Keskustelu

siirto/ypOliiviöljy25.11.2014 6.53
Hei! Haluaisin mitä pikimmiten tietää, että käyttääkö kukaan muu oliiviöljyä ennen aamiaista, niinkuin "yksimelkeinparantanut" kertoi. Olen nyt käyttänyt sitä muutaman päivän ja polttaa kyllä ikävästi kurkkua ottamisen jälkeen, eli jos kukaan muu ei käytä, tai ole ikinä käyttänytkään tai kuulutkaan asiasta, niin en todellakaan aluaisi minkään trollin takia rankaista elimistöäni aivan turhaan.
---------------------------------


Vanilja Re: Jännitysniska ja refluksi 19.11.2014 16:33
No en minä sitä kyllä ottaisi jos se kerran kurkkua polttaa. Minä käytän oljyjä kyllä ihan lusikalla otettuna, en välttämättä tyhjään vatsaan, mutta muuten kyllä. Oliiviöljyhän on terveellistä, mutta minä suosittelisin kyllä luomuöljyä. öljyjen laadulla paljon eroja. Laadukas oliiviöljy jähmettyy kylmässä.
------------------------------------------

Sitrus Re: Jännitysniska ja refluksi 19.11.2014 16:42
En kyllä ihmettele jos kurkkua polttaa. Kun ruoan rasvaisuus on yksi niistä tekijöistä, jotka löystyttää sulkijaa tilapäisesti, ja oliiviöljy on (lähes) sataprosenttista rasvaa.
Eikö sitä öljyä voi käyttää ihan normaalisti ruoassa? Silloin ei tule kerta-annoksena pelkkää rasvapläjäystä.
Ihminen tarvitsee tietysti rasvoja, ja kasviöljyt on parhaasta päästä.
Kuten Vanilja tuossa sanoo, luomua on viisainta suosia aina kun voi.
----------------------------------------



marto Re: Jännitysniska ja refluksi 19.11.2014 17:05
Joo totta turiset Sitrus. Pitäis varmaan käyttää sitä ruuan yhteydessä eikä tyhjään vatsaan. Oli sitten trolli tai ei, mutta vähän kyllä ny ihmettelen, että onko näin oikeesti osteopaatti sanonut.
...............................................

"*" Re: Jännitysniska ja refluksi 24.11.2014 18:03
Oliiviöljyn KUULUU POLTTAA kurkkua jo niellessä,ei tuossa ole välttämättä kyse siitä,että jotain tavaraa nousisi vatsasta.Oliiviöljy polttaa sillä sekunnilla kun nieluun menee.Jos en väärin muista,niin tuo polton voimakkuus on ihan laadun mittarikin jossain päin oliiviöljykulttuureja.
-------------------------------------------------------

Sitrus Re: Jännitysniska ja refluksi 24.11.2014 19:11
"Oliiviöljyn KUULUU POLTTAA kurkkua jo niellessä"

En olekaan ennen kuullut. En ole myöskään huomannut, että polttamisen tuntu kuuluisi minkään rasvojen ominaisuuksiin. Kyseessä on varmaan vitsi.

-----------------------------------------------

"*" Re: Jännitysniska ja refluksi 24.11.2014 23:35
Tuolla esimerkiksi oliiviöljy tietoutta.Sekä pieni lainattu pätkä linkin takaa.
En kai mää tänne vitsejä lähettele,riippumatta sitruksen omasta tiedon tasosta vaikka oliiviöljyjen suhteen.

http://www.ateena.net/theme24.html

Kreikkalaisten oliiviöljyä luonnehditaan paksuksi ja täyteläiseksi. Kylmäpuristettujen oliiviöljyjen tuoksu ja maku ovat voimakkaat. Tavallisen oliiviöljyn maku on miedompi. Väri vaihtelee sampanjakeltaisesta kirkkaanvihreään. Sekä väriin että makuun vaikuttavat lajike sekä puun kasvupaikka. Hyvän oliiviöljyn tuoksu on hedelmäinen ja maku raikas sekä vähän kitkerä. Pieni polte saa tuntua kurkussa.
--------------------------------------------

"*" Re: Jännitysniska ja refluksi 24.11.2014 23:39
Tuossa vielä toinen linkki hellapoliisin arvioon laadukkaasta Gaea-oliiviöljystä;
http://www.hellapoliisi.fi/tuotevinkkeja/3919-gaea-oliivioljy

Ja pieni lainaus linkin takaa;

"Laadukkaan oliiviöljyn tuoksussa on hedelmäisyyttä sekä tuoreiden oliivien ja oliivipuiden lehtien tuntua. Maistaessa pitäisi tuntea pippurisuutta ja pientä poltetta kurkun takaosassa. "

-Itse olen ainakin tiennyt jo ennen "oliiviöljytrendiä" että välimeren maissa oliiviöljyn laatua mitattaessa sen poltetta kurkussa pidetään yhtenä mittarina.
-----------------------------------------------

"*" Re: Jännitysniska ja refluksi 24.11.2014 23:45
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=476890395684688&id=135616813161069

-tuon facebook-sivun mukaan polte johtuisi runsaasta polyfenolien määrästä,jota pidetään siten myös laadun mittarina.

Näemmä näin helposti löytyy nopeasti tietoa eurooppalaisittain melko merkittävästä tuotteesta ja sen ominaisuudesta jota ei näemmä suomessa tunneta.
Tosin minua ei tuo asia koske.Käytän vain meijerivoita ruokarasvana.

CurtisRe: Oliiviöljy25.11.2014 18.36
Mulle suositteli ravintoterapeutti ruuansulatuksen tueksi ottettavan oliiviöljyä ennen ruokailua. Muutaman kerran olen ottanut ja täytyy myöntää, että vähän karvaalta tuntuu muttei kuitenkaan ala närästää. pitäisi ottaa useammin, mutta laitan aamupuuroon nokareen voita ja smoothieen neitsytkookosöljyä. Iltapäivisin syön välipalaksi avokadon, joten eiköhän pitäisi saada rasvoja tarpeeksi. Tosin mun vatsalle sopii sitruunavesi ennen ruokailua. Parantaa ruuansulatusta.

"*"Re: Oliiviöljy25.11.2014 22.32
Täytyy nostaa Sitrukselle hattua jalon ja hienon keskustelukulttuurin ylläpitämisestä.
Syyttelee toisia vitsien kirjoittamisista ym ja kun sitten tuodaan pöytään vastakkaista mielipidettä lähteineen.Niin loppuu kommentointi siihen.
Itselleen toki saa valehdella vaikka maailman tappiin asti olleensa oikeassa.

*Tst*Re: Oliiviöljy17.1.2017 14.37
Etsiskelin n. vuoden verran refluksidiagnoosin kanssa eläneenä kokemuksia oliiviöljystä apuna tähän vaivaan. Itselleni öljynkäyttöä suositteli tk-lääkäri, mutten halunnut edes koettaa, kun ajatuskin rasvasta alkoi melkein närästää. Tänään ajattelin koettaa kuitenkin, kun taas melkoiset poltteet mm. kurkussa. Närästyksen sijaan tuntuu n 15min teelusikallinen oliiviöljykulauksen jälkeen pehmeämmältä sekä kurkussa, että mahassa. Onko muita kokeilijoita tai oikeaa tietoa? Kiitos!

SinivaleunikkoRe: Oliiviöljy17.11.2018 14.21
Ravintoterapeutti sanoi, että saan hiukan liian vähän rasvaa ruokavaliossani ja ehdotti öljyn ottamista pari ruokalusikallista päivässä. Ratkaisin asian niin, että otan ruokalusikallisen kylmäpuristettua rypsiöljyä ja oliiviöljyä vuoropäivin. Heitän ne suuhun ja perään vajaan ruokalusikallisen puolukkahilloa.

Oliiviöljy polttaa kurkkua, mutta olen sitkeästi yrittänyt ottaa sitä.Mietin samalla, onko poltteesta haittaa kurkulleni.

laihanluikkuRe: Oliiviöljy17.11.2018 14.38
En tiedä onko kurkulle haittaa, mutta ainakin hetkeksi "olotilahaitta" kurkulle ja ruokatorveen. Oliiviöljy on kylläkin niin voimakkaan makuista, että en saa sitä sellaisenaan alas, vaan sekoitan sen johonkin ruokaan.
Kun ekan kerran yritin syödä oliiviöljyä sellaisenaan, luulin että se oli pilaantunut. Maku oli niin polttavan karvas, se oli luomu-extra-virgin oliiviöljyä.

Ihmettelin "makutäräystä", koska olen joskus lorauttanut oliiviöljyä raakasalaatille eikä se maistunut niin vahvalta. Nyttemmin en enää ole voinut syödä raakana edes salaatinlehtiä.

PS. Sinivaleunikko on ihana kukka ja eri unikkolajit yleensäkin !
Siitäkö nimimerkkisi, mieltymyksestä unikoihin ?

SinivaleunikkoRe: Oliiviöljy17.11.2018 15.19
Hei laihanluikku! Sinivaleunikkoa kauniimpaa kukkaa saa hakea. Valitettavasti iän vuoksi oli luovuttava omakotitalosta ja puutarhasta. Muistot elävät.
Olen yrittänyt löytää vähiten karvasta oliiviöljyä, mutta aikamoisia ne ovat. Ensimmäinen kokeiluni oli niin kamala, että olin lentää selälleni. Yritän edelleen. Jospa sekoittaisin lusikallisen puolukkahilloon!

laihanluikkuRe: Oliiviöljy17.11.2018 16.11
Minäkin olen intohimoinen kukkien ystävä ja joutunut kerrostaloon...
Ikävä tulee pikku puutarhaa, se piti terveenä !
Puutarhanhoito on ihanaa terapiaa ja liikunta ulkoilmassa tekee hyvää.

Öljyistä on ollut monenlaista mielipidettä.
Lääkärienkin keskuudessa.

Erään lääkärin mielestä rypsiöljyllä on käyttöä vain traktrorin huollosssa.
Siinähän on "liikaa" omega kutosta, muistaakseni.

Oliiviöljyn sanotaan olevan yksipuolisempaa kuin rypsiöljy.

Tutkin kerran urakalla öljyjen ominaisuuksia ja asiantuntijoiden mielipiteitä. (En tri Tolosen, joka kehuu kaikkia tuotteitaan välttämättömiksi käyttää, että hengissä pysyy.
Hengissä pysyy ainakin tri Tolonen, joka hamuaa vain kaikilta rahat)

Yksi parhaista oli ravitsemustieteilijöitten mukaan camelina-öljy, jota käytin pari vuotta.
Mm. Ruohonjuuri-niminen liike myy sitä.
Sitten luin, että pellavaöljykään ei ole hyvä, sillä on haittansa.
Camelina on jotain kitupellavaöljyä.
Joku lääkärikään ei pidä pellavaöljyä hyvänä - ainakaan kaikille,
riippunee mitä esim sairastaa.

Käytän nyt sitten mitä milloinkin. Valitettavasti pullot ovat aika isoja.
Kun sitä vähän tarvitsee, puolen litran pullokin kestää ikuisesti ja tuntuu että loppu härskiintyy.
Muuten minäkin käyttäisin kahta rinnakkain/vuoronperään.

Jos en väärin muista joku manteliöljy tms. oli "huippua".
En ole maistanut vielä.

Sekoitan öljyn aina johonkin ruokaan (lautasella), mikä sattuu olemaan "listalla" sinä päivänä.
Eiköhän sillälailla siitä saa suurimman hyödynkin ?
1-2 rkl sopii mihin vain ruokaan, ei maistu oikeastaan ollenkaan
ruoan seassa. Se ei pilaa mitään ruokaa.

Joka tapauksessa ehkä mikä hvyänsä kasviöljy on parempi kuin eläinrasva.

Totta, muistot elävät !
En saanut sinivaleunikkoa itämään :)

psylliumRe: Oliiviöljy17.11.2018 16.34
Virallista suositusta ei kai ole pellavansiemenien syömisestä,
mutta pellavalle on luontaista kerätä ympäristöstä kadmiumia ja syaanivetyä (myrkkyjä).
Pellavansiemeniä ei voine kaikille suositella jokapäiväisesti esimerkiksi ummetuksen hoitoon, niin kuin monet käyttävät (Vi-Siblin tms)

Pellavaöljy on siemeniä puhtaampaa.

Pellavansiementen kuorille voi olla allerginen.
Kuulun siihen ryhmään, jolle pellavansiemenet eivät sovi kertakaikkiaan.
Ihmettelin olenko se yksi 100000:sta joka on vieläpä allerginen
pellavansiemenille eikä se sopinut muutenkaan minulle.
Se pahensi IBS-oireita.

Olen myös lukenut ristiriitaisia tietoja kovettaako se verisuonien seinämiä vai ei.

AmaliaRe: Oliiviöljy18.11.2018 9.51
Makuasiat erikseen, mutta terveellisimmät öljyt ovat ne,
jotka sisältävät vain vähän tyydyttyneitä rasvahappoja ja runsaasti kertatyydyttämättömiä ja/tai monityydyttämättömiä rasvahappoja
eli kolmen kärki
1. manteliöljy
2. avokadoöljy
3. hasselpähkinäöljy

Manteleita, avokadoa ja pähkinöitä kannattaa sisällyttää ruokavalioon muutenkin niiden terveellisyyden takia.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: