Keskustelu

jonesMiten testata mahdollinen matalahappoisuus?17.2.2014 12.36
Netti on väärällään artikkeleita, joiden mukaan närästys yms. vaivat johtuvatkin useimmiten vähähappoisuudesta eikä liikahappoisuudesta. Miten olisi parasta varmistua asiasta? Tässä yksi kotitesti joka löytyi:

http://www.youtube.com/watch?v=yLYTiwJyo1o

Asiahan on tosi keskeinen, sillä happosalpaajathan vaan pahentaa asiaa jo ongelma onkin happojen vähyys.

Mitähän muita tapoja olisi asia testata? Betaiinihydrokloridin kokeilu aterian yhteydessä?

refluksikurkkuRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?17.2.2014 13.40
Normaali verikoe eli gastriinitesti antaa tietoa happotilanteesta.

SitrusRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?17.2.2014 13.59
Mutta ei tota gastriinia kovin herkästi mitata. Mulle erikoislääkäri määräsi jossain vaiheessa sen ja ihmettelyä tuli jo labrassa ja myöhemmin tulosta kerrottaessa, että mitä varten tämmönen nyt otettiin...
Verinäyte pannaan samantien jäihin - ne oli siinä vieressä odottamassa - ja tuloksen saaminen muistaakseni vähän kesti.

Tulos oli muistaakseni normaali, enkä muista mitä varten gastriini mitattiin. Vähähappoisuutta kohdallani ei ole epäilty.

jonesRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?17.2.2014 14.01
Jaha, miksiköhän mulle ei ole moista testiä edes ehdotettu.. somac vaan automaattisena "ratkaisuna". Hullua ettei ensin selvitetä onko ongelmana liika- vai vähähappoisuus.

refluksikurkkuRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?17.2.2014 14.08
Ja tarvii tietenkin sanoa se, että netistä tosiaan löytyy (jotenkin vanhakantaisia?) väittämiä hapon määrän suuntaan tai toiseen olevan oireiden taustalla. Nykyäänhän painopsite on voimakkaasti ihan normi määrä happoa (ellei katsota "liikahapoksi" ison aterian aiheuttamaa "keskivertomäärän poikkeamaa" ) mutta se on vaan väärässä paikkaa (ruoaktorvi, ruokatorven ulkopuoli) kenties liian kaun, liian usein herkistyneellä limakalvolla hermopäätteineen... limakalvolla, jossa on sitä vatsassa ylösnoussutta pepsiiniä tai kenties jopa sappea ...

En tiedä onko näissä (vähähappoisuuteen liittyvissä) kuitenkaan varsinaisesti refluksitautia sairastavista kyse ollenkaan vai lähinnä satunnaisesti oirehtivista ... vastuullisimmat myyjät, joilla on edes parin tunnin koulutus, mainostavat ettei näitä happotuotteita saa ottaa "akuutissa" oireilussa/??.

Miltä sun vatsan limakalvo näytti tähystyksessä eli näkyikö siellä jotain viitettä vähähappoisuudesta?

jonesRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?17.2.2014 14.14
Mun tähystyksestä on iät ja ajat aikaa eikä siellä kai näkynyt muuta kuin se väljä portti... lausunnossa ei ainakaan muuta mainita.

Kyllä on mutkikkaita juttuja..

MyrttiRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?17.2.2014 16.43
Minä epäilin vähähappoisuutta kunnes kokeilin suolahappo & pepsiini -tabuja ja sain jo yhdestä järkyttävän monen päivän närästyksen.

SitrusRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?17.2.2014 17.27
Kyllähän se oudolta tuntuisi, että happovauriot olisi seurausta vähähappoisuudesta.
Jos on ruokatorven tulehdus tai on ollut pH-mittauksessa, niin ei ainakaan tartte moista kuvitella.

mariikkaRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?18.2.2014 0.25
Joidenkin tutkimusten mukaan jopa 80%:lla oireet johtuvat vähähappoisuudesta. Kun vatsassa on liian vähän happoja, mahaportti ei sulkeudu normaalisti ja hapot pääsevät nousemaan ylös.

Minunkin mielestä oireiden syyt pitäisi selvittää ennenkuin aletaan hoitamaan.

Happojen tarkoitus on sulattaa ruoka ja tappaa ruuassa olevat taudinaiheuttajat. Jos hapot poistetaan salpaajalla, ruoka ei sula ja se aiheuttaa täyteyden tunnetta ja sairastelua. Pari ystävääni on tämän todennut ja lopettanut salpaajien syönnin.

refluksikurkkuRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?18.2.2014 2.14
mariikka, liuta kysymyksiä ... en muista sun tapausta nyt ollenkaan .... minkälaisesta kroonisesta refluksitaudista sinä kärsit ja minkälainen lääkitys sinulla on? Vai jonotitko vaikeiden oireittesi kanssa kuukausia ensin tähystykseen ennenkuin suostuit mitään tekemään (lääkitystä, itsehoitoa jne)?

Niinkuin varmaan tiedätkin, ystävien taudeista puhuttaessa (kun he eivät ole täällä kirjoittamassa), on hyvä aina selittää kunnolla myös tausta, mitä reflukstautimuotoa he sairastavat ja monettako vuotta, mielellään tähystyksen tulokset (NERD/ERd? haavautumat/ahtaumat, Barrett vai pahempaa), oireiden vaikeustaso ja niiden haitaavuus arkeen/työelämään/lasten hankintaaan, ikä, muut mahdolliset sairaudet, vatsavaivat, asenne lääkkeisiin ym. Nämä seikat sulla on varmaan kanssa tiedossa?

jones, nyt kun tiedät g-testin olemassaolon, voisitko harkita sen teettämistä yksityisellä ..?

mariikkaRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?18.2.2014 5.08
Kirjoitin eka kerran kun kyselin kuinka nopeasti pääsee leikkaukseen:
http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/28777?p=&c=

Pari vuotta sitten alkoi oksentelut, viimeksi oksensin toissapäivänä kun yritin väkisin syödä yhden perunan ja jauhelihapihvin. Olen hoitoalalta eläkkeellä, enkä ole lääkevastainen. Joudun syömään kahta lääkettä loppuikäni ja muutamaa muuta taudin tilan mukaan.

Mutta summanmutikassa en ala syömään happosalpaajaa, jos kyse onkin vähähappoisuudesta, tai mahaportin löysyydestä joka pitäisi korjata leikkauksella tai jostain muusta.

Olen niin väsynyt sairastamaan, juuri oli kaksi ab-kuuria vti:iin ja se vielä pahensi yleisvointia. Yksityiselle ei ole varaa mennä, ja julkisella hoito on hidasta ja tappelun takana. Nyt katson vaikuttaako ruokavaliomuutokset ja refluksityyny oireisiin enkä mene enää suoraan nukkumaan ruokapöydästä. Hengästyttää ja huimaa, entinen himourheilija ei jaksa kävellä edes parkkipaikalta kotiin pysähtymättä pari kertaa puuskuttamaan.

Hammaslääkäritkään eivät maininneet mitään kurkkurefluksin mahdollisuudesta vaikka valittelin suuoireita, määrättiin kisko ja tehtiin kuorikoita. Nyt pitäisi saada tämä hallintaan, muuten tulee tekarien hankinta eteen. Kuorikot maksaa 600 e/kpl eikä niitä ole varaa teettää joka hampaaseen.

Onko muilla hammasongelmia?

jonesRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?19.2.2014 11.51
refluksikurkku, onko kyseessä siis tämä testi: http://webohjekirja.mylabservices.fi/TYKS/1448.html

Voisihan sen käydä yksityisellä ottamassa ellei hirveitä maksa.

Burning VikingRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?19.2.2014 15.30
Laakarit eivat ikina kertoneet, etta voisi olla vahahappoisuuden mahdollisuus kyseessa. Salpaajareseptia heti kateen ja kotiin kokeilemaan onnea. Niita tyrkytetaan myos tutkimusputken jalkeen kuin pikavippia hadassa olevalle. Olen monta kertaa saanut kuulla, etta laakkeita pitaa syoda lopun elamaa. Sain myos kuulla, etta salpaajat ovat maailman yleisin reseptilaake jo n.17v sitten. Nykyaan ehka vielakin isompi bisnes ja rahastuskone.

Happovauriot eivat tietenkaan voi johtua vahahappoisuudesta, mutta ongelmia tulee siita, kun pahat nesteet pukkaavat takaisin vatsaan suolesta ja siita ylospain. Oireet ovat vahintaankin samoja tai luultavasti pahempia, koska nama liemet eivat kuulu edes suolahappoa kestavaan vatsaan ja viela vahemman ruokatorveen. Jos alalappa lepattaa niin se on refluksia huolimatta siita mika on hapon aikupera. Tama vaiva tietenkin viela korostuu, kun arvon tohtorit ovat heti ensimmaisena viemassa viimeisetkin hapot pillereilla tutkimatta mitaan.

Pitkaan on tassa mennyt paremmin ilman salpaajia. Ne pitaa vain uskaltaa pudottaa pois, jos eivat tunnu auttavan. Sapuskan kanssa tarkkana ja se auttaa. Kokeilen juuri parhaillaan luontaisentsyymeja ja katsotaan jos naista saisi viela lisaapua.

SitrusRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?19.2.2014 15.36
No joo, kyllä salpaajien haitat on tiedossa ainakin mulla, mutta tässä on punnittava hyötyjä ja haittoja.

Mistä ovat peräisin nuo tiedot joiden mukaan refluksi aiheutuisi matalahappoisuudesta? Jos salpaajien käyttö ei olisi tarkoituksenmukaista niin kaipa lääkärikunnastakin löytyisi kriittisiä kannanottoja. Vaikea uskoa että lääketehtaiden ylivalta olisi niin täydellistä.
Mulla hyvä lisälääke on ollut Primperan, mutta tuskin sitä sitten enää käytän.

refluksikurkkuRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?19.2.2014 18.43
Ei refluksista johtuvia hammasongelmia täällä. Auts, miten hintavia kuorikot ovat!

Jones, ei muuta kuin ottamaan g-testi, jos tuo asia oikein mietityttää .. Se sis (erilainen vähäsen) myös Gastropanel - verikokeeseen (yht alle 150e ilman lähetettä, lähetteen kanssa alle 100e -jälk hintaa en muista varmaksi). Jos selvität asiaa myöhemmin, kerro paljonko maksaa yksityisellä ...

Sitrus sen sanoi hyvin - punnittava on lääkityksen hyötyjä ja haittoja!
Eipä niitä lääkkeitä kukaan huvikseen syö. "Tietoinen käyttö" on mielestäni hyvä termi kuvaamaan tilannetta.

Kaikilla on tosiaan niin erilaisia kokemuksia ja asennoitumista lääkkeiden saamisesta/seen ... Niinkuin aikaisemminkin olen kertonut, itsellä esim ei 2 vuoden aikana jolloin refluksitauti diagnoosia etsittiin kukaan pihahtanutkaan salpaajista tai puhumattakaan mistään lääkkeistä. Olisin kovasti toivonut, että joku olisi edes sivulauseessa asian maininnut!! Itse asiassa jouduin itse tutustumaan koko asiaan ja olin päättänyt halauvani ehdottomasti salpaajakokeilun oireiden perusteella. Varasuunnitelmana oli, että jos erikoislääkärini niitä ei suostu edes pariksi viikoksi määräämään, ostan sitten pari laattaa vaikka isoin kustannuksin suoraan eräältä toiselta henkilöltä, jonka oli vaivalla saanut tietää syövän myös näitä lääkkeitä. Tuolloin salpaajia ei vielä saanut ilman reseptiä.

Salpaajia ei kyllä täällä ole tuputettu mitnekään sen jälkeenkään. Kukaan erikoislääkäriestä ei ole myöskään lkohdallani sanonut, että niitä loppuelämän pitäisi syödä. Täällä yksityispuolen lääkäritkään ei edes mainosta tai tiedä oman talon peruslabratestejä saatikka tutkimuksia ... Perusoletus olisi minun mielestä, että edes "inasen" oltaisiin työpaikan palveluista kertomassa halukkaille ja kyseleville.

Salpaajat reseptilääkkeenä on mielenkiintoinen ilmiö. Suomessahan ne (2012) oli taas 9.sija muiden reseptilääkkeiden mennessä komeasti ohitse. Lista paljastaa muuten kunnon joukon kansantauteja ;-(

Burning Vikingille on varmaankin sanottu lansopratsolista (1995 markkinoille tullut) jotain n 17 v sitten, koska se oli ainoa salpaaja tuohon aikaan. Seuraava salpaaja ,rabepratsoli, tuli vasta 4 v myöhemmin markkinoille (1999) jne. Toisaalta on onni, että saatavilla on tosiaan erilaisia versioita, koska kaikki ei sovi kaikille lääkitystä vaativille kroonikoille. Dekslansopratsoli (viimeisin salpaaja vuodelta 2009) ei ole vielä kovin rantautunut vaikkakin täällä joku sai siitä jo näytteitä lääkäriltään (viime viikon kirjoittajia?).

Vaikka lääkebisnekset kuten kaikki muutkin alat on voittoa tuottavia (kukapa niitä rahojansa muuten vain ilman minkäänlaista voittoa sijoittaisi), eipä ole tullut osakkeita lääkefirmoista ostettua - edelleenkään. Eikä kukaan ympäristöstäkään katsahda niihinpäinkään. Mistähän moinen johtuu ... Onko kellään täällä osakkeita mistään lääkefirmasta ja jos kyllä, millä perusteella olette ostaneet?

Jones, sori kun menee vähän laajemmin nuo aiheet nyt :-)

jonesRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?19.2.2014 19.06
Tämä melko kuuluisa lekuri on aika lääkevastainen ja sanoo myös että useimmiten ongelmana on liian vähäinen hapon määrä:

http://www.youtube.com/watch?v=s75L5sJY5e4

refluksikurkkuRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?20.2.2014 1.04
Jeps, chigagolainen tuotemyyjä - lääkäri Mercola ei ole "aika lääkevastainen" vaan ÄÄRIPÄÄlääkevastainen :-) Meidän kotimaiset tohtori Toloset jää kauas taakse ... Viralliset varoitukset ym (Wikipedian teksti) ei anna kyllä hirveän luotettavaa kuvaa Mercolasta tai liiketoiminnasta.

Tuosta videosta (alla sama tekstinä) .... sitä ei kyllä ole sitten minkään maan tekstin tarkistaja katsonut lävitse, kun se tulisi bumerangina takaisin kirjoittajalle välittömästi ... mitenkä näin kaunis sekasoppa ollaankin saatu aikaiseksi, vaikka hänellä pitäisi olla liuta ammattilaismainostajia (ja taatusti tekstituottoonkin erikoistuneita) alaisenaan.

Siinähän heti alussa lääkäri mm. korostaa nimenomaan todelliseksi syyksi palleatyrän vaikutuksen (ei siis suinkaan vähähappoisuutta).

Alussa myös yhdistetään refluksitauti ja mahahaava(tauti, PUD) ikäänkuin samaksi kokonaisuudeksi, mitä ne ei missään nimessä ole. Kummassakin voi olla toki refluksioireilua mutta ne ovat selkeästi 2 eri tautia. Loppujen lopuksi tulee sellainen käsitys, että hän oikeasti puhuu helikobakteerin omaavista henkilöistä ja heidän lääkityksestä ...

Hieno juttu myös, että M oli tekemisissä 80-luvulla ilmeisestikin samalla yliopistolla toisen Nobelin palkinnon saajan (helikobakteerin löytäjät) kanssa. Kyseiset herrasmiehet eivät kuitenkaan tutkineet "acid refluxia" puhumattakaan refluksitautia vaan nimenomaan helikobakteeria ja vatsan limakalvon tilaa (vatsahaavaa ym) .. väittämä, että kaiken refluksioireilun taustalla olisi pääasiallisesti helikobakteeri ei siis pidä paikkansa ollenkaan (kuten nyt täällä lähes kaikki tietävät jo käytännössä). Ja samaan syssyyn on kokonaan jätetty mainitsematta, että heliko nimenomaan kehittyy ja elää erittäin hyvin vatsan normaalissa happamassa ympäristössä, joten se, että vatsan limakalvon suojaksi määrätään nykyään antibioottien ajaksi salpaajakuuri helikobakteerista kärsiville, ei edesauta mitenkään nimenomaan helikobakteerin eloa ... jne jne.

mariikkaRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?20.2.2014 11.51
Sitrus: kyllä lääkärikunnasta löytyy happovastaisia kannanottoja, linkitin jo toiseen viestiketjuun:
http://yle.fi/uutiset/ala_popsi_narastyslaakkeita_jatkuvalla_syotolla/6429513

Tässä myös hyvä artikkeli, miten testata mahahappojen riittävyyttä. Kuten tuossa mainitaan, testi tehtiin yli 200 henkilölle ja vain kymmenellä oli tarpeeksi mahahappoja, muilla liian vähän:
http://kaisajaakkola.fi/2012/02/vatsahappotesti/

Oma kurkkurefluksi on aiheutunut ainakin vääristä elintavoista, olen tehnyt kaiken väärin. Syönyt valtavia annoksia, buffetista jopa kolme lautasellista. Iltaisin raskaita rasvaisia ruokia, grilliranskalaisia paistetulla pihvilla ja kananmunalla, ne alas kokiksella, jälkkäriksi suklaata. Syönyt rasvaisia leivonnaisia, sitrushedelmiä ja hiilihappojuomia, teetä, kaakaota, sipulia ja tomaatteja. Raskaan ja rasvaisen iltaruuan jälkeen on ollut kiva mennä nukkumaan, mutta paha virhe, ei ihme että hapot nousseet suuhun, kun ruoka on mahaporttia veltostuttavaa, hiilihapot painostaa mahaporttia eikä mahaportti sulkeudu.

Sunnuntaina viimeksi oksensin. Nyt olen tämän viikon noudattanut ruokavaliota ja nukkumisohjeita, ja jo eilen oli parempi olo. Tänään herätessä oli valtava nälkä, oikeasti ruoka maistui piiitkästä aikaa, eikä alkanut oksettamaan.

Burning VikingRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?20.2.2014 13.43
Loysin pari vahahappoisuusvideota. Varmaan loytyy lisaa, jos etsii.

http://www.youtube.com/watch?v=G2cZ-MSvl0o http://www.youtube.com/watch?v=McXhHJ0rQug

Sitrus. Mita isompi huijaus sita helpommin se uskotaan. Ahneudella ei ole rajoja ja tama koskee myos laakareita ja laaketehtaanomistajia. Vaikka ei tietaisi kummemmin refluksista niin varmaan ihmetyttaa miksi laakarit haluavat estaa hapon tuotannon, vaikka ihminen tarvitsee juuri sita ruoansulatukseen. Jo taman pitaisi olla epaillyttavaa. Salpaajaa ja siihen paalle viela jotain muuta suojalaaketta ja kassakone kilisee. Miksi salpaajia on yleensa olemassa ellei rahastusmielessa? Varmaan naita videolla olevia laakevastaisuuksia mustamaalataan laaketeollisuuden toimesta, kun tarjoavat vaihtoehtoja. Jokaisella on onneksi viela valinnanvapaus omiin hoitoihin. Tama laakebisnes on sikali torkeaa, koska siina pelleillaan ihmisten terveydella samalla rahastaen ja parantaminen on se toissijainen seikka.

Lopetin salpaajat koko kirjon lapikayneena, koska eivat vaikuttaneet millaan tavalla tai tekivat olon pahemmaksi. Tuo pahoinvoinnnin voimistuminen kuurin aikana istuu aika hyvin taman vahahappoisuuden kanssa. Suosittelen ainakin tauon pitamista. Voihan aina menna takaisin laakariin ja pyytaa sita laskua, jota he kutsuvat reseptiksi. Itse olen parjannyt aika hyvin pelkastaan korvaamalla hiilareita kasviksilla ja pudottamalla kaikki sokerit pois. Pahat basiliskot rakastavat sokerit ja hiilareita, kuten tuossa toisessa videossa sanotaan.

Refluksikurkku. Mita ihmetta ja missa olet kaynyt valittamassa, jos salpaajista ei ole hiiskuttukaan? Kuullostaa uskomatomalta. Minulla on taysin painvastaisin kokemuksia. Tosin nama on kaikki ulkomailta. Ehka kaikki paha ei viela ole rantautunut kunnolla sinne tai laakareiden kestitys on retuperalla;)

Jones. Tuosta kokeesta kannattaa maksaa. Olisinpa tiennyt joskus, etta tuollaisen voi tehda. Kerro sitten tuloksista. Minua kiinnostaa erityisesti, mita laakeita maarataan, jos ilmenee vahahappoisuutta.

SitrusRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?20.2.2014 13.51
Tottakai lääkkeen käyttö kannattaa lopettaa jos se ei auta millään tavalla. Tekisin itsekin niin.

SitrusRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?20.2.2014 13.52
--- ja olen tehnytkin.

jonesRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?21.2.2014 10.37
Hyviä videoita Burning Viking. Ei voi kuin ihmetellä lääkärien pillerienmääräyskäytäntöjä! Itse ainakaan en ota niitä ennenkuin on jotenkin todistettu ja aukottomasti perusteltu että minä nimenomaan niitä tarvitsen.

mariikkaRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?21.2.2014 14.35
Lääkefirmojen osakkeet tuottavat pahimpaankin lama-aikaan, koska ihmiset tarvitsevat lääkkeensä. Nykyisin joka vaivaan määrätäänkin lääkkeitä vaikka ne vaivat voisi hoitaa muutenkin. Sinuiittiin määrätään antibiootti, vaikka olisi tehokkaampaa huuhtoa poskiontelot. Antibiootista seuraa usein hiiva, siihen määrätään oma lääke jne.

Peräpukamia ei enää pahemmin ligeerata, joka poistaisi ongelman. Määrätään vaan peräsuppoja, jotka aiheuttaa peräsuolen kirvelyä ja ripulia, ja sitten hoidetaan näitä sivuoireita.

Happosalpaajat ovat hyvä tuotonlähde lääkefirmoille, ja niiden sivuoireisiin käytettävät lääkkeet. Lääkefirmoilla ja -edustajilla on aika paljon valtaa, monetkaan lääkärit eivät ehdi tai jaksa perehtyä kaikkeen, ja sitten vain hoidetaan siten kuin yleinen käytäntö on. Tärkeintä on vaan saada potilas ulos vastaanotolta ja seuraava sisään, kiire on kova. En ihmettele kiirettä yhtään koska vaivoja ei hoideta lopullisesti, vaan ihmiset ramppaavat oireidensa ja sivuoireidensa kanssa lääkäriltä toiselle loputtomasti.

Olin parikymmentä vuotta terveydenhuollossa töissä, ja tiedän kuinka harvinaista on saada hoitavaksi lääkäriksi joku joka jaksaa perehtyä potilaaseen kunnolla ajan kanssa, varsinkaan julkisella sektorilla.

SitrusRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?21.2.2014 15.22
Tää menee nyt kauas hapoista, mutta mulle kyllä lääkäri neuvoi varaamaan ajan pukamien hirttämistä varten, jos tulee vielä vaivoja.
Nimenomaan tervk. lääkäri ja toimenpide tehtäisiin tk:ssa.

Mä en myöskään epäile salpaajien roolia rahasampona, mutta en suoraan sanoen usko tuohon matalahappoisuuteenkaan. Siis tietysti salpaajilla saavutetaan alempi happamuus, mutta sehän siinä on juuri tavoitteena.

Salpaajia ei voi pitää täydellisenä lääkkeenä refluksiin. Eiväthän ne poista sitä edes tilapäisesti.

refluksikurkkuRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?21.2.2014 17.58
Burning Viking, joo, meitä on tosiaan niin moneen junaan että kokemukset vaihtelee. Sen takia laitoinkin välillä noita positiivisia kokemuksia, kun niitäkin monella ihmisillä toki on (vaikea uskoa tietenkin, jos vain negativiisia kokemuksia itsellä on) mutta yleensähän ihmiset aina kirjoittaa enemmän luonnollisesti negatiivisista kokemuksista ja enemmänhön ne mieleen jääkin.

Vaikka lääkkeitä aina tarvitaankin tietty määrä tiettyihin tauteihin, ei minunkaan tule mieleen ostaa lääkefirmojen osakkeita. Tämä ehkä sen vuoksi, että lääketutkimuspuolelta on nähnyt sen, mitä tarkoittaa taloudellisesti kun joku pitkälle edennyt tutkimus meneekin puihin. Ja iritisanomisia on koko ajan. Ja senkin takia, että ympäristön sijoittamiseen erikoistuneet ei niihin kajoa. Ja kyllä sille omalle rahalle voittoa haluaisi, jos sitä johonkin sijoittaa :-)

Toista puolta katsottaessa .... Eipä ole aina kentällä olevilla lääke-edustajillakaan helppoa, kun toisissa terveydenhoitoalan laitoksissa suhtaudutaan kuin spitaaliseen lääkärien ja muidenkin taholta. Lämpimin vastaanotto kuulemma erään edustajan mukaan tulee "vastaanottovirkailijalta", joka taitaa olla kohtelias lähinnä työnsä puolesta.
Muutama rivilääkäri on kertonut myös ettei kertakaikkiaan ole aikaa kerran vuodessa keskellä viikkoa lähteä järjestettyyn 24h halpisristeilyyn, jossa esitelläään sen ja sen firman tuotteita ja kun se oma stetoskooppi (tai se ja se pikkumittari) on jo kaapissa, ei jaksa kertakaikkiaan nähdä vaivaa ...

Itselläni on ollut erilaisia persoonallisuuksia (toisten kanssa ollaan samoilla linjoilla, joittenkin kanssa taas ei) omaavia normi lääkäreitä, jotka siinä pienessä ostamassani ajassa ovat sekä haastatelleet, tutkineet, informoineet kirjoittamiini kysymyksiin sekä miettineet tarvittaessa lääkitystä. Sainpa myös yhden yksityisen lääkärikäynnin täysin ilmaiseksi, kun olin kurkustani jo edellisellä viikolla samasta asiasta käynyt :-) Ei niin hyviäkin kokemuksia on toki ollut joskus.

Lääkäriltä en ole koskaan tainnut lääkettä saada, ainoastaan reseptin hänen tai minun perustellusta aloitteesta. Kerran sain erikoishammaslääkäriltä hammastahnaa pienen putkilon. Lääkkeen ostopäätöksen olen tehnyt aina minä itse, joten vastuu sen hankkimisesta ja ottamisesta tulee tietty mun harteille.

Toivotaan kovasti, että jotkut tutkija-keksijä-lääkärit pystyisivät löytämään sen oikean ratkaisun tuohon kolmannen polven refluksilääkitykseen (=alasulkijan lihastoimintaa lisäävä), joka tietenkin patentin voimin olisi tietyn aikaa kalliimpi. Masentavasti kaksi isoa yritystä on jo mennyt poskelleen :-( Jokainen polvi on tietty ollut edistysaskel kroonisen taudin parissa kärsiville ... Meilläkin uutisoitu tahdistin olisi tietenkin toinen varteenotettava vaihtoehto ... Pidetään peukkuja, että jotakin uutta positiivista tapahtuisi tällä rintamalla!

jonesRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?21.2.2014 20.39
Vielä kysymys siitä gastriinitestistä. Ovatko sen viiterajat luotettavat eli voiko tuloksista vetää kiistattomat johtopäätökset? Esim. kilpparitesteissähän näin ei tunnetusti ole, viiteväli esim. TSH:ssä on aivan liian laaja.

VaniljaRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?19.4.2014 14.12
Täällä aina välillä mietitään tuota hapotonta mahaa, alla linkki, jossa Paula Heinonen käsittelee yhden kysyjän tilannetta koskien hapotonta mahaa.

http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/

VaniljaRe: Miten testata mahdollinen matalahappoisuus?19.4.2014 14.13
Tuosta laittamastani linkistä siis kyseessä viimeinen eli 14.3.214 tallennettu osio.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: