:45
Mulla oli refluksitaudissa voimakas pahoinvointi, lääkkeellä tai ilman.
Oksennuskynnys on mulle kuitenkin ihan normaalistikkin niin suuri, etten oksennellut. Yritän vältellä oksentamista ihan viime tippaan asti. Eli en ennen refluksiakaan yökkäillyt tai oksennellut missään tilanteissa helposti.

Mutta pahoinvointia oli minulla päivittäin, iltaa kohden pahentuen. Mutta myös "aamupahoinvointia", josta väännettiin joskus aina vitsiä. Pahoinvointi oli todella ärsyttävää, sanoin, että olen oksennuksen partaalla.

Mulla vissyn juominen helpotti ja kuplajuomaa join melkein päivittäin. Etenkin yövuorojen aikaan sitä oli pakko olla saatavilla. Se antoi jonkin verran helpotusta närästykseen. Ei kait se suositeltavaa ole. Mutta minkä sille voi ku elimistö ns. kaipasi sitä....

Leikkauksen jälkeen ekana huomasin palleatyrän korjauksesta aiheutuvan helpotuksen tunteen ja heti tokana tuli ahaa-elämys siitä, että en voi enää pahoin :D

kupla Re: refluksi ja pahoinvointi 29.2.2012 23:06
matador; lukaisin kirjoituksesi läpi. Olet tehnyt "testejä" - ja jos olisin sinä uskaltaisin varmaankin muuttaa hieman lääkkeen ottoaikoja.

Käy kysymässä apteekista, miten niitä voisi ottaa toisenlailla mahdollisesti, että olisi parempi olo yöllä. Isompi annos illalla? kysyminen ei maksa mitään ;)

Tepsu Re: refluksi ja pahoinvointi 1.3.2012 9:29
Hei.

Minulla pahoinvointia ollut jo yli 10v. Välillä on aikoja ettei ole, sitten taas räjähdysmäisesti oksennellaan ja pahoinvointi on kamala. diagnoosin saanut 10 v sitten mutta viime vuosina olo vaan pahentunut. Lisäksi olen oksennus herkkä ja se tekee olosta aivan kamalan. Yleensä aamu pahoinvointia tai kuin olisi ikän ikuinen krapula:(
Nyt vihdoin ja viimein löysin ihanan lääkärin, joka otta asian todella vakavasti. Sain jo eilen labra vastauksia , koska ilmeisesti sain laivalla jonkin pöpön ja oksensin 1½ vkoa... No, arvot ovat kaikki kohdallaan ja se ainainen Keliakian epäily pois suljettu: lääkärin diagnoosi erittäin paha Refluksitauti. Tänään menen Helkikobakteerin puhallus testiin ja sitten alkaa lääkitys Somac 40mg ja sitä sitten syödäänkin joka päivä. Samalla odotan tähystykseen pääsyä ( se tehty jo 2 kertaa aiemmin). lääkärin milelestä nyt pakko tähystää ja katsoa onko ruokatorvi kärsinyt vuosien oksentelusta. Siis nämä pahoinvointi kohtaukset ovat olleet niin rajuja, että kerran jopa ambulanssilla viety sairaalaan, tuli jo paha panikki kohatus päälle. Aina on se paniikki kohtaus siiten viimeisenä päällä ja lääkärin mielestä se nyt kuuuu tähän tautiin. Kun vatsa on rauhallinen, ei närästä, ei ole pahoinvointia, vatsa kipuja, ei ole paniikkiakaan:( Nyt sitten tähystyksen jälkeen mietitään leikkausta:( Olispa autuaallinen ajatus olla oksentamatta... Muutenkin kun herkkä sille olen, ei tarvii koira rupsauttaa kunnon hajut, alan yökkäilemään...
Lohduttavaa lukea täältä, että muitakin kohtalo tovereita löytyy ja ymmärrystä:) jotenkin olo on aika yksinäinen tämän taudin takia, se vaikuttaa paljon sosiaaliseen elämään ja jopa matkusteluun. Aina ulkomailla ollessa tulee rajut kohatukset ja ei muuta kun kärsi ja uikuta ja etsi lähin lääkäri. Nyt oma lääkärini antoi todella hyvät ohjeet lähestyvää matkaani varten ja saan jo esto lääkityksen turisti ripuliin ja pahoinvointi lääkkeet. Tälläistä elämää meikäläinen viettää ja uskokaa pois, ymmärräm teitä jokaista ihan 100 % :n tarkkuudella:)

kupla Re: refluksi ja pahoinvointi 3.3.2012 18:15
tepsu ; kuulostaa pahalta :( toivottavasti saat siihen helpotusta tavalla tai toisella. Voimia! Sul kyl on hyvä lääkäri.

Sitrus Re: refluksi ja pahoinvointi 3.3.2012 18:25
Miten sun tautia Tepsu on sitten tähän asti hoidettu?

refluksikurkku Re: refluksi ja pahoinvointi 3.3.2012 18:33
Tepsu, hienoa kuitenkin että lähdet matkustamaan oireidenkin kera!

Minkälainen puhallustesti oli?

tepsu Re: refluksi ja pahoinvointi 4.3.2012 0:29
Heippa vaan Ystävät hyvät:)

Tähän asti tautia hoidettu satunnaisesti. Olen kokeillut kaikki mahdolliset , mm homeopatiaa ( joka vei oireet pitkäksi aikaa, vyöhyketerapiaa, meditaatiota, somac , nexium ...) Pitkä pinna on ollut mut kyllä on ollut kestämistä. Nyt löysin tälläisen valmisteen kuin Silicum Tonic joka auttaa närästykseen, nestemäinen piihappovalmiste. Tämä on helpottanut oireita paljon. En millään halua mainostaa enkä ylipuhua ketään omilla kokeiluillani, mut jostain on tarvetta saada apua. olen myös käyttänyt Primperanin pahoinvointi lääkettä silloin kun kohtaus on siinä jamassa , että olen polvillani vessan lattialla monta tuntia. sosiaalinen elämä kärsii ja kun olen just se sosiaalinen persoona, asiakaspalvelussa oleva, tosin työpaikka kodin yhteydessä 20 m päässä kotoa. *Eikä todellakaan ole mukavaa kun mahasta kouraisee kesken työn, pala nousee kurkkuun ja sit pitää sanoa: anteeksi , poistun vähäksi aikaa:( Helikobakteerin tulokset tulee vasta ensi vkolla... Kiittää saan ihanaa lääkäriä ( nuori lääkäri joka myös hoksasi 12 v kestäneen selkäsairauteni jonka Keuhkoklamydia puhkasi ja samalla myös sain tämän Refluksitaudin). Olen nyt vihdoin hyvissä käsissä ja yritän mennä terrierin luonteella eteenpäin ja täytyy sanoa että koville ottaa välillä. Luotan lääkäriin nyt ihan 100 lla ja ihanaa huomata että on kanssa ihmisiä , vaikka kenellekään en tätä tautia toivoisi. Uskallan tällä menoa lähteä matkalle, lääkäri antoi niin rohkaisevan hyvät ohjeet ja muutenkin nosti tätä taistelutahtoa taas:) Onneksi hän soittaa helikobakteerin tulokset ensi vkolla ja siitä taas mennään eteenpäin, sanoi mummo lumessa
:D joskus vaan täytyy vääntää hurttia huumoria, sängyn pääty on korkeammalla ja joka yö kiipeän ala päästä yläpäähän kuin Alppien harjalle:D Samalla moikkaan isäntää , et terve:D Tää on mun selvitymis keino, odotellaan tähystykseen menoa ja sit ...... toivon teille kaikille parempaa vointia , voi kun ei olis huolta huomisesta , mut kun yöllä alkaa kama nousemaan taas kurkkuun, yskittää ja litra tolkulla vettä juotava: paremmpaa huomista toivotellen teille kanssa ihmiset:) Taistelu tahto ei ole sammunut:kiitos lääkärin:)

simo Re: refluksi ja pahoinvointi 4.9.2012 10:02
Hei
Minullakin alkoivat vastaavat vaivat noin parivuotta sitten
- ensin tuli ahdistuskohtaus jota luulin sydän kohtaukseksi, sen jälkeen alkoivat pahanolon tunne ja huimausta ja näköhäiriöitä ja kipua rintalastassa, ?sydämen muljahtelua?.
Lääkärissä käynneistä ei tuntunut olevan mitään hyötyä mutta nyt olen kehittänyt ongelmiin ratkaisun jota voin suositella
- Muutama käynti OTM-fysioterapeutille, joka avaa niskan/selkärangan lukot ja rintarangan jumiutumiset, käynnit voi uusia parikertaa vuodessa, niin pysyy ruotokunnossa.
- Lopettaa kaikkien tuotteiden jotka sisältävät hiivaa käyttämisen
- Lopettaa kaikkien tuotteiden jotka sisältävät gluteiinia käyttämiseen
- Lopettaa kaikkien tuotteiden jotka sisältävät laktoosia käyttämisen
- Lopettaa tuotteiden jotka sisältävät hiilihappoa käyttämisen (limsa,vichy,kivennäisvesi, olut,lonkero,siideri,kuohuviini,champanja jne?) juomisen, jos noita pitää juoda niin aina lasinkautta jolloin ~50% hiilihaposta haihtuu ilmaan.
- Vähentää kahvin juontia noin max 2-3 kuppia vuorokaudessa
- Vähentää sitrushedelmien ja paprikan syömistä

Fysioterapeutilla käynti auttaa heti, mutta muiden toimenpiteiden aloittaminen auttaa vasta muutaman viikonkuluttua, mutta olo paranee jo muutamassa päivässä. Lisäksi paino putoaa jos sitä on ollut liikaa.

Muita vaivoja joihin on vaikuttanut
- Päänsärky on lähes kokonaan loppunut, aikaisemmin päätä särki n. kerran kuukaudessa, nyt on särkenyt noin kerran vuodessa (alkoholi ei vaikuta)
- Alkoholin käyttö on muuttunut, kun jätin kaljan pois loppui samalla myös krapula.
Minulta on tutkittu keliakia( gluteiini) mutta verikokeessa ei näkynyt mitään, tosin lääkärikin sanoin ettei se välttämättä näykkään.
Joka tapauksessa yllämainittu on minulla auttanut ja suosittelen kokeilemaan, koska kokeilu on lähes ilmaista fysioterapiaa lukuun ottamatta (n.50?/kerta, ilman lähetettä)

refluksikurkku Re: refluksi ja pahoinvointi 4.9.2012 14:14
Tervetuloa simo meidän suureen kokeilijoiden joukkoon :-) Hienoa, että oelet löytänyt itsellesi sopivan yhdistelmän. Minkälainen tautimuoto sulla on lääkärin mielestä tai mitä sun tähystystulos ehdotti?

Onneksi suurin osa on itsehoitokeinoista yleensä ilmaisia vaikka kieltämättä onhan niihin "oheishoitoihin" mennyt tässä lähes 6 vuoden aikana vähän rahaakin. Kallein omista tukihoidoista on voice massage (50e/alle tunti).

Tepsu Re: refluksi ja pahoinvointi 5.9.2012 18:55
Hei.

Hieman on aikaa kulunut ja taistelu jatkuu.... tähystyksessä huhtikuussa todettiin palleatyrä joka minulla aiheuttaa pahoinvoinnin ja sen takia oksentelun, helikobakteeria ei ollut vaikka molemmilta vanhemmilta häädetty. Somac kuuri jatkuu ...
Koko kesä meni oksennellessa ja kuvotuksen tunteessa, maha turvonneena , hengen ahdistus päällä. Nyt sitten muistin taas Gastronel+ tuotteen ja niinpä vaan vatsa taas rauhoittui. Ilmeisesti hieman bakteeri vajaustakin ollut oksentelun myötä mutta nyt on edes vähän parempi olo:) Ajattelinkin ottaa heti perään toisen kuurin.
Minulla myös tuo olut on yksi riesan aiheuttaja ollut, samoin happamet valkoviinit mutta taas puolukka, karpalo ja punaherukkaa voisin syödä vaikka kuinka. Hiivan ja valkoisten vehnäjauhojen pois jättäminen on myös auttanut sekä Primperanin pahoinvointi lääkkeet sekä homeopaattiset lääkkeet.
Mietin vaan että millaista elämä olisi jos tästä palleatyrästä eroon pääsisi:) Minulla noita fasetti lukkoja löytyy rintarangasta , ja koko selän alueelta ja niitä säännöllisin ajoin avataan mutta enpä ole huomannut sen auttavan olotilaani kummemin. akupunktiota olen myös kokeillut. Tällästähän tämä elämä on jatkuvan " aamu pahoinvoinnin ja elämän pituisen krapulan kanssa". Hankalaa on ja kun kaikki eivät ymmärrä miten tälläinen tauti voi rasittaa elämää. Anoppi riesana joka ei halua ymmärtää eikä ymmärrä miksi en kakkuja ja herkkuja syö:( Mennään pävä kerrallaan :) Parempaa vointia itse kullekin:)

Hansu Re: refluksi ja pahoinvointi 5.9.2012 19:33
Just oli esimiehen kans tää vuosittainen kehityskeskustelu ja yritin siinä tuoda esille mun sairastelut ( monia leikkauksia ) ja niitten syyt ja sen, että tämän yskimisen ja oksentelun seurauksena mulle tulee useasti kuumeinen keuhkoputkentulehdus ja yritin saada ymmärtämään, että pakko olla pois töistä silloin- " niin sulla on vielä sekin ".... Kyllä tunsin itseni huonoksi ja heikoksi :( Mulla ei tuota jatkuvaa pahoinvointia ole, mutta taas olen huomannu, että nälillään olis paras olla, ei nouse kurkkuun mitään, ei yskitä eikä tartte oksentaa. Mutta siinä voi käyä huonosti :)
Tuota rintarangan manipulointia aion minäkin kyllä kokeilla.
Tsemppiä Tepsu- me ei tosiaankaan olla yksin .

Jone Re: refluksi ja pahoinvointi 6.3.2013 6:23
Kysyisin että kuuluuko sydämen tykytykset ja jonkinasteinen hengitysvaikeus tähän refluksiin..? Mulla tähystettiin kesällä 2012 ja todettiin väljä mahanportti. Nyt alkanut taas vaivaamaan.. Syön somac 40mg mut ei tunnu auttavan.. Onko normaalia että on vetämätön olo eikä oikein jaksa tehdä mitään. Entä onko ns.aktiivisia kausia tms? Eniten aiheuttaa huolta kun tuntuu ettei saa kunnolla henkeä ja sydänkin tykyttää... Onko normaalia help...? :(

Tepsu Re: refluksi ja pahoinvointi 19.4.2013 16:15
Hei Jone.

Minulla ainakin sydämen tykytteltä on runsaasti ja se kyllä tekee olon kurjaksi:( Nyt on meneillään minullakin kurja kausi, sainkin olla kauan ilman pahempia oireita. Nyt on rinnan polttelua ja sydän tykyttelee edes takas. Taisi oireeni pahentua tulehduskipu lääke kuurin jälkeen kun kaaduin käteni päällä ja se venähti oikein kunnolla. Tosin otin Somac kuurin lääkkeiden aikaan , mut nyt vaan tuntuu että äänikin käheytyy taas. Oli monen kuukauden paussi etten ottanut Somacia tms. Nyt minulla todetiin Ärtyneen suolenoireyhtymä ja se taas osaltaan vaikuttaa elämään aika hankalasti. Samoin epäillään kilpirauhas ongelmia joten saapas nähdä mitä taas kesä tuo tullessaan näiden vaivojen kanssa. Hengitys vaikeuksia on ollut minullakin välillä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: